VV Viola boekt hele belangrijke zege in derby tegen VV Riel.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Vierde klasse D.


Zondag 1 december, de laatste maand van het jaar 2019. Wat vliegt de tijd, in de ochtend later licht, in de middag vroeg donker. Vandaar ook de keuze voor wat ploegen in het amateurvoetbal, om in plaats van 14:30 uur om 14:00 uur te beginnen. Ook omdat veel ploegen geen lichtmasten hebben rond het hoofdveld, en natuurlijk er al sneller de warmte weer opgezocht kan gaan worden.


Het leek dat het KNVB het erom heeft gedaan, toen ze het programma samenstelde van de competitie. De derby tussen VV Viola-VV Riel op 1 December, net voor de winterstop. Zowel voor de selecties van beide ploegen zijn het prachtige wedstrijden, net als voor de supporters, die even moesten wachten, dat deze derby weer op het programma stond. VV Viola speelt al seizoen in de vierde klasse, VV Riel is weer terug waar het hoort, het werd kampioen en staat nu ook in de vierde klasse.

In onze voorbeschouwing al een duidelijk verhaal, hoe het gaat met beide ploegen tot op heden. VV Viola had tot op heden nog niet gewonnen, het speelde twee keer gelijk, en staat onderaan met twee punten.VV Viola trainer Richard de Beer is duidelijk zoekende, kwalitatief heeft VV Viola ingeleverd, al kan je VV Viola aan inzet en strijd niets verwijten. Dat is dan ook het minste wat je kan doen, als de resultaten uitblijven. Hoe anders is het bij VV Riel, de ploeg ging onbevangen de competitie in, en dat resulteerde al snel in punten. De ploeg zit goed in elkaar, heeft veel potentie, en trainer Nick van Vugt kon zijn ploeg bij elkaar houden.

Kortom, alles is aanwezig voor een prachtige pot voetbal, op sportpark Alpheim te Alphen. Ondanks het gure, wat koude weer, hadden beide dorpen de weg gevonden, voor deze mooie derby. En vooral ook niet te vergeten, de gezelligheid, voor en na de wedstrijd in de kantine.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt, en vanaf het begin, zag je beide ploegen wat aftasten. Wat iedereen ook wel had verwacht, werd al snel ook zichtbaar op het veld. VV Riel was de betere, het beschikt over goede voetballers, zo met momenten met aardig veldspel. VV Riel werd een aantal keren gevaarlijk door aanvaller Bart Rutten, die soms ook het overzicht verloor, waar medespelers er beter voorstonden. Met Jesse v/d Corput heeft het veel creativiteit, en Bram Rutten zorgt voor een slot op de deur. In deze wedstrijd, was het weer de wisselvalligheid van Lars Bokma, die beschikt over veel voetballend vermogen, maar weinig rendeert, net als de onzichtbare Robbert Swinkels in deze wedstrijd., die nogal eens kan scoren, en als aanspeelpunt moet fungeren. VV Viola kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen, het voetbalde naar de mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het was dan ook een terechte 0-0 ruststand.

De tweede helft wederom een beter VV Riel, al ging VV Viola meer de duels aan, en liet het VV Riel minder voetballen. Al kwam Lars Bokma, en de goed spelende Bart Rutten er een aantal keren gevaarlijk uit. Door goed handelend optreden van doelman Sander van Hees, bleef VV Viola in de wedstrijd. Als verslaggever werd er al eerder een wedstrijd van VV Riel bezocht, en ook daar was praten tegen de scheidsrechter een groot probleem, en ook nu brak ze het op. Een totaal onschuldige bal ging voorlangs bij de sterk keepende Dave van Berkel van VV Riel, maar wegens praten tegen de scheidsrechter kreeg VV Viola een vrije trap op de rand van de zestien. Deze bal werd op fantastische wijze gescoord; 1-0, Michiel van Os, VV Viola op voorsprong.De ploeg van Nick van Vugt, vergat naderhand te voetballen, het was bezig met overtredingen, frustraties, en hielpen VV Viola in het zadel. Niet veel later, na de 1-0, viel de 2-0, Justin Meeuwsen scoorde heel fraai de 2-0. Justin Meeuwsen scoort elke week zowat, maar dit doelpunt was een heel mooie, één om in te lijsten. VV Viola aanvaller Tim Oomen, kwam weinig in het spel voor, liet VV Riel doelman Dave van Berkel kansloos, 3-0.

Is Viola dan de verdiende winnaar?
Nee, dat niet, maar het viel vandaag allemaal goed, en werd de eerste overwinning gehaald, met WSJ, en SV Reeshof naar de winterstop nog is het zwaar genoeg. VV Riel was vandaag ondermaats, want dat het over veel voetballend vermogen bezit hebben ze al meerdere malen laten zien. VV Riel doelman Dave van Berkel irriteerde zich terecht, weer een doelpunt tegen, vanwege commentaar op de leiding.

Winst over verlies, het bleef nog lang gezellig in Alphen.. Goede sfeermuziek, zwarte pieten, gezelligheid, want de nabeschouwing is het mooiste wat er is.


Zaterdag 7 december 19:00 uur
VV Riel-GSBW
 
Zondag 8 december 14:00 uur
SV Reeshof-VV Viola

Plaats een reactie