Vrouwen SC ‘t Zand met gemak door naar de knock-out fase van de beker.

In Vrouwenvoetbal, Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

VROUWEN | Op donderdagavond een busreis van 1 uur en 50 minuten om een wedstrijd te spelen die je bij wijze van spreken nog met 5-0 zou mogen verliezen, om de volgende ronde van de beker te halen,dat was de avond van de vrouwen van SC ‘t Zand.

Foto: Archieffoto SC ‘t Zand VR1

Voor de vrouwen van ‘t Zand was het een ‘another day at the office – wedstrijd’ bij eersteklasser RKDEO uit Nootdorp. In de vorige wedstrijd wist RKDEO nog de vrouwen van Bavel te trakteren op een 2-0 nederlaag, waardoor de vrouwen in het rood-wit op voorhand gewaarschuwd waren.

Vanaf de eerste minuut was het wel duidelijk dat ‘t Zand het duidelijke overwicht zouden hebben in de wedstrijd. Tot echt uitgespeelde kansen leiden het niet in de eerste helft, mede doordat RKDEO zich massaal terug trok rond de eigen zestienmeter om hopelijk in de counter toe te kunnen slaan. Het duurde nog tot de 33e minuut voordat Femke van Herpt een vrije trap kiezelhard onderin de hoek binnenschoot. Een ruststand van 0-1 tot gevolg. Buiten wat pogingen tot counters kwam de verdediging van ‘t Zand totaal niet onder druk te staan.

De tweede helft een zelfde beeld op het slechtverlichte ‘hockeyveld’ in Nootdorp. RKDEO kon en wilde niet richting de aanvallende intenties en ‘t Zand probeerde de muur te slechten door veel gevarieerd spel. Een groot compliment richting RKDEO dat ze in de discipline bleven spelen. Vanuit de gesloten defensie wachten tot er ruimte zou komen voor een aanval. Helaas voor de gastvrouwen zou dit niet komen. Het duurde tot de 76e minuut tot Noortje de Baar een afgeslagen hoekschop bekroonde tot doelpunt en de einduitslag op het scorebord schoot. 0-2

Met 3 punten in de pocket, een terugreis van 1,5 uur met een kort bezoekje aan de plaatselijke restaurant de Gouden Boog, maakte het schoolreisje compleet. Met speelsgemak plaatst ‘t Zand zich voor de volgende ronde, waarin er een thuiswedstrijd wacht tegen FC Berghuizen.

Martijn van Wanrooy:

‘Ik heb vandaag een zeer geconcentreerd SC ‘t Zand gezien in een heel complete wedstrijd vanuit onze kant. Veel variaties in het aanvallende spel en na balverlies continu druk op de bal om weer in balbezit te komen. Daarnaast geen kansen weggegeven en een goed positiespel gespeeld. We hebben vandaag ook de gelegenheid gehad om enkele spelers extra minuten te geven, omdat ze de afgelopen weken minder aan bod zijn gekomen. We hebben dan ook een mooie avond gehad, op naar DSE as zondag.’

Plaats een reactie