SvSSS start in 2e klasse met een monsterscore

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

TWEEDE KLASSE H | SvSSS won de eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse H met ruime cijfers. Liefst 6-2 wonnen de mannen van hoofdtrainer Cemal Yilmaz van de bezoekers uit Boxmeer.

Foto: SvSSS – Olympia’18
©Peter Santegoeds

Een dik uur naar Geleen rijden om de eerstvolgende tegenstander te bekijken en analyseren zullen niet veel trainers doen in het amateurvoetbal. Trainer Cemal Yilmaz ziet zijn besproken analyse fantastisch uitgevoerd worden door zijn team en overklast Olympia’18 op alle fronten.

SvSSS komt al op vroeg in de wedstrijd op voorsprong (4e min) door een treffer van Stefan Dekkers. SvSSS is heer en meester met fantastisch voetbal, maar loopt laat in de eerste helft pas weg van Olympia’18. In de 33e minuut kopt Stan van den Brand een gekeerd schot binnen: 2-0. Twee minuten later scoort Jim de Laat de 3-0 op aangeven van Stefan Dekkers (1e van zijn vier treffers).

Na rust (49e min) scoort Jim zijn 2e (wederom een assist van Stefan Dekkers) en brengt de scorebord op 4-0. Heel snel daarna zijn 3e (51e min) en staat het inmiddels 5-0. Na deze stand gaat SvSSS achterover leunen, counterstrategie toepassen, maar vergeet goed te blijven verdedigen. In de 57e min scoort spits van Olympia’18 (de angel van het team) 5-1. Verder onzichtbaar in het spel en een compliment aan de centrale verdedigers Olaf van Berkel en Ruben Diederen. SvSSS past de strategie goed toe en verprutst de nodige kansen. In de 81e min wordt het nog 5-2. Twee minuten later scoort Jim zijn 4e van de middag op aangeven van Roel Heerkens en brengt de uitslag op 6-2. Wat een droomstart voor SvSSS !

SvSSS viert een doelpunt ©Peter Santegoeds

De gevierde man was Jim de Laat, maar trainer Cemal Yilmaz roemde vooral het collectief en de manier waarop!

‘Ik heb genoten vanmiddag op twee momenten na. Trots op het team waarop we dit voor elkaar hebben gekregen. Ben blij dat ik de tegenstander ben gaan bekijken en dan is het nog maar de vraag of het team de bepaalde details herkennen en goed oplossen. En dat hebben ze fantastisch gedaan! Een uitstekend start, maar we blijven wel met beide benen op de grond. Volgende week een totaal andere tegenstander (titelkandidaat Real Lunet) voor de boeg. Zoals eerder aangegeven, na de eerste periode hebben we een goed beeld van onszelf en een lang seizoen voor de boeg.’

Plaats een reactie