VV Viola vrouwen verliezen nipt : Trieste aftocht VV Viola keepster Kim Roelen.

In Vrouwenvoetbal, Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Vrouwenvoetbal.


In tegenstelling tot bij eerdere speelrondes, had verslaggever E.van Hoek de keuze gemaakt om deze week ook een vrouwenwedstrijd erbij te betrekken. En wat is er dan mooier om weer langs de dorpen te gaan. Bij de heren was onze wedstrijd v/d week VV Riel-SV Reeshof, maar na storm Ciara, was het nu storm Dennis de ervoor zorgde dat de wedstrijd op Sportpark De Krim werd afgelast in de middag.

Dus alleen een ochtendprogramma: Op het mooie sportpark Alpheim stond het de wedstrijd tussen de VV Viola vrouwen en de vrouwen van BSC uit Roosendaal op het programma. Een eigen keuze, maar ook een leuke, om ook eens te kijken bij het vrouwenvoetbal. BSC doet het keurig in de tweede klasse F, voor deze wedstrijd stond het in de middenmoot. VV Viola kwam het vorige seizoen op eigen verzoek in de derde klasse in actie, werd kampioen en promoveerde weer naar de tweede klasse. De overgang is tot op heden zwaar, VV Viola heeft dertien wedstrijden gespeeld en acht punten. Twee wedstrijden meer dan de nummer laatst Cabauw.

Om 10:00 uur werd er afgetrapt op een goed bespeelbaar hoofdveld van VV Viola. VV Viola begon de wedstrijd met een lijstje afwezigen, geen Femke Wolffenbuttel, Fanny Ermens, Aileen Bijlsma, Lilian Wouters en nog wat enkele. Het was dus behelpen voor trainer Joop van Jaarsveld om een representatief elftal op de been te brengen. VV Viola begon de wedstrijd aardig, net als het vorige seizoen zit de achterhoede sterk in elkaar. Met routine van Karlijn van Hoek en Sandra Wouters-v./d Ouweland, aangvuld met een zeer sterk spelende Floor van Amelsfort en nieuwkomer, maar ook één met potentie Vivian Verhoeven. BSC en VV Viola leverden  veel strijd en passie, ook al was het ook zeer lastig voetballen met de wind, dat was zeer lastig voor beide ploegen. BSC nam na de eerste minuten een licht overwicht, kwam wat beter in de wedstrijd, en kreeg al snel een kansje. Na het kansje, kwam BSC op voorsprong, een voorzet werd verkeerd ingeschat door de achterhoede van VV Viola, een eigen doelpunt 0-1. VV Viola herpakte zich goed, Lissa Verhoeven schuwde de fysieke duels niet.

In de voorhoede speelden Jisse Warmerdam, Sophie Backx en Fieke Keustermans verdienstelijk, al mist VV Viola duidelijk scorend vermorgen, al is het nog een jonge ploeg, waar ontwikkeling nog zeker mogelijk is. Iedereen was nog maar net bekomen van het doelpunt, toen het onheil zich afspeelde in het doel van VV Viola. VV Viola keepster Kim Roelen kermde het uit van de pijn, ze kwam verkeerd terecht, en viel naar de grond. Het duel werd stil gelegd, iedereen ontfermde zich over Kim Roelen, zoals het er al meteen naar uitzag, een zeer ernstige blessure. Dan merk je hoe warm een dorpscub is, elke betrokkenen hielp mee, wachtend op de ambulance. De wedstrijd werd hervat op het derde veld, zodat de ambulance op het hoofdveld hun werk kon doen.
Ruststand 0-1.

De tweede helft, eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen werkten hard, leverden veel strijd, en vochten veel duels uit zonder echt uitgespeelde kansen voor beide doelen. Invalster Kimerly de Jong speelde een goede wedstrijd. BSC was de gelukkig vandaag, in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Het was ook een wedstrijd waar alles inzat, een eigen doelpunt, storm Dennis, maar het ergste, de aftocht van Kim Roelen.

VV Viola heeft als team een knappe prestatie geleverd, en kan met opgeheven hoofd volgende week carnavallen in Struivenlaand en elders.

Plaats een reactie