VOAB wint in Kaatsheuvel van VV DESK | 1-3

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Tweede klasse E.


Foto:©Dieter Cleijn

Na een goed begin van de tweede periode met winst op T.S.C. ging VOAB zondagmiddag naar Kaatsheuvel om opponent DESK te ontmoeten. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was DESK een grootmacht in het amateurvoetbal en veel voetballers zijn doorgebroken in het betaalde voetbal via DESK o.a. Fons Malien, Ad van der Wiel. Daarna begon de vrije val die eindigde in de tweede klasse E van de KNVB en zondagmiddag kwamen dan de Oranje-Blauwen uit Goirle op bezoek. In deze wedstrijd kwam VOAB met een nieuw tenue op het veld. Het nieuwe tenue was helemaal zwart met oranje cijfers op de rug en het moet worden gezegd: het zag er niet slecht uit.


Na de aftrap was de eerste kans voor de Geel-Blauwen van DESK, maar het schot ging in de tweede minuut gelukkig voorlangs. Daarna begon het beste half uur van de competitie tot nu toe voor VOAB. Met goed combinatievoetbal werd DESK achteruit gedrongen en in de 11e minuut werd een voorzet van Maarten Immink op rechts op waarde geschat door Stijn van Laarhoven en onberispelijk tegendraads ingekopt. De voorsprong was een feit. DESK had weinig weerwoord en VOAB combineerde volop door met in de 17e minuut een hard schot van Daan Simonse waar de keeper van DESK kansloos op was en VOAB kwam op 2-0. Stijn van Laarhoven komt vijf minuten later zelfs twee keer alleen voor de keeper van DESK, maar dit keer komt de doelwachter als winnaar uit de strijd. DESK heeft als enige wapen veel strijd, weinig vernuft aan de bal, maar komt toch vlak vóór rust terug in de wedstrijd. Slecht uitverdedigen geeft Koen van Baardwijk de mogelijkheid om de eerste goal van DESK op het scorebord te krijgen. De scheidsrechter van dienst, de heer Nick Ooms besluit dan dat het tijd is om van kant te wisselen en fluit voor de rust.


Na de rust begint een periode waarin VOAB onnodig mee gaat in het opportunistische spel van DESK. Te snel wordt de lange bal naar voren gezocht waar de aanvallers van VOAB de bal net zo snel weer kwijt zijn. Een paar nuttige overtredingen van VOAB worden bestraft met een gele kaart, maar dit voorkomt in een paar situaties dat DESK de gelijkmaker op het bord kan brengen. In de 57e minuut probeert Casper van Beers het eens met een vrije trap, maar deze hoeft de doelman van DESK alleen naast te kijken. Toch is het Casper die de score op 3-1 na het benutten van een penalty na een handsbal van een DESK-verdediger. Een goed hard genomen strafschop vliegt in de touwen. In de laatste tien minuten gaat DESK va-banque spelen en komt VOAB in een situatie dat het “vrouwen en kinderen eerst is” en wordt de bal diverse malen blind naar voren geroeid. Eigenlijk is dit niet nodig want VOAB is voetballend DESK meer dan de baas. Maar in de fase waarin VOAB nu verkeert is het af en toe nodig om de punten over de streep te trekken en de franje achter wege te laten.


Na het laatste fluitsignaal kunnen we concluderen dat de punten meer dan terecht mee naar Goirle gaan en DESK op de laatste plaats in de tweede klasse blijft. VOAB daarentegen gaat dapper aan de leiding van de tweede periode.

Plaats een reactie