VV Rijen een maat te groot voor een gehavend FC Tilburg.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Foto: VV Rijen op archiefbeeld

De winterstop staat voor de deur in het amateurvoetbal. Voor ploegen die in een goede flow zitten, komt de winterstop te vroeg. En natuurlijk zijn er ploegen die kampen met blessures, schorsingen, trainers die hun handen vol hebben om te werken naar een vaste basis elf. Ploegen die snakken naar de winterstop. Daarbij ben je ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Periode met veel regen en wind, gure omstandigheden, ook niet bevorderlijk voor het veld. Zaterdag hadden we al een prachtige derby, tussen VV Riel en GSBW. GSBW won deze derby overtuigend met 4-0.


Daarom was er voor verslaggever E. van Hoek de gelegenheid om op zondag ook een wedstrijd te bezoeken. En wel een wedstrijd in de tweede klasse E. Op sportpark Spoordijk ontving FC Tilburg, VV Rijen. FC Tilburg degradeerde uit de eerste klasse, en het wil tot op heden maar niet vlotten met FC Tilburg in de tweede klasse. De ploeg van Sofus de Rooij kampt al wedstrijden met afwezigen, en de resultaten blijven uit. VV DESK is de hekkensluiter, FC Tilburg staat er één punt boven. VV Rijen doet het naar behoren, en heeft in trainer Freddy Kruijs een goede opvolger gevonden van Max Raeven die naar Sarto vertrok.

Als verslaggever was deze wedstrijd interessant. Allereerst om VV Rijen eens aan het werk te zien, en te bekijken, waarom de resultaten uitblijven van FC Tilburg in een klasse lager.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt op Sportpark Spoordijk, de regenval had het veld geen goed gedaan, het veld was behoorlijk glibberig en glad. Spelers gleden regelmatig uit, in de beginfase kwam dat het spel ook niet ten goede. Het oogde rommelig, FC Tilburg dat niet overloopt van het vertrouwen, VV Rijen was wat aftastend. Al snel werd VV Rijen beter, en liet met vlagen aardig voetbal zien. Het combineerde goed, en had maar één doel, snel scoren, en de marge uitbouwen. Na wat korte informatie te hebben ingewonnen van de aanwezigen bij FC Tilburg, werd duidelijk, dat het kampt met afwezigen, en in aanloop naar de wedstrijd drie spelers te laat waren, en op de bank mochten zitten de eerste helft. En laat net één van die drie, Piet Adams zijn, de belangrijkste schakel van FC Tilburg. VV Rijen kreeg al snel wat kansen, maar door goed handelend optreden van FC Tilburg doelman Rick van Etten bleef FC Tilburg op de been. Na 15 minuten was het dan toch, 0-1, Tom Roovers scoorde van buiten de zestien. 17e minuut, een sterk spelende Dave Voermans scoorde de 0-2, en leek de wedstrijd al gespeeld. Binnen het half uur werd de bal nog van de lijn gehaald aan beide kanten. FC Tilburg kreeg nog wat kleine kansjes, na het half uur, maar het was VV Rijen wat de klok sloeg. Op slag was rust was het Freek Trommelen met de 0-3. De 0-4 viel ook nog, Luc Heestermans speelde weer een ontzettend sterke wedstrijd en scoorde fraai in de eerste helft.

In de tweede helft kwam Piet Adams in de ploeg bij FC Tilburg. Net na rust was het Piet Adams met de 1-4.. VV Rijen vergat in de tweede helft te voetballen, FC Tilburg gooide er meer strijd in, en maakte het VV Rijen lastiger. FC Tilburg werd sterker, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Maar dat is te begrijpen met een 0-4 ruststand, dan is het geloof wel weg. Waar iedereen wel dacht dat VV Rijen uit zou lopen naar een monsterzege, viel de ploeg van Freddy Kruijs ver terug. Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Na een lange blessure, keerde Tim van Broekhoven weer terug bij FC Tilburg, een hoogtepunt voor Tim en de club. Hoe mooi is het dan, dat Tim van Broekhoven ook nog scoorde, 2-4. Invaller Joost Broeders maakte het doelpunt van de wedstrijd, een heerlijke bal raakte hij vol, en vloog op grandioze wijze over doelman Rick van Etten heen, 2-5.

FC Tilburg trainer Sofus de Rooij:
‘Ik ben diep teleurgesteld. Drie spelers komen te laat, je mag je in deze fase niet laten verzwakken door randzaken.’

VV Rijen trainer Freddy Kruijs:

‘Het was moeilijk de focus te houden na een 0-4 ruststand.’Pas bij de 2-4 werden we wakker, en beloonde Joost Broeders zijn invalbeurt.’

 
Als verslaggever van 013voetbal.nl was het een enerverende wedstrijd, met veel strijd, passie en leuk voetbal. Mochten de weergoden het toelaten, speelt VV Rijen komende zondag thuis tegen VV DESK, FC Tilburg gaat dan op bezoek bij Beek Vooruit.

E. van Hoek

 

Plaats een reactie