Wedstrijd van de week: VV Viola – Audacia

In 013voetbal, Wedstrijd van de week door 013voetbal0 Comments

Wedstrijd van de week.


De keuze is elke week zo ontzettend moeilijk. Hoe kies je een wedstrijd van de week? In elke klasse staan er elke week prachtige wedstrijden op het programma. Op welk niveau, is voor ons, als 013voetbal totaal niet relevant. Derby’s, ploegen met ambitie die draaien in de top van hun klasse, of degradatie krakers. Elke wedstrijd heeft zijn charme. Zo ook deze week, met weer zoveel mooie wedstrijden.

FC Tilburg-VOAB, waar voor beide ploegen de belangen groot zijn en VOAB met oud-speler van TSV LONGA/FC Tilburg Mustapha Houba en onze initatiefnemer van dit platform. Sarto-JEKA, kan Sarto de nummer één positie behouden? Wat dacht u van de topper in de derde klasse B  Bavel-VV Gilze. Wat een prachtig affiche, de nummer één tegen de nummer twee. Kan VV Gilze trainer Jeremy Buchly winnen, en met VV Gilze naar het kampioenschap toewerken?  Of GSBW-Jong Brabant, GSBW zoekt nog een goede balans, het promoveert, het degradeert, en wil eigenlijk een stabiele derde klasser worden. Jong Brabant heeft veel vertrouwen in trainer Boy v/d Bogaard, en wil ook graag promoveren in de loop der seizoenen.

Maar als wedstrijd van de week is de keuze dit keer gevallen op: VV Viola-Audacia

Het zijn twee dorpsclubs, die te maken hebben met een verval van spelers, die stoppen of lager gaan voetballen. In de vierde klasse D staat er een degradatiekraker op het programma.

Te beginnen met de uitploeg Audacia. Net als bij tegenstander VV Viola, waren de resultaten het vorige seizoen al zeer wisselvallig. Martijn van Wanrooy was de trainer bij Audacia en maakte plaats voor Hans Richters, die Audacia meemaakt, en een lastig seizoen doormaakt. Waardering en respect heb je voor beide trainers, ze houden vertrouwen in hun ploeg, en vinden ontzettende gezelligheid ook belangrijk. Audacia verloor vorige week met 8-1 bij SV Reeshof, maar trainer Hans Richters kijkt ook net zo makkelijk weer vooruit. Audacia heeft momenteel tien punten en staat laatste en wil winnen van VV Viola om nog enige kans te maken om niet rechtstreeks te degraderen.

VV Viola staat twee punten boven Audacia, VV Viola heeft er twaalf. Net als Audacia heeft VV Viola een jasje uitgedaan, qua kwaliteit, maar de sfeer en gezelligheid is heel positief net als bij Audacia. De routine valt weg, de jongere krijgen de kans, en dat gepaard met wisselvallige resultaten. VV Viola won verrassend van Were Di, en verloor vorige week pijnlijk van Jong Brabant waar het meer verdiende.

VV Viola aanvoerder Remco Meeuwsen:
‘We maken veel vuile meters, en strijden voor elkaar. We zetten hoog druk, en het valt momenteel weer goed.We blijven in de vierde klasse.’
 
De onderste ploegen in 4B:
11. VV Chaam   14-12 
12. Tuldania     15-12 
13. VV Viola  16-12 
14. Audacia   16-10

Verslaggever E.van Hoek bezoekt zondag sportpark Alpheim in Alphen! 

Plaats een reactie