Voorbeschouwingen laatste poulewedstrijd districtsbeker

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

DISTRCITSBEKER | Lees hieronder korte voorbeschouwingen van een selectie bekerwedstrijden van aankomend weekend.

FC Axel-SC ‘t Zand
De ploeg van trainer Jan de Hoon, kent tot op heden nog een wisselvallige voorbereiding. Zo werd er vorige week verloren van Hilvaria, en zal het tegen FC Axel moeten winnen, om door te te gaan in de beker. Buiten de bekerwedstrijden, oefende SC ‘t Zand afgelopen dinsdagavond ook tegen VOAB. het verloor met 3-0, maar dat zijn goede testwedstrijden, om klaar te stomen voor de competitie. Aanstaande zaterdag eerst FC Axel en dan op naar de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen FC Eindhoven AV.


VOAB-de Ster
De ploeg van Werner Cools kent een ontzettend goede voorbereiding, 5 wedstrijden, 4x winst, 1 gelijkspel en niet tegen de minste tegenstanders. Maar een goede voorbereiding zegt niet altijd genoeg voor de start van de competitie, wie het zich nog goed kan herrineren, kende VOAB ook vorige seizoen een ontzettend goede voorbereiding, maar speelde de eerste 4 wedstrijden in de competitie op rij een gelijkspel. Aanstaande zondag mag het nog eerst aantreden in een bekerwedstrijd tegen eersteklasser De Ster uit Limburg. VOAB is al verzekerd van een volgende ronde in de beker, maar wil zeker voor de 1e plaats gaan en de voorbereiding afsluiten met 0 nederlagen. Volgende zondag start VOAB de competitie ook in eigen huis, dan tegen Beek Vooruit uit Prinsenbeek.


Blauw Wit’81-Berkdijk za.
De verschillen waren groot in deze poule. RKDVC en Jong Brabant strijden zondag, om wie zich plaatst voor de volgende ronde in beker. Een prachtig affiche in Berkel-Enschot. Blauw Wit’81, de ploeg van trainer Joey Verhoeven kan zich richten op de competitie, en zal de bekerwedstrijd tegen Berkdijk za. graag nog winnend willen afsluiten. Zondag 22 september meteen een mooie start in de competitie: Blauw Wit’81 gaat op bezoek bij Berkdijk, dan uiteraard tegen het zondagteam.


Dongen-VV Viola
Het was nog niet wat de nieuwe trainer Richard de Beer ervan verwacht had bij VV Viola. Uiteraard is het nog maar de voorbereiding, maar de moeizame lijn van het vorige seizoen loopt nog door. VV Viola scoorde makkelijk, maar kreeg de doelpunten ook makkelijk tegen. Daarbij hielp het er ook zeker niet aan bij, dat PCP zich het op het laatste moment afmeldde van de KNVB beker.

VV Viola trainer Richard de Beer:

‘Mijn groep staat er fysiek goed voor. Door omstandigheden hebben we nog te weinig wedstrijden gespeeld. Tegen Neerlandia’31 kwamen we voor, maar hielden het goede spel niet vol en verloren we. Er is dus nog werk aan de winkel, maar we zullen er staan op zondag 22 september.’

VV Viola oefende nog tegen buurman Gloria UC en won met 3-0. Dat geeft uiteraard vertrouwen.


The White Boys-VV ZIGO
Er werd met gemengde gevoelens gekeken naar The White Boys, het vorige seizoen werd het uit de competitie genomen. Al besloot een suikeroom anders, namen als Ronnie Reniers, Daan van Dinter en meerdere goede spelers werd gehaald. Vorige week wonnen The White Boys overtuigend van WSJ. VV ZIGO is de ploeg in opbouw, zowat de gehele selectie koos voor een vertrek. Een mooie uitdaging voor trainer Rob van Belkom, die nog een moeizame voorbereiding kent met zijn formatie. Afgelopen dinsdagavond trapte VV ZIGO de REGIO 013-CUP af tegen Were Di, deze eindigde in een 1-1 gelijkspel. VV ZIGO zal een zeer goed resultaat moeten behalen tegen The White Boys wil het doorbekeren.

Sarto-FC Geleen Zuid
De grootste club van Tilburg, vol ambitie, en in trainer Max Raeven een trainer die het beste in de spelers naar boven kan halen. Net als bij veel ploegen, hoort de KNVB districtsbeker bij de voorbereiding voor Sarto, en zal het goed willen afsluiten door te winnen van FC Geleen-Zuid.

Sarto trainer Max Raeven:

‘Tegen RKVVO was het een attractieve wedstrijd voor het publiek, met aardig voetbal. Er zijn echter nog voldoende verbeterpunten.’


FC Tilburg-Wilhelmina’08
De rol van FC Tilburg in de KNVB districtsbeker is uitgespeeld. Net als het vorige seizoen verloopt het nog stroef bij de ploeg van trainer Sofus de Rooij. Ondanks de kansen die het kreeg tegen Eijsden, werd er wel met 0-3 verloren. Zondag kans op eerherstel, niet alleen voor het vertrouwen richting de competitie, maar misschien ook wat anders, want tegen wie degradeerde afgelopen seizoen FC Tilburg in de nacompetitie….?? Volgende week wacht in ieder geval ook WSC Waalwijk voor de eerste competitiewedstrijd.


VV Gilze-Advendo
Het vorige seizoen net geen promotie bereikt, toch wel een teleurstelling, want voetballend heeft de ploeg van trainer Jeremy Buchly veel kwaliteit. Dit kwam ook duidelijk terug in de bekerwedstrijden, er werd twee keer overtuigend gewonnen. Zondag komt Advendo uit Breda op bezoek, wat normaal gesproken op papier ook een makkelijke overwinning zou moeten opleveren.

VV Gilze trainer Jeremy Buchly:

‘Het gaat goed. We scoren makkelijk en maken mooie doelpunten.Verdedigend en aan de bal moet het wel een stuk beter.’


 
OVC’26-DBS
Een nieuw seizoen, de degradatie verwerkt, aan trainer Rob v/d Kaaij, wel wat waardevolle spelers die vertrokken. Maar zeker in de competitie één van de favorieten om kampioen te worden. Ook in de beker gaat het aardig, en heeft het plaatsen voor de volgende ronde nog in eigen hand. VCB speelt tegen Zwaluw VFC, OVC’26 moet winnen om kans te maken op de volgende ronde. Zondag 22 september ontvangt OVC’26, VV Chaam voor de eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse.


Audacia-VV Trinitas Oisterwijk

Audacia trainer Hans Richters heeft in een duidelijk verhaal met onze redactie (binnenkomt op de website) aangegeven dat het soms lastig is, om met een smalle selectie te werken, maar het prettig werken is bij de club in Moergestel. Tegenstander VV Trinitas Oisterwijk kent een onwijs goede start, met forse overwinningen, en is het prettig werken in de beginfase van deze fusieclub voor trainer Pierre van Berkel, die zondag poulewinst kan veilig stellen in Moergestel.


Foutje gezien?
Mail ons via info@013voetbal.nl 

Plaats een reactie