WSJ wint overtuigend van moeizaam acterend VV ZIGO: 1-4

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

DISTRICTSBEKER |WSJ won vanmiddag met overtuigende cijfers op bezoek bij stadgenoot VV ZIGO, 1-4.

 

Na de nodige trainingen en oefenwedstrijden, werd het tijd voor het echte werk. Namelijk de eerste wedstrijd in de poule van de KNVB districtsbeker. Vaak worden deze wedstrijden nog gezien als voorbereiding, en is het voor trainers kijken hoe ver hun ploeg staat in de ontwikkeling.


Nadat het bekerprogramma bekend werd gemaakt, sprongen er meerdere wedstrijden uit, die zeker het bezoeken waard zijn. In de eerste wedstrijd verkozen wij voor VV ZIGO-WSJ-, op sportpark D’n Haaikant.

In onze voorbeschouwing op de website, gaven we al aan, dat het twee ploegen zijn met hun eigen verhaal.
VV ZIGO handhaafde zich in de derde klasse, maar kende een complete leegloop in de selectie, inclusief de trainer. WSJ degradeerde, maar de KNVB besloot anders, en WSJ mag dit seizoen nog een seizoen uitkomen in de vierde klasse. Het complexe aan deze ontmoeting is dat er goede spelers van VV ZIGO de overstap maakte naar WSJ, en elkaar dus troffen vandaag in de onderlinge confrontatie.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt op sporpark D’n Haaikant, met toch een behoorlijke opkomst langs de lijn. Al vrij snel na de aftrap kwam de zon erdoor, en was het een aangename middag. Als verslaggever van 013voetbal.nl was het even kijken naar VV ZIGO, met een zowat compleet nieuwe basis op het veld. WSJ startte met Sander Coehorst, Nicwell Landbrug en Joey van Nieuwamerongen in de basis, deze spelers zijn afkomstig van VV ZIGO. Van het gedrageerde OVC’26 kwam Anar Ismailov over, een belangrijke schakel voor WSJ. In de beginfase, een beter WSJ, dat geduldig speelde. Het zakte in, en was in balbezit sterk in de combinatie, en kreeg daardoor al snel wat kansjes. VV ZIGO, een jonge ploeg, met weinig ervaring, maakte een wat onzekere indruk, en was slordig in balbezit. Het duurde ook niet lang, of WSJ scoorde, de assist kwam van Nicwel Landbrug, deze werd diagonaal binnen geschoten 0-1 voor WSJ. WSJ zette meteen VV ZIGO weer onder druk, en domineerde het spel. Wederom via de rechterkant, kwam de bal goed voor, dit keer was het het doelpunt van Nicwell Landbrug, 0-2.

VV ZIGO kwam wat beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd het niet. De ploeg van trainer Rob van Belkom werkt wel hard, dat kan je ze zeker niet verwijten. Door deze werklust via een scrimmage goed voor VV ZIGO, en viel vanuit het niets de 1-2, wat ook de ruststand was.

Iets wat je WSJ zeker mag verwijten, dat het niet doordrukt, en het goede voetbal vergeet. Want waar WSJ onderaan bungelde in de vierde klasse het vorige seizoen, heeft het dit seizoen veel kwaliteit en routine, en kan het veel ploegen nog verrassen. Na rust werd het al snel 1-3, een snelle ingooi van Joey van Nieuwamerongen werd fraai gescoord door Nicwell Landbrug. Door deze 1-3 was de wedstrijd wel gespeeld, VV ZIGO kon niet meer, WSJ geloofde het wel. De man van de wedstrijd Nicwell Landbrug werd vervangen door Mitch Jansen die ook overkwam van VV ZIGO. In de slotfase werd het nog 1-4, en won WSJ makkelijk.

Er ligt nog een enorme uitdaging voor trainer Rob van Belkom en VV ZIGO dit seizoen in de derde klasse. WSJ heeft veel kwaliteit in de ploeg, en kan wel eens gaan verrassen in de vierde klasse. Volgende week gaat VV ZIGO op bezoek bij Willem II ama. op zaterdag, WSJ speelt thuis tegen de veel besproken The White Boys.


Plaats een reactie