Strijdend SVG verliest van Waspik in laatste poulewedstrijd districtsbeker

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

DISTRICTSBEKER | SVG ontving in de laatste poulewedstrijd van de beker, Waspik, dat uitkomt in de vierde klasse en verloor met 1-3. 

De voorbereiding zit er nagenoeg op, in dit weekend de laatste KNVB bekerwedstrijden in de poule. Volgende week begint dan echt de competitie, iets waar iedereen ontzettend naar uitkijkt. In onze korte voorbeschouwingen op de wedstrijden, kregen we al wat reacties van trainers over hun voorbereiding.

In het laatste weekend met KNVB bekerwedstrijden, net als al een aantal keren eerder, wedstrijden op zaterdag en zondag. En dus de gelegenheid om een bezoekje te brengen, aan SVG op sportpark Noord. SVG ontving in de laatste poulewedstrijd van de beker, Waspik, dat uitkomt in de vierde klasse. Beide ploegen waren voor de wedstrijd al uitgespeeld, Waspik behaalde één punt, SVG verloor beide wedstrijden.

Ideale weersomstandigheden, een prachtige grasmat, en een zeer gastvrij SVG. Alles aanwezig, voor een mooie pot voetbal, en werd er dus om 17.30 uur afgetrapt. Vanaf het begin was Waspik de betere ploeg, het had een veldoverwicht, en wilde SVG snel onder druk zetten. SVG begon wat afwachtend, maar door de enorme strijd die er geleverd werd, kwam SVG beter in de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van Waspik, dat de ruimtes op het veld goed gebruikte. In een korte tijd, wat gevaarlijke situaties, met kansen op een doelpunt voor Waspik, maar hij viel niet. Na een kwartier, een lange bal naar voren, op de aanvaller van Waspik, die het rechtstreekse duel veel te makkelijk won, van de aanvoerder van SVG, die die deze kans benutte, 0-1. Een domper voor SVG, dat aardig mee voetbalde met Waspik. Nog maar amper bekomen van de 0-1, werd gestuntel bij SVG afgestraft, en viel al snel de 0-2. Ontzettend jammer, al bleef SVG strijdlustig, en aardig voetballen gedurende de eerste helft met wat kansjes. 0-2 was de ruststand.

In de tweede helft een sterker SVG, Waspik acteerde matig, het leek op wat onderschatting. Al snel kreeg SVG wat kansen, en kwam Waspik een aantal keren goed weg. Tien minuten na de rust, dan toch het terechte doelpunt voor SVG. Jahir Vrutaal scoorde de 1-2, en was het geloof terug bij SVG. SVG nam het heft in handen, Waspik was rommelig, en slordig in balbezit, niet veel later na de 1-2, had SVG nog de nodige mogelijkheden om de 2-2 te maken, wat zeker gezien het spelbeeld verdiend zou zijn. Waspik scoorde tien minuten voor tijd de 1-3, en de wedstrijd was gespeeld.

SVG trainer Pieter Elias:
‘Tegen GDC waren we kansloos. Tegen Haarsteeg en Waspik was het al beter, en kan ik wel tevreden zijn over de voorbereiding, tegen 2 ploegen die uitkomen in de derde klasse, en 1 in de vierde klasse.Vandaag miste ik vier spelers, allemaal lichte blessures, ze willen fit zijn voor de uitwedstrijd volgende week in de competitie tegen TPO. We hadden vandaag de 2-2 tegen Waspik moeten maken, dan had ik het wel willen zien.’

Plaats een reactie