SvSSS wint ook 2e competitieduel in tweede klasse H.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

TWEEDE KLASSE H | Wint individuele kwaliteit van het collectief? Dit was de voorbeschouwing-analyse van trainer Cemal Yilmaz. Het collectief won met 2-4.

Foto: ©Peter Santegoeds

Waar Real Lunet inderdaad van het individu moet hebben liet SvSSS zien wat collectief inhoud. Strijdend, met vlagen prima voetbal, en op juiste momenten toeslaan pakt het een verdiende overwinning in Vught.

SvSSS komt beter uit de startblokken dan de thuisploeg. Met goed combinatievoetbal op het middenveld, maar niet tot echte grote kansen, pakt het heft in handen. In de 20e minuut wordt Ramon Dekkers op het middenveld vrijgespeeld. Pakt de ruimte voor zich en schiet van dertig meter keihard de bal achter de doelman: 0-1. In de 28e minuut wordt het 1-1 door Arda Havar. Een terug ingebrachte bal vanuit een corner wordt terug het doelmond ingebracht. I.p.v. de bal te laten gaan over de achterlijn wordt deze opgevangen door Arda, omspeelt een verdediger van SvSSS en krult de bal achter Rens Boer (1e keeper Bjorn, oudere broer, was geblesseerd). Er worden vele duels uitgevochten, weinig doelpogingen voor beide teams en zou er met een gelijkspel naar de kleedkamer gegaan zijn. Toch is het SvSSS die op pal van rust wederom toeslaat uit een corner. Hard en ingedraaid door Ramon Dekkers, is het Bram van den Bijgaart die bijna staand op de doellijn binnenkopt: 1-2


Na rust verzuimd SvSSS om de score uit te breiden en geeft het Real Lunet vertrouwen dat er iets te halen valt. In de 72e minuut komt Real Lunet op gelijke hoogte: 2-2 en was het daarna tien minuten billen knijpen voor de ploeg uit Udenhout. Twee grote kansen voor Real Lunet en goed keeperswerk van Rens Boer blijft het overeind. Een buitenspel doelpunt op 3-2 wordt afgekeurd. Daarna past SvSSS de counterstrategie weer goed toe. Eerst komt het in de 83e minuut vanuit een verre ingooi van Sander Mallens, doorkoppen van Jim de Laat en als derde persoon Stefan Dekkers die binnenkopt: 2-3. In blessuretijd wordt een omschakelmoment fantastisch uitgespeeld. Via goed combinatievoetbal tussen verdediging en middenveld wordt wederom Ramon Dekkers vrijgespeeld die alleen op de doelman af kan. Met een schot tussen de benen van de keeper wordt de wedstrijd beslist en pakt SvSSS zijn 2e overwinning op rij.

Vorige week een droomstart en vandaag een verdiende overwinning op de titelkandidaat.
Het sprookje van SvSSS dendert voort, maar trainer Cemal Yilmaz blijft zoals altijd nuchter en waakt voor bepaalde euforie.

‘Nogmaals met beide benen op de grond blijven! Het seizoen is nog lang, maar wat we laten zien als team, hoe we voor elkaar strijden, ben ik een blij mens en kan ik verder met individuele- en teamontwikkeling’. 

Plaats een reactie