Terugblik vrouwenvoetbal in ‘013’ | seizoen 2018/2019

In Vrouwenvoetbal door 013voetbal0 Comments

VROUWENVOETBAL | We blikken kort terug op het afgelopen seizoen bij de vrouwen. Kampioenschappen, degradatie, fusies en nog veel meer….

Buiten de eerste herenteams, hadden we het afgelopen seizoen al meer aandacht voor het vrouwenvoetbal. Nu ons gezellige en sfeervolle eindfeest erop zit, is het wel het moment eens stil te staan bij het vrouwenvoetbal.  Op de website waren al onder andere leuke interviews te lezen met Loes Mallens (VCB), Marit Op ‘t Hoog (Audacia) en Karlijn van Hoek (VV Viola) en zo probeerden we zo nu en dan een wedstrijd te bezoeken bij het vrouwenvoetbal, met diverse belangen, kans op een kampioenschap, maar vooral in het teken van veel gezelligheid en sportiviteit.

Na wat wedstrijden van vrouwen te hebben mogen bezoeken, viel één ding op, wat een rust, wat een gemoedelijkheid, sportiviteit, en nadien veel gezelligheid in de kantine. Iets wat ook zeker vermeld mag worden, iets waar echt een hoop herenteams nog een voorbeeld aan kunnen nemen…De laatste tijd zien we veel berichtgevingen op social media en op voetbalsites: vrouwen gezocht, de mogelijkheid om eens vrijblijvend mee te trainen etc…Als verslaggever moeilijk te begrijpen, want het is een verademing om naar te kijken en je lekker uit te leven op het veld, dus een algemeen oproep aan alle dames! Wordt lid van een club en sluit je aan bij een leuk en gezellig voetbalteam!


Terugblik seizoen 2018/2019

Waar vorige seizoen de vrouwen van SC ‘t Zand kampioen werden in de hoofdklasse, was het dit seizoen aanpoten in de topklasse. Gedurende het seizoen stopte Jack Hernandes als trainer bij SC ‘t Zand, en werd het stokje overgenomen door Audacia-trainer Martijn van Wanrooy, die op onze afsluiting van het seizoen heel enthousiast was over zijn weken bij SC ‘t Zand. SC ‘t Zand degradeerde dit seizoen wel uit de topklasse, maar het enthousiasme straalt eraf, en de opkomst is ontzettend goed op de trainingen. Het filmpje wat voorbij kwam na een lange bustocht, zegt genoeg, de sfeer is zelfs geweldig na een nederlaag. In het nieuwe seizoen zullen we de vrouwen van SC ‘t Zand weer gaan volgen en kijken naar de werkwijze van trainer Martijn van Wanrooy.

Ook SVSSS met trainer Corné van Vuren en VV Gilze met trainer Hans Mols hebben het ontzettend goed gedaan in de tweede klasse en handhaven zich knap. VV Viola werd kampioen en schaart zich bij de bovenstaande clubs in de tweede klasse met trainer Frank van Dongen.

Als je kijkt naar GSBW met trainer Joost Broers en VV Riel met trainer Jack Groenen dan kwamen ze over van de vierde klasse, spelen nu in de derde klasse, en deden lang mee voor een plaats in de top. TSVV Merlijn VR1 eindigde op een keurige  Complimenten !

In de derde klasse was er weer ongekend succes voor ST Were Di/FC Tilburg, ze werden dit seizoen weer kampioen, nu al voor het tweede seizoen achtereen. Ze werden dan ook terecht, het ‘vrouwenteam van het seizoen 2018/2019’.  In het komende seizoen gaat onze verslaggever op zoek naar een interview met RKSV Were Di-voorzitter Mara Gevers Aben, om het geheim achter de successen (in een fusie) te achterhalen. 

In dezelfde klasse eindigde de vrouwen van VCB (5e) en Uno Animo (6e) keurig in de top van de middenmoot. Hilvaria en DESK bleven uit de gevarenzone en komen ook volgend seizoen uit in de derde klasse.

In de vierde en vijfde klasse is er ook leuk gevoetbald, in deze klasses, gaat voetbal goed samen, met veel gezelligheid. Zo bleek ook bij de vrouwen van Audacia, waar gezelligheid telde. SV Nevelo werd knap kampioen, voordat het opgaat in de fusie.

Verder ligt er voor ons een uitdaging om ook in het nieuwe seizoen 2019/2020 nog meer uit te breiden naar het vrouwenvoetbal. Meer aandacht voor de vrouwen bij bijvoorbeeld OVC’26, Hilvaria, VOAB,  RKDSV, Gloria UC, Sarto en SVSOS, staat zeker op de agenda, maar daar hebben wij hulp bij nodig! Lees een vacature hieronder…


VACATURE ! 

Heb jij een vlotte pen? Wij zijn opzoek naar versterking voor de redactie. Om nog meer nieuws te kunnen brengen omtrent het vrouwenvoetbal, maar ook bij de heren kunnen we nog zeker hulp gebruiken! De bezetting is al aardig op orde, maar we zijn op zoek naar meer!

Wat vragen we?
– Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 
– Kennis van social media als Facebook en Instagram. 
– Een aantal uren in de week beschikbaar.
Eventueel inzetbaar op ons seizoensafsluiting / feest. 

Wat krijg je?
– Een (kleine) vergoeding.
– Leuke extra’s, zoals sportkleding (Robey Sportswear).
– Leuke uitjes met het team of je eigen vrienden, zoals een thuiswedstrijd van Willem II. 
– De ruimte om eigen ideeën / rubrieken op te zetten.

Heb je interesse? Laat het ons weten via info@013voetbal.nl

Tot slot…

Wij hebben ontzettend genoten het afgelopen seizoen van het vrouwenvoetbal. Bij het eindfeest besef je dat het seizoen voorbij is, maar het roept ook meteen nieuwe vragen en verhalen op.

Dan kijk je met smacht uit naar de voorbereidingen, transfers, oefenprogramma, en de competitie van het nieuwe seizoen.

Namens het gehele team 013voetbal.nl
Verslaggever E. van Hoek

Plaats een reactie