Wedstrijd van de week: VV Viola-VV Riel

In Wedstrijd van de week door 013voetbal0 Comments

Vierde klasse D.


 

Foto: ©Andy Kleiren

De winterstop is nabij, nog drie wedstrijden op het programma voordat iedereen tot rust kan komen.Soms is het voor veel ploegen gepast, soms niet…Er zijn ploegen die in een positieve flow zitten, andere ploegen snakken naar de winterstop, aangezien de prestaties uitblijven. Op de weergoden hebben we geen invloed helaas, maar afgelastingen, daar ontkom je niet aan. Zo werden er al meerdere trainingen afgelast in verband met de vele regenval.Ook richting de winterstop was het weer lastig kiezen, naar een geschikte wedstrijd namens 013voetbal als ‘wedstrijd van de week’. Uiteindelijk is de keuze gevallen op: VV Viola-VV Riel, de derby!

Waarom deze derby?
Als geboren en getogen Alphenaar, keek je als neutraal persoon uit naar deze derby. Een thema voor de derby, gezelligheid in de kantine, de beiden dorpen lopen uit voor het voetbal en de sfeer. Op de fiets werd Sportpark De Krim en Sportpark Alpheim regelmatig bezocht wat jaren geleden. VV Viola had een een geweldige groep voetballers, die nu lager voetballen bij VV Viola, en hadden destijds geen kind aan VV Riel. Het niveau verschil was heel groot…

Maar zoals het gaat met dorpen, kan het ineens zomaar anders zijn. VV Viola zag de betere voetballers stoppen of lager gaan voetballen, en heeft kwalitatief een jasje uitgedaan. Sinds 2011 presteerde VV Viola ontzettend goed, met geweldige rangschikkingen en kans om te promoveren naar de derde klasse. Nu is dat wel te hoog gegrepen, en verloor je het op slimheid van de ervaren ploegen. Sinds 2017 gaat het moeizamer, met een 8e plaats op de ranglijst, en een 12e plaats het vorige seizoen. Ambitieuze trainer Richard de Beer kwam over van EDN’56 om met een mooie selectie aan het werk te gaan. VV Viola trainer Richard de Beer heeft zeker niet te klagen over de opkomst van de trainingen, die is ontzettend goed.. 9 wedstrijden gespeeld, 2 punten, op sportpark Alpheim, is voor VV Viola een zege hard nodig.

Bij VV Riel is het anders.
Eerder had het in Mathieu v/d Steen een geweldige trainer, die wist duidelijk wat er speelde binnen de club VV Riel. Mathieu v/d Steen heeft samen met de clubmensen van VV Riel, wel gezorgd voor rust en stabiliteit. Weer een nieuwe start met trainer Nick van Vugt, afkomstig van FC Tilburg 2, maar ook Tony van Noije en Robbert Swinkels meenemend naar VV Riel. Ook doelman Dave van Berkel stapte over van GSBW naar zijn club VV Riel. Trainer Nick van Vugt zorgde voor herkenbaar en aantrekkelijk voetbal binnen VV Riel, en dat leverde promotie op naar de vierde klasse. De voorbereiding bij VV Riel verliep goed, en al snel haalde het punten. VV Riel staat er goed voor, 9 gespeeld, 13 punten. Al kan VV Riel trainer Nick van Vugt kritisch zijn: bijvoorbeeld over het onnodig verlies tegen WSJ afgelopen week.

Wat een prachtige derby: VV Viola-VV Riel verslaggever E.van Hoek zal bij deze wedstrijd aanwezig zijn. Een uitgebreid verslag volgt dus…

Plaats een reactie