WSJ promoveert ten koste van EDN’56 naar de vierde klasse

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal

NACOMPETITIE | In de eerste wedstrijd van de nacompetitie won WSJ heel knap in Haghorst bij EDN’56. Op zondag 10 Juni, de return op Sportpark ‘t Kraaienbos..De ploeg van Richard de Beer moest zich revancheren in Tilburg.

Het was voor beide ploegen een seizoen van het uiterste, EDN’56 kende een moeizaam seizoen in de vierde klasse D. WSJ hangt altijd een beetje tussen de vierde en vijfde klasse in, en kende een sterk seizoen. Oisterwijk werd kampioen, Gloria UC behaalde een periode, en WSJ met een kleine selectie ook, wat onzettend knap te noemen is met daarin ontzettend goede resultaten. Met een winst tegen kampioen Oisterwijk en ook van Gloria UC werd in de competitie in eigen huis gewonnen. EDN’56 onder leiding van Richard de Beer, die wel met een seizoen heeft verlengt, was dit seizoen uiterst wisselvallig, aardige resultaten werden afgewisseld met slechte resultaten, waardoor EDN’56 net als HHC’09 veroordeeld werd tot de nacompetitie. Net als in de uitwedstrijd in Haghorst waren de supporters van WSJ massaal opgekomen om hun ploeg te steunen (foto). Een hele gemoedelijke sfeer op Sportpark ‘t Kraaienbos, waar EDN’56 zichtbaar van onder de indruk was. De uitgangspositie was voor WSJ ideaal, een 2-3 in Haghorst, was al een goede uitgangspositie om het thuis af te maken. Het was WSJ dat het spel domineerde, de bovenliggende partij, EDN’56 oogde futloos, zonder idee, en niet het besef dat degradatie op het spel stond. Het was ook WSJ dat na ruim een half uur op voorsprong kwam, meer dan verdiend. EDN’56 was geen schim van bijvoorbeeld een uitwedstrijd bij VV Riel. WSJ heeft veel creativiteit, en behendige spelers zoals aanvoerder Appie Azouagh, die goed zijn voor een individuele actie wat een wedstrijd kan beslissen.

WSJ-aanvoerder Appie Azouagh met bestuurslid Huub Melis.

Dat EDN’56 eigenlijk vanuit het niks de 1-1 maakte, kwam puur door het feit, dat WSJ zich niet beloonde, en de kansen onbenut liet. De marge had al ruimer moeten zijn. Niet veel later kwam ook nog de 1-2, waardoor je het vertrouwen toe zag nemen bij EDN’56. Waar WSJ met de smallle selectiegroep in het verleden, door vermoeidheid door het ijs zakte, rechtte het nu de rug en maakte het de verdiende 2-2, wat uiteindelijk ook de eindstand was. WSJ dat dus over deze tweestrijd meer dan terecht promoveert naar de vierde klasse. EDN’56 degradeert naar de vijfde klasse.

013voetbal feliciteert WSJ met de promotie.