SvSSS – FC Axel 3-4

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

DISCTRICTSBEKER | De ploeg uit Udenhout verloor vanmiddag in een doelpuntrijk duel uiteindelijk met 3-4 van FC Axel.

SvSSS komt sterk uit de startblokken en dicteert 35 minuten lang de wedstrijd, geeft een voorsprong in drie minuten tijd uit handen en gaat met een achterstand de rust in. De ploeg van trainer Cemal Yilmaz komt op voorsprong via Stefan Dekkers uit een rebound,  na een schot op doel door zijn broertje Ramon Dekkers. SvSSS verzuimt om de score verder uit te breiden. Ongeveer 10 minuten vóór rust geeft de ploeg een cadeautje weg en deze wordt resoluut afgestraft. Drie minuten later wordt een individuele actie van een speler van FC Axel niet goed bespeelt en zet keeper Bjorn Boer ook nog eens vastgenageld aan de grond, een goede afronding. Ruststand 1-2.


Na rust komt SvSSS snel terug in de wedstrijd en komt op gelijke hoogte door wederom een doelpunt van Stefan Dekkers, op aangeven van Jim de Laat. laatstegenoemde kon even later SvSSS op voorsprong brengen, maar raakte de bal op aangeven van Stefan Dekkers niet goed en verdwijnt de bal over de achterlijn. Daarna werd het spel van SvSSS wat minder. Veel onnodig balverlies zorgt voor onrust, maar brengt FC Axel tot leven. Een vrije trap door de uiteengelopen muur en balverlies op het middenveld wat prima wordt uitgespeeld, zorgt voor een 2-4 achterstand.

Na deze achterstand en wissels herpakt SvSSS zich en komt via een penalty, genomen door Ramon Dekkers, terug in de wedstrijd (3-4). Vijf minuten later kan de ingevallen Bram van den Bijgaart de gelijkmaker binnen schieten. In plaats van  de bal beheerst te plaatsen in de hoek, schiet hij van dichtbij hard tegen de onderkant van de lat. Helaas geen VAR aanwezig om te beoordelen of de bal de doellijn is gepasseerd.

SvSSS verliest ook zijn 2e bekerwedstrijd, maar trainer Cemal Yilmaz blijft toch positief gestemd met een kanttekening.

Cemal Yilmaz:

‘Het spel in de eerste helft tot aan de cadeautjes en de laatste half uur waren aantrekkelijk om naar te kijken. Voor de gelijkmaker moet je Axel op een ruime achterstand zetten. Dit gebeurt niet en brengen we onszelf weer in de problemen. Zo ook het geval tegen Sarto en sc t Zand. Dit moet echt veel beter. Hiermee doel ik op de persoonlijke fouten die tot nu toe worden gemaakt. We hebben nog twee weken om dit te verbeteren alvorens het echte avontuur gaat beginnen!’

Plaats een reactie