Tilburg goed vertegenwoordigd bij WK CP voetbal in Sevilla.

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

WK CP VOETBAL | Bondscoach Max Raeven (hoofdtrainer RKSV Sarto) heeft de selectie van het Nederlands CP-team voor het WK in Spanje bekendgemaakt. 14 spelers reizen begin juli af naar Sevilla om te strijden om de wereldtitel in het CP-voetbal. Het team bestaat voornamelijk uit spelers die in een regulier elftal voetballen bij hun club. 


Aan het WK doen zestien landen mee, verdeeld over vier poules. Nederland is ingedeeld in poule D. Daarin krijgt de ploeg te maken met Europees kampioen Rusland, Canada en Thailand. Het WK vindt plaats van 6 juli tot en met 19 juli en wordt gehouden op het trainingscomplex van Sevilla FC(Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros Palacios).

Twee spelers en de bondscoach uit Tilburg

Tom van Reusel die al enige tijd bij het CP voetbal speelt en voetbalt bij voetbalclub VV ZIGO.

Tom van Reusel ©KNVB

De 18-jarige  keeper Damian Schellekens die in de goal staat bij SVG 7 en soms invalt bij SVG 1.

Damian Schellekens ©KNVB

En de bondscoach is Max Raeven, die de nieuwe trainer wordt van RKSV Sarto. 

Max Raeven ©KNVB

Momenteel zijn de heren nog volop in voorbereiding voor het WK, afgelopen dinsdag hebben ze nog getraind in Zeist, en komend weekend zitten ze wederom nog drie dagen in Zeist waar ze nog twe oefenwedstrijden spelen om goed voorbereid te zijn voor het WK. Op vrijdagavond spelen ze een wedstrijd tegen SC Joure,  het team van Stefan Boersma, die tevens ook keeper is van het CP-team op het WK. En zondagmorgen spelen ze een wedstrijd tegen VV ZIGO, een vriendenteam van Tom van Reusel. De heren vertrekken op maandag 1 juli naar Sevilla.

Wat is CP-voetbal?
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren eveneens tot de doelgroep.

Aangepast voetbal
Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m). Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club. Daarnaast trainen ze mee met het oranje team. De KNVB geeft als uitgangspunt ‘Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet’. CP-voetbal is één van de aangepaste voetbalsporten die je kunt beoefenen met een handicap.

Meer info over het CP Voetbal?
https://www.cpvoetbal.nl/

 

Plaats een reactie