VV Riel trainer Nick van Vugt: ‘Dat we allemaal snel in goede gezondheid het veld mogen betreden’

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Wat een aparte periode is het. Het coronavirus zorgde ervoor, dat de competitie in het amateurvoetval per direct is gestopt. Hoe nu verder, dat laten we aan de KNVB in samenwerking met de overheid. Daar hebben we geen invloed op. Des te meer een reden, voor verslaggever E.van Hoek om in gesprek te gaan met een ambitieuze trainer, namelijk VV Riel trainer Nick van Vugt. Over, VV Riel, zijn ambitie, hoogte en diepte punten en natuurlijk de coronacrisis.

Lees het interview hieronder:

Hoe omschrijf je de trainer Nick van Vugt.
Moeilijke vraag, dat zou je beter aan mijn spelersgroep kunnen vragen. Ik probeer een trainer te zijn die dicht bij de groep staat, maar er boven staat als het nodig is. Daarnaast een trainer met een duidelijk plan, die logische keuzes maakt en middels heldere communicatie een selectie wil aansturen.


Al een tijd werkzaam als trainer bij VV Riel. Hoe bevalt het?
Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij VV Riel. Dat was voor mij de belangrijkste reden om bij te tekenen en ook 2020/2021 als hoofdtrainer bij VV Riel actief te blijven.


Wat maakt de club VV Riel aantrekkelijk om te werken als trainer?
De warmte van de vereniging in zijn totaliteit, van de voorzitter tot de mensen achter de bar, de mentaliteit en discipline van de huidige selectie en die rek/potentie die er nog in zit gezien de gemiddelde leeftijd.


Hoe kijk je als trainer aan, tegen de jeugd, die kan doorstromen?
Ik vind het heerlijk om jonge jongens te betrekken bij de selectie en hen een kans te geven om zich te laten gelden tussen de grote jongens. De huidige JO-19 is een leuke en enthousiaste groep met een aantal talentvolle jongens. Die zullen over een aantal seizoenen zeker onderdeel zijn van de groep van Riel 1. Zoiets heeft bij de ene wat meer tijd nodig dan bij de ander.


Je promoveerde met een knap kampioenschap, en gedurende dit seizoen ging het ook aardig.

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen tot op heden?
Niet ontevreden, gezien het feit dat we erg voortvarend zijn begonnen en veel punten pakten in de beginfase van de competitie. Daarna verliep het wat moeizamer, maar ook dat was niet verrassend. De 4e klasse is echt weldegelijk een aantal stapjes hogerop en een mooi platform voor VV Riel voor hopelijk de komende jaren.


Wat het afgelopen seizoen het mooiste moment?
Dan ga ik voor de klinkende overwinning bij en tegen Chaam, waar we de eerste uitoverwinning tegen Chaam sinds jaren behaalde. Toch een soort van geschiedenis geschreven als je het zo kunt noemen.


Wat was het slechtste moment het afgelopen seizoen?
Dat was helaas de verliespartij tegen Viola, dé derby voor iedere speler bij Riel. Helaas hebben we daar niet kunnen brengen wat we graag hadden willen brengen.


Het coronavirus, overmacht, hoe kijk jij, naar het vervolg van de competitie?
Ik heb geen idee en ik ben blij dat ik die beslissing niet hoef te nemen. Een zware kluif voor de KNVB als je het mij vraagt. Voetbal is op dit moment ook totaal niet relevant. Laten we er vanuit gaan dat de juiste keuzes genomen worden en dat we allemaal snel weer gezond en wel het veld mogen betreden.


Nog een seizoen VV Riel, gefeliciteerd!

Wat is je doel met VV Riel het volgende seizoen?
Ook komend jaar zal de doelstelling handhaving in de vierde klasse zijn.


Wat is de ambitie van trainer Nick van Vugt de komende seizoenen?
Ik kijk er naar uit om de draad weer op te pakken bij VV Riel en ook in 2020/2021 het onderste uit de kan te halen. Op termijn wil ik graag een stapje hogerop maken.


Je bent goed bevriend met Jeremy Buchly, trainers die het maximale uit een selectie halen en verzorgd en aantrekkelijk willen voetballen.

Buiten de mooie clubs VV Gilze en VV Riel, hebben jullie het erin de vrije tijd ook nog veel over?

De verbeterpunten, of waar jullie tevreden over zijn?
Jeremy en ik kennen elkaar al van kleins af aan en hebben zelfs nog samen op het veld gestaan in de jeugd van NOAD. We zijn vrienden en zijn elkaars prestaties als trainer altijd blijven volgen. Natuurlijk is het leuk om elkaar te appen over de wedstrijd van zondag en wat er goed of slecht ging. Daarnaast oefenen we al enkele jaren tegen elkaar en zullen dit ook komend jaar in de voorbereiding weer gaan doen.


We sluiten af met de woorden van Nick van Vugt:
‘Blijf gezond’!

Plaats een reactie