SvSSS-trainer Cemal Yilmaz: ‘competitie gewoon uitvoetballen’

Geen amateurvoetbal meer in 2020
5 november 2020
v.v. Viola zoekt voor het seizoen 2021/2022 een enthousiaste hoofdtrainer
1 december 2020

Dit jaar wordt er niet meer gevoetbald. Hoe gaat een hoofdtrainer hiermee om? En wat is zijn mening over hoe we de competitie eventueel kunnen uitspelen? Die vragen stellen we aan Cemal Yilmaz, hoofdtrainer van tweedeklasser SVSSS.


Cemal is ondertussen bezig aan zijn derde seizoen bij SvSSS. De club en trainer blijken heel goed bij elkaar te passen. De club is uitermate tevreden over de werkzaamheden van de hoofdtrainer. Cemal Yilmaz begon in 2018 bij SvSSS en in zijn eerste jaar als hoofdtrainer boekte hij direct succes door een kampioenschap af te dwingen en tevens trainer en team van het jaar te worden in de regio ‘013’.

Na 20 jaar keert SvSSS terug naar de tweede klasse. We stellen ‘Smally’ een aantal vragen over de huidige situatie in het amateurvoetbal.


Hoe gaat het met Smally in deze moeilijke tijd?
Mijn familie en ik zijn gelukkig gezond gebleven en dat is heel belangrijk. Ik hou mezelf fit bij health en beautylap van Dennis Schulp met een klein groepje van VOAB 5 ‘De vedettes’ en thuis sporten. Maar ik merk ook dat je sommige andere leuke dingen mist. Hopelijk krijgen we voor wat we nu inleveren het allemaal weer terug, maar ik mag op dit moment niet klagen.

Heeft de Coronacrisis buiten het voetbal om nog persoonlijke gevolgen gehad?
Nee, geen persoonlijke gevolgen. Ik kan mijn werk blijven doen bij CZ, zowel op kantoor als thuis . Verder binnen de regels samenkomen met vrienden, en zo vooral de weekenden toch een gezellige invulling te geven voor zover dat mogelijk is.

Hoe gaat de club om met deze situatie?
We komen bij elkaar wanneer nodig en wordt overleg gevoerd hoe we toch bezig kunnen blijven. De jeugd tot 18 jaar kan gewoon doortrainen en op zaterdag onderling een partijtje spelen of d.m.v. organiseren van een toernooitje.

Heb je nog getraind (met groepjes van 4 en later 2) sinds de stillegging van de competitie?
We hebben in groepjes van 4 doorgetraind (dinsdag vrijblijvend en donderdag verplicht). Waarom verplicht? Zo blijven we het teamgevoel (samen) versterkt houden en de onderlinge band. Daarna in groepjes van 2 (dinsdag en donderdag vrijblijvend). Ook in groepjes van 2 zijn gevarieerde en gepaste voetbalvormen mogelijk waardoor we het toch interessant houden voor de spelers. Thuis zitten is stil zitten. Met alleen naar de sportschool red je het niet. Trainen met de bal is net zo belangrijk. Hopelijk kunnen we snel weer “normaal” trainen als de regels verruimd worden. We hebben een goede seizoenstart gehad en is het belangrijk dat we deze lijn straks door kunnen trekken als de competitie in januari herstart mag worden.

Hoe moet de KNVB de huidige competitie afmaken, mochten we weer de velden op mogen?
Competitie gewoon uit voetballen tot en met eind juni. Voetballen met carnaval, pasen, hemelvaart en pinksteren. Want we liggen al zo vreselijk lang stil. Met goed weer trainen en voetballen, dus ook goede omzet voor de club doordat kantine dan ook open blijft. Geen nacompetitie en geen beker. Nummers 1 en 2 laten promoveren en de onderste 2 ploegen laten degraderen.