SvSSS wint met 2-5 bij Heeswijk

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Tweede klasse H.


SvSSS heeft de uitwedstrijd tegen Heeswijk met 2-5 gewonnen dankzij doelpunten van Stefan Dekkers 2x, Jim de Laat 2x en Lars Cornelissen.

SvSSS opende sterk en komt al vroeg in de wedstrijd (5e minuut ) op een 0-1 voorsprong dankzij Stefan Dekkers. Daarna verzuimt SvSSS zijn positiespel goed uit te spelen. Over de flanken gaf Heeswijk veel ruimte weg, waarop door SvSSS niet goed gebruik van werd gemaakt en hierdoor Heeswijk toch wat geloof gaf. Het werden maar speldenprikjes. Gelukkig maakt Jim de laat 0-2 in de 20e minuut en wordt SvSSS alleen maar sterker. Toch uit het niets door onoplettendheid achterin en de samenwerking tussen keeper en laatste linie, vloert keeper Bjorn Boer een speler binnen de zestienmeter en via een benutte strafschop wordt het in de 28e min: 1-2.Vlak vóór rust kreeg SvSSS een cadeautje van keeper Heeswijk. Een droge schuiver van Stefan Dekkers werd niet goed beoordeeld en keeper Ard Groenendijk zag de bal onder zijn armen door, het doel in gaan: 1-3. SvSSS ging toch verdiend de rust in met een voorsprong.

In de 2e helft bleef SvSSS ook de bovenliggende partij, maar direct na rust werd het toch 2-3 in de 46e minuut. Waar de keeper van Heeswijk aan onder doorging was het nu verdediger Olaf van Berkel, die de bal onder zijn voet liet glippen en de bal bij de spits van Heeswijk zag belanden. De spits omspeelde keeper Bjorn Boer en plaatste de bal in het lege doel. SvSSS in gevaar? Nee hoor. Vier minuten later was het Lars Cornelissen die de stand op 2-4 bracht. Hierna kon SvSSS uitlopen naar een grotere score, maar scoort uiteindelijk nog maar 1 keer. In de 87e minuut maakte ook Jim de Laat zijn 2e van de middag, na een prima individuele actie van verdediger Stijn van den Brand. Het scorebord bleef hierdoor op 2-5 staan voor SvSSS, een dik verdiende 2e overwinning op rij. Het gaat goed met SvSSS!

Trainer Cemal Yilmaz:

‘We wisten vooraf niet hoe Heeswijk zou gaan spelen. Al vroeg in de wedstrijd liet Heeswijk zien waar de ruimte werd weggeven, om legio aanvallen op te zetten (met name over de flanken) en deze werden bij vlagen door ons goed benut. We bespreken elke week weer, wanneer de tegenstander op een bepaalde manier speelt, waar de mogelijkheden dan liggen en dat goed te bespelen. Wie zijn bij ons de hoofdrolspelers? En wat wordt er van hen verwacht in samenwerking met de overige spelers? Het draait allemaal om de uitvoering! We prikken gelukkig op de juiste momenten en hadden nog een grotere score kunnen behalen. Door deze winst hebben we nu de beste papieren voor de 2e periodetitel en blijven goed meedoen bovenin!’

De komende twee weken speelt SvSSS een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Volkel en Venhorst.

Plaats een reactie