Vooruitblik | SVSSS – Philippine , TSV Gudok – FC Cranendonck

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

NACOMPETITIE | SVSSS ontvangt eveneens derdeklasser Philippine en op sportpark Dalem Zuid komt FC Cranendonck op bezoek. Trainer Hans Staps: ,,We hebben vertrouwen en zullen het maximale geven.”

Nacompetitie 2e Klasse E-F / 3e klasse B

SVSSS – Philippine
De ploeg van trainer Pierre van Berkel begon moeizaam aan het afgelopen seizoen, met een verlies tegen ‘buurman’ VCB, gaf in de eerste helft van het seizoen niet thuis, en bungelde in de onderste regionen van de derde klasse. De tweede periode van SVSSS was uitstekend, met zes overwinningen en een beter doelsaldo dan Bavel pakte het zelfs de periodetitel, waardoor het al verzekerd was van de nacompetitie voor promotie. Mede door de 27 doelpunten van topscorer Stefan Dekkers,  kan SVSSS al terugkijken op een goed seizoen. SVSSS kan met vertrouwen de tweede ronde in, het won in de nacompetitie van tweedeklasser MOC’17 met liefst 1-5, en mag zich nu richten op tegenstander Philippine, eveneens een derdeklasser. Zondag 10 Juni 14:30 uur, op Sportpark Zeshoeven in Udenhout, kan SVSSS in een thuiswedstrijd een grote stap zetten naar de gedroomde tweede klasse. Het zou daarmee, na het kampioenschap van de vrouwen, het feest helemaal compleet maken in Udenhout.

Nacompetitie 3e klasse B / 4e klasse D

TSV Gudok – FC Cranendonck
TSV Gudok en thuiswedstrijden, het bleek een gelukkige combinatie in het afgelopen seizoen. Het haalde de meeste punten op Sportcomplex Dalem Zuid. Om het er nog eens uit te halen, het won thuis overtuigend van de hoog geklasseerde ploeg OVC’26, dat later kampioen werd, en won het fors van Audacia en Jong Brabant. TSV Gudok behaalde al in de eerste periode, het succes, het eindigde boven OVC’26 en pakte de eerste periodetitel. Over het gehele seizoen, kan het positief terugkijken. Waar Jong Brabant al sneuvelde in de eerste ronde op bezoek bij GSBW, Reeshof zich via DIA plaatste voor de tweede ronde, stroomt TSV Gudok ook in. Vorig seizoen speelde de Tilburgers ook in de nacompetitie voor promotie. Het verloor toen in de finale  van RWB . Dit seizoen willen ze weer de finale bereiken en ditmaal promotie ook daadwerkelijk bewerkstelligen. De eerste horde is een thuiswedstrijd tegen eveneens vierdeklasser FC Cranendonck. TSV Gudok-trainer Hans Staps kijkt er naar uit en wil met zijn ploeg het maximale geven in deze finale-wedstrijden, het vertrouwen is in ieder geval aanwezig.

,,Wij spelen wedstrijden om te winnen en zeker dit soort finales in de nacompetitie. Deze wedstrijden wil je als sporter graag spelen, maar als trainer erg graag coachen. Als iets ‘moet’ gebeuren leg je jezelf en het team druk op die averechts kan werken, echter moet je ook vaststellen dat gezonde spanning bijdraagt aan een topprestatie. Wij vinden hier een juiste balans in richting de wedstrijd van aanstaande zondag. We hebben vertrouwen en zullen het maximale geven!”

Zondag om rond 16:15 zullen we weten ofdat TSV Gudok nog kans maakt op promotie naar de derde klasse, of dat het volgend seizoen weer mag uitkomen in de vooral gezellige vierde klasse.

Plaats een reactie