SV Reeshof wint zakelijk van Viola

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Vierde klasse D.


 

Om 14:15 uur, iets later dan gepland, ging het balletje rollen op sportcomplex Campenhoef. SV Reeshof is bezig aan een sterke reeks en nam het vandaag thuis op tegen Viola uit Alphen. Viola is de hekkensluiter van de vierde klasse D, maar behaalde in de laatste twee competitiewedstrijden wel knap 4 punten.


Kortom, twee ploegen in vorm ondanks de laatste plaats voor Viola. Op papier zou men zeggen appeltje-eitje voor SV Reeshof, maar de ploeg van trainer Richard de Beer maakte het Reeshof vandaag knap lastig. In de tweede helft kwam Viola nog brutaal op een 0-1 voorsprong. Daarna draaide Reeshof de duimschroeven aan en werd het uiteindelijk nog 3-1.


Reeshof opende ontzettend fanatiek en wilde gelijk een signaal afgeven dat er vandaag niks te halen viel. Dat resulteerde in de beginfase al in twee grote kansen, maar het net werd nog niet gevonden. Al snel werd duidelijk dat Viola niet kwam om het spelletje te maken. Ze lieten de bal voornamelijk aan SV Reeshof, maar Viola hield goed stand en verdedigde gedisciplineerd. Ze zochten vaak via de lange bal spits Tim Oomen. Een grote sterke kerel die makkelijk de bal vast kan houden. Qua veldspel had SV Reeshof zeker het overwicht, maar ze waren toch waakzaam voor een uitbraak van Viola. Na 45 minuten stond het nog 0-0.


Het spelbeeld van de tweede helft veranderde niet veel. SV Reeshof had de bal, kreeg alle tijd om op te bouwen en combineerde goed tot aan de 16-meter. Echter, kon Reeshof de trekker maar niet overhalen, waardoor Viola in de wedstrijd bleef. Het geloof steeg met de minuut. Totdat Viola in de 51 ste minuut ook nog brutaal op een 0-1 voorsprong kwam. Een voorzet van rechts die niet goed werd verwerkt gaf Tim Oomen de kans om raak te schieten. Dat deed hij dan ook zonder problemen.


Nog géén 5 minuten later kopte Reeshof-spits Tom Siliakus op een mooie wijze de blauwe panters op 1-1. Door deze aansluitingstreffer rook SV Reeshof nog meer bloed en was het op zoek naar de 2-1. Viola kwam er eigenlijk niet meer uit en Reeshof liet de bal nog een tandje sneller lopen. Pas laat in de wedstrijd brak Tom Siliakus de ban. Na een geweldige opgezette aanval kon Tom de bal voor open doel binnen schuiven. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar de scheidsrechter wilde er niks van weten. Helaas kon de VAR ook niet ingrijpen. Daarna ging Viola alles of niet voetbal spelen en stuurde ze een aantal lange mensen mee naar voren. SV Reeshof verdedigde goed en in een uitbrak bracht diezelfde Tom Siliakus de eindstand op 3-1.


Al met al een zwaarbevochten overwinning van SV Reeshof op Viola, maar uiteindelijk trekken ze wel aan het langste eind.


SV Reeshof trainer Jurgen Bouwens:

‘Ik was erg tevreden over het veldspel tot aan de 16-meter. We hadden vandaag moeite om de trekker over te halen. Na de 0-1 hebben we de kopjes niet laten hangen en zijn we blijven voetballen. Op wilskracht hebben we er nog 3 ingeschoten. Dat doet me goed, want alleen de 3 punten telden. Die spirit wil ik meenemen volgende week uit bij GSBW.’

Plaats een reactie