VOAB wint op bezoek bij koploper Unitas’30

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

TWEEDE KLASSE E | Het is ongelooflijk spannend aan de top. Unitas ’30, Cluzona en Madese Boys strijden om het kampioenschap in de tweede klasse E. Op Moederdag speelde VOAB uit in Etten Leur en won met 1-2 van de koploper. 

 

Foto: selectie VOAB
Verslag: redactie VOAB

 

VOAB won dus van Unitas ’30 1, in een enerverend duel, waarbij bij vlagen boeiend spel viel te noteren. Maar ook opvallend veel balverlies door de thuisploeg, waardoor VOAB veel in balbezit kwam. Gelukkig voor VOAB was spits Roman Witting niet scherp , want hij benutte een aantal dotten van kansen niet. VOAB begon sterk aan de wedstrijd. Al na één minuut was er een kans uit een vrije trap, nadat Casper van Beers was gevloerd. Een schot van Stijn van Laarhoven in de 6e minuut werd geweerd ten koste van een hoekschop voor VOAB. In de 10e minuut verstuurde Thomas Huijben een dieptepass naar Sam van der Weijden, die echter over kopte. In de 11e minuut miste Witting zijn eerste kans door de bal in het zijnet te schieten. Een kwartier lang gingen de aanvallen over en weer zonder doel te treffen. In de 28e minuut was Stijn dicht bij een treffer maar hij schoot via de lat over. De thuisploeg had in het laatste deel van de eerste helft wat meer overwicht, maar een doelpunt leverde dat niet op. In minuut 37 had Witting een foutje van keeper Jeffrey van Gestel kunnen afstraffen, maar hij faalde. Even daarvoor had Papito Puriel in kansrijke positie, na een corner, naast geschoten. Vijf minuten vóór de rust miste Witting opnieuw een kans. Danny Lauwen zag zijn schot op doel door Jeffrey over zijn doel weggetikt.

Ruststand 0-0 

Na de thee had VOAB een sterkere fase. Enige wapenfeiten…. En vrije trap van de voet van Daan Simonse werd door de keeper gestopt. Mustapha Houba schoot hard in het zijnet. Een schot van Casper werd door de keeper gepareerd. Joran Beerens werd gevloerd en hij nam zelf de vrije trap, maar hij schoot net naast.

Pas na 69 minuten spelen kwam de thuisploeg weer meer tot leven, maar Witting scoorde in buitenspelpositie. De spanning in de wedstrijd steeg en VOAB profiteerde er van door een knap doelpunt van Joran in de 70e minuut. Maarten Immink , die na een knappe actie, via een voorzet Joran bereikte, die simpel inschoot (0-1). Lang duurde de voorsprong niet want drie minuten later scoorde Danny Lauwen uit een vrije trap de gelijkmaker. Hij krulde de bal voorbij de muur in de korte hoek (1-1). De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar het venijn zat in de blessuretijd. Invaller Xavier van de Ven produceerde een prima pass richting Stijn, die in vrijstaande positie stond en alleen op doel afging. Hij werd in het strafschopgebied gestuit door keeper Bjorn van Sundert ten koste van een strafschop. Joran voltrok het vonnis en trok de overwinning over de streep (1-2).

Aanstaande zondag speelt VOAB tegen een andere kampioenskandidaat, dan treft het in eigen huis Madese Boys. De uitwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Resterend programma VOAB.


Zondag 19 mei: VOAB – Madese Boys
Vrijdag 24 mei: Oefeninterland, VOAB – Salomonseilanden
Zondag 26 mei: JEKA – VOAB
Vrijdag 31 mei: REGIO 013-CUP FINALE: VOAB – SC ‘t Zand

 

Plaats een reactie