Wedstrijd van de week | VV Riel – OVC’26

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

De wedstrijd van de week is er één uit de vierde klasse D, tussen de Tilburgers van OVC’26 en promovendus VV Riel.

Foto: Archiefbeeld OVC’26 

©Agaath Flikweert 

Inmiddels is de competitie al wat wedstrijden onderweg, en is het boeiend om de ploegen binnen ‘013’ te volgen. Zondag rond 16:45-17:00 uur, bij het verwerken van de uitslagen, zijn er altijd weer uitslagen bij, die verbazing wekken. Zoals al eerder vermeld, heeft elke club zijn eigen verhaal. Daar wil verslaggever E.van Hoek nog graag werk van maken gedurende het seizoen.

Om maar een korte impressie te geven, FC Tilburg bleef seizoenen met pijn en moeite in de eerste klasse, maar degradeerde naar de tweede klasse. Nu ook in de tweede klasse, is het zoekende, en lijkt de ploeg van trainer Sofus de Rooij dolend aan de tweede klasse te zijn begonnen. Uiteraard is het snel hopen op een goede resultaat.

DESK promoveerde heel knap naar de tweede klasse, komt ook uit, in dezelfde klasse als FC Tilburg, maar heeft het in het begin lastig. Kampioen worden en promoveren is prachtig, maar in een klasse hoger is dat toch anders. En zeker, als de resultaten in de beginfase van de competitie uitblijven. En dan mag je op bezoek bij Sarto, dat uitstekend is begonnen aan de competitie.

En om daar op in te haken, Sarto draaide het vorige seizoen moeizaam, onder trainer Max Raeven, is Sarto heel goed gestart, net als Max zijn vorige werkgever VV Rijen staan ze bovenaan in de tweede klasse.

Zo zijn er nog verhalen over VV ZIGO , VV Gilze, VV Viola, Gloria UC, SVSOS, waar verslaggever E.van Hoek nog graag werk van maakt.

Wedstrijd van de week

Het vorige seizoen was teleurstellend seizoen voor OVC’26, het degradeerde uit de derde klasse. OVC’26 trainer Rob v/d Kaaij is een ambitieuze trainer, die het beste wil halen uit zijn ploeg, iets wat het vorige seizoen niet lukte. De degradatie van OVC’26 zag je aankomen, de ploeg beschikte over genoeg kwaliteit, maar wil je je handhaven in de derde klasse, zal je je zondag in het werk moeten stellen voor je club, OVC’26 en niet voor je eredivisieclub. OVC’26 mag zich dit seizoen weer opnieuw laten gelden, al verloor het wel Shuburney Rosaria aan VOAB, Anar Ismailov aan WSJ en Michael Smulders aan FC Tilburg. Dat is zeker een aderlating voor OVC’26, OVC’26 won overtuigend van VV Chaam en zeer moeizaam van GSBW en Audacia, en is dus wel de koploper.


VV Riel promoveerde heel knap uit de vijfde klasse, het was een ongekend seizoen voor trainer Nick van Vugt. Het kampioensfeest was prachtig, maar er moest meteen doorgepakt worden, VV Riel moest zich richten op het nieuwe seizoen. En tot op heden gaat het goed met VV Riel, dat won van de Spoordonkse Boys en Gesta, en nipt verloor van RKDSV. De ploeg van trainer Nick van Vugt siert het, dat het als team wil strijden voor elkaar, zo beet het zich heel goed vast in derdeklasser Irene’58, waar de nederlaag onverdiend was. Daarbij als je al twee van de drie wedstrijden wint in het begin, heb je de punten al binnen, en wacht je met veel plezier op OVC’26. Vanaf sportpark de Krim waar het goed gaat, zal er ook geniepig gelachen worden naar de buren in Alphen, waar trainer Richard de Beer, VV Viola nog niet aan de praat krijgt.

Verslaggever E.van Hoek

Plaats een reactie