Strijdend VV Riel verliest van Irene’58

Uitslagen 2e wedstrijd poulefase districtsbeker
8 september 2019
SvSSS – FC Axel 3-4
8 september 2019

DISTRICTSBEKER |In de tweede wedstrijd van de poulefase ging VV riel strijdend ten onder tegen derdeklasser Irene’58.

Zondag 8 september 2019, de tweede wedstrijd van de KNVB districtsbeker stond op het programma. Langzaam werken de ploegen toe, naar de competitie, die over twee weken gaat beginnen. Iets waar iedereen erg naar uitkijkt, veel trainingsarbeid ging er aan vooraf, in combinatie met oefen en de bekerwedstrijden.

Na het programma bekeken te hebben, waren er meerdere opties van wedstrijden voor de bekerwedstrijd van de week.

Waarom voor deze wedstrijd?

VV Riel werd het afgelopen seizoen kampioen in de vijfde klasse met trainer Nick van Vugt, en de ploeg speelde het gedurende het vorige seizoen goed voetbal, en legde ondanks dat het voetballend soms niet altijd even goed was, veel strijd op de mat. Dat valt natuurlijk ontzettend te waarderen, zo werd er ook van tegenstanders gewonnen die het ze erg lastig maakten. Het team van VV Riel is dit seizoen zowat in zijn geheel in tact gebleven, en kan het dit seizoen zich laten gelden in de vierde klasse. VV Riel won de eerste bekerwedstrijd van TSVV Merlijn met 0-1.

Irene’58 uit Den Hout speelt in de derde klasse, en voor het kleine gehucht wat Den Hout is, toch aardig wat voetbal in de ploeg heeft zitten. Irene’58 een serieuze tegenstander voor VV Riel dus…Om 14:30 uur werd er onder zonnige omstandigheden afgetrapt op  sportpark d’n Krim.

VV Riel begon goed aan de wedstrijd, net als het vorige seizoen, stond het team vanuit de organisatie heel goed. Doordat VV Riel fel de duels aanging, kwam Irene’58 moeilijk aan het voetballen, iets waar de ploeg wel ontzettend goed in is als het balbezit heeft. De supporters langs de lijn zagen een boeiend duel, met veel strijd en passie. De twee ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, VV Riel had met momenten een licht overwicht, en kreeg een goede kans op een doelpunt via Jesse v/d Corput. Irene’58 werd een aantal keren in de omschakeling erg gevaarlijk, en kreeg wat kansen op een openingstreffer.

Één ding werd duidelijk; in de voorbeschouwing gaf VV Riel trainer Nick van Vugt ook aan, dat de ploeg nog in de voorbereidingsfase zit, het dominante wat ze het vorige seizoen op de mat legde, was er vandaag nog niet. Waar iedereen dacht aan een 0-0 ruststand, viel de bal in een scrimmage, voor de voeten van een aanvaller van Irene’58; 0-1. Een flinke domper voor VV Riel. Op slag van rust, een lange bal van achteruit, deze werd verkeerd ingeschat, op de verder uitstekend keepende doelman Dave van Berkel, daar profiteerde Irene’58 van, 0-2 was het bij rust.

De tweede helft was één om snel te vergeten. Irene’58 deed er alles aan, om het spel van VV Riel te ontregelen.Veel overtredingen, spelers die veel op het gras lagen, onnodige irritaties en gele kaarten. Het kwam het spel allemaal niet ten goede.

In de laatste fase van de wedstrijd, nam VV Riel het heft in handen. Het kreeg nog wat kansen, en in de laatste minuut een verdiende penalty. In het beeld van de wedstrijd, werd de penalty gemist door Bram Rutten, en verloor VV Riel, door eigen toedoen met 0-2 van Irene’58.

Volgende week gaat VV Riel op bezoek bij Molenschot, en kan het zich daarna richten op de competitie….

E.van Hoek