Wanneer plaatst je team zich voor de volgende bekerronde?

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

DISTRICTSBEKER | Lees hieronder de bekerbesluiten van de KNVB voor zowel de heren als de vrouwen. Wanneer plaatst je team zich voor de volgende bekerronde?

HEREN 

De eerste ronde wordt gespeeld in poulevorm. Een poule bestaat in principe uit vier, maar minimaal uit drie en maximaal uit vijf elftallen. De teams werken een halve competitie af.

Poules eerste en tweede klassen
Alle verenigingen die in de eerste en tweede klassen zaterdag- en zondagvoetbal van de zes districten uitkomen, worden bij elkaar ingedeeld. Het uitgangspunt hierbij is dat verenigingen die in de competitie tegen elkaar uitkomen niet in dezelfde poule worden ingedeeld. Dit betekent dat elftallen uit verschillende districten bij elkaar kunnen worden ingedeeld. De nummers één en twee van de poules plaatsen zich voor de volgende ronde in hun district.


Derde klasse t/m laagste klassen
De verenigingen die uitkomen in de derde tot en met de laagste klassen standaardvoetbal, evenals de kampioenen en periodekampioenen van de reservehoofdklassen, worden per district bij elkaar ingedeeld. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.


Eindigen in de eindrangschikking in een poule meerdere elftallen met een gelijk aantal wedstrijdpunten op plaatsen die recht geven op de volgende ronde, dan beslist het doelsaldo van deze halve competitie. Het elftal met het beste doelsaldo gaat dan door naar de volgende ronde. Indien ook het doelsaldo gelijk is, dan is het meeste aantal doelpunten vóór bepalend. Mocht ook hierdoor geen beslissing worden verkregen, dan beslist het onderlinge resultaat. Mocht ook dat gelijk zijn, dan wordt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein met verlichting op een avond in de week vastgesteld. De beslissingswedstrijd wordt bij een gelijke stand na twee keer 45 minuten direct gevolgd door het nemen van strafschoppen, conform de spelregels veldvoetbal (dus niet meer ABBA).

Download HIER de volledige bekerbesluiten van de KNVB voor de HEREN. 


VROUWEN

Topklasse en hoofdklasse
Er is, zoveel als mogelijk rekening gehouden met de voorkeurspeeldag van de vereniging. Een poule bestaat uit minimaal drie en maximaal vier teams, terwijl een halve competitie wordt afgewerkt.

De eindrangschikking in de poules komt als volgt tot stand:
• aantal behaalde wedstrijdpunten
• doelsaldo
• doelpunten voor
• beslissingswedstrijd, waarbij geldt dat de beslissingswedstrijd bij een gelijke stand na reguliere speeltijd direct wordt gevolgd door strafschoppen conform de spelregels veldvoetbal (dus niet meer ABBA).

De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor de tweede ronde van het Bekertoernooi. Indien teams uit de 1e klasse worden uitgeschakeld in de eerste ronde (poulefase), dan vallen zij terug naar de Beker voor 1e/2e/3e klassers van het betreffende district.

Vanaf de tweede ronde worden wedstrijden vastgesteld door middel van openbare loting, waarbij de mogelijkheid bestaat direct door te loten voor de rest van het bekertoernooi.
• De 44 nummers 1 en 2 van de poules spelen in de 2e ronde voor 22 plaatsen in de 3e ronde.
• De 22 winnaars van de tweede ronde spelen in de 3e ronde voor 11 plaatsen in de tussenronde.
• Van de 11 winnaars van de derde ronde spelen via loting 6 teams voor 3 plaatsen in de achtste finales.

De overige 5 teams worden via loting vrijgeloot voor de tussenronde en zijn direct geplaatst voor de
achtste finales.

De teams uitkomende in de eredivisie vrouwen 2019/’20 stromen in de achtste finales in. Voor de achtste finales kunnen de amateurteams niet tegen elkaar loten. Dit betekent dat deze teams in de achtste finales tegen een team uit de Eredivisie vrouwen spelen. Deze amateurteams hebben het thuisvoordeel. Vanaf de kwartfinales vervalt het thuisvoordeel. De loting is dan bepalend. Als in de bekercompetitie een amateurvereniging thuis speelt tegen een BVO, dan moet deze wedstrijd worden gespeeld op het hoofdveld van de amateurvereniging.


Eerste, tweede en derde klasse

De reglementaire bepalingen voor categorie A zijn van toepassing.
De eerste ronde wordt per district gespeeld in poulevorm. Er is, zover als mogelijk, sprake van een regionale indeling van een poule, waarbij de bond eveneens zover als mogelijk rekening houdt met de voorkeurspeeldag van de vereniging. Een poule bestaat uit minimaal drie en maximaal vier teams, die een halve competitie afwerken.


De poulewinnaars vervolgen, per district, het bekertoernooi via het knock-outsysteem, eventueel aangevuld met teams uitkomende in de 1e klasse, als omschreven onder artikel 1. Elk district kan hiervan afwijken, waarover zij voor aanvang van de bekercompetitie de deelnemende verenigingen moeten informeren. Vanaf de knock-outfase worden wedstrijden vastgesteld door middel van loting, waarbij de mogelijkheid bestaat direct door te loten voor de rest van het bekertoernooi. Vanaf de tweede knock-outronde is sprake van openbare loting.


Eindigen in de eindrangschikking in een poule meerdere teams met een gelijk aantal wedstrijdpunten op plaatsen die recht geven op de volgende ronde, dan beslist het doelsaldo van deze halve competitie. Het team met het beste doelsaldo gaat door. Is ook het doelsaldo gelijk, dan is het meeste aantal doelpunten vóór bepalend. Mocht ook hierdoor geen beslissing vallen, dan beslist het onderlinge resultaat. Als ook dit gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein – met verlichting en vastgesteld op een avond in de week. Bij een gelijke stand in deze wedstrijd na twee keer 45 minuten, volgt direct het nemen van strafschoppen conform de spelregels veldvoetbal (dus niet meer ABBA).

Download HIER de volledige bekerbesluiten van de KNVB voor de VROUWEN


Bron: KNVB.NL

Plaats een reactie