Voetbal trainingspakken

Waar vroeger het voetbalshirt van de club het populairste product was uit de voetbalkleding-collectie, is dat nu langzaam aan het veranderen. Trainingspakken binnen het voetbal zijn namelijk immens in populariteit gestegen. De trainingspakken voor clubs worden tegenwoordig niet alleen gedragen tijdens het trainen maar ook met trots op straat, als een fashionable lifestyle item. Voor de clubs en grote merken is deze ontwikkeling zeer positief. Meer mensen dragen nu iets wat het merk of club representeert. Wij geven je hieronder een overzicht van de drie grootste merken en voor welke grote clubs zij deze trainingspakken ontwikkelen. Hoogwaardige voetbal pakken qua functionaliteit en appearance.

 

Nike voetbal trainingspakken

Nike heeft in elke gerenommeerde competitie contracten lopen met grote clubs. In Frankrijk verzorgt het merk de trainingspakken van PSG. De club uit Parijs behoort sinds de laatste jaren tot een van de grootste clubs ter wereld. De trainingspakken van deze voetbalclub zijn enorm populair onder de jongeren in Nederland. Dit heeft natuurlijk te maken met de voetbalsterren die deze pakken dragen tijdens trainingen en voor een wedstrijd. Zo zien we regelmatig Neymar, Cavani of Mbappe voorbij komen in een Paris Saint-Germain trainingspak. In Spanje is FC Barcelona al tijden immens populair. De FC Barcelona trainingspakken worden gedragen door sterren als Suarez, Messi en Dembele. Daarbij gaat de recente aankoop Coutinho hoogstwaarschijnlijk voor een boost geven in de toch al populaire pakken van FC Barcelona. In Engeland is Nike stevig gepresenteerd. Daar maken ze de trainingspakken van Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur. Man City wint onder Guardiola met flitsend voetbal veel harten van voetballiefhebbers. Met deze ontwikkeling stijgt ook het aantal mensen die een Manchester City trainingspak aanschaffen. Zij willen deel uitmaken van het succes. De pakken van Chelsea en de Spurs worden overigens pas sinds dit seizoen voor het eerst gemaakt door Nike. Dat is een grote slag geweest voor Nike. In Italie leveren ze de trainingspakken voor AS Roma en Inter Milan. Twee clubs met een grote geschiedenis en grote achterban. Alle Nike pakken zijn voorzien van de nieuwste innovaties, ontwikkeld door Nike, en hebben vrijwel altijd de kleuren van de club als basis.

 

Adidas voetbal trainingspakken

Het Duitse sportmerk heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de meest bekende merken binnen het voetbal. Adidas heeft het voor elkaar gekregen om samen te werken met de grootste clubs ter wereld. In Spanje maakt adidas het Real Madrid trainingspak voor spelers als Ronaldo, Marcelo en Varane. De pakken van Bayern Munchen worden al jaren ontwikkeld door adidas. Spelers als Lewandowski, Muller en Thiago zijn elke dag te bewonderen in een Bayern trainingspak. Het Duitse merk maakt in Engeland de pakken van Manchester United, gedragen door supersterren als Pogba, Lukaku en Zlatan. Het is een club met één van de grootste achterbans ter wereld. In Italië siert het Juventus trainingspak het adidas logo. Spelers als Dybala, Higuain en Chiellini trainen er dagelijks in. Met Ajax heeft adidas al lange tijd een samenwerking. In de Ajax trainingspakken werken grote talenten als De Ligt, De Jong en Van de Beek aan een mooie toekomst. Wat opvalt is dat bovengenoemde clubs allemaal de meeste landstitels hebben veroverd binnen hun eigen competitie. Je kan wel zeggen dat adidas trainingspakken maakt voor ware kampioenen die weten wat winnen is. Ook adidas werkt elk jaar aan nieuwe technologieën en verwerkt deze natuurlijk meteen in hun trainingspakken voor clubs, zodat de spelers zich perfect kunnen voorbereiden op de wedstrijden.

Puma voetbal trainingspakken

Het andere grote Duitse sportmerk binnen voetbal is Puma. Zij verzorgen de trainingspakken voor Arsenal en Borussia Dortmund. Ze maken op dit moment mooie Puma trainingspakken met eigen innovaties. Het slogan van Puma luidt ‘Forever Faster’. De pakken zijn dan ook licht en zitten strak om het lichaam. Dit helpt de spelers van Arsenal en Dortmund om op hoog tempo te spelen met veel snelheid. Beide clubs staan hier namelijk bekend om. Ze hanteren een speelstijl waarbij ze op een moordend tempo de tegenstander kapot spelen, met hoge pressie en explosieve snelheid. De pakken en visie van Puma sluiten dus perfect aan bij de visie van deze grote clubs als Arsenal en Dortmund. Vanaf volgend jaar gaat Puma ook de club trainingspakken ontwikkelen voor het Franse Olympique Marseille en het Italiaanse AC Milan. Dat gaat het merk Puma een grote boost geven in hun populariteit binnen het voetbal.