Strafschoppenserie weer om-en-om genomen

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Vanaf het seizoen 2019/’20 geldt dat penalty’s in een strafschoppenserie weer om-en-om worden genomen. Dit kan van toepassing zijn in bijvoorbeeld het bekertoernooi, waarin een strafschoppenserie de beslissing moet brengen.In het weekend van 19 en 20 oktober staat een groot aantal bekerwedstrijden op het programma. Hierbij gaat het met name om wedstrijden uit de eerste knock-outronde. Voor deze wedstrijden geldt dat wanneer ze eindigen in een gelijkspel, er geen verlenging plaatsvindt. Onmiddellijk na het verstrijken van de reguliere speeltijd moeten beide partijen strafschoppen nemen, conform de spelregels veldvoetbal.

Voor de Landelijke Beker Vrouwen geldt dat bij een gelijkspel wel eerst verlenging plaatsvindt.

Vanaf het seizoen 2019/’20 worden de strafschoppen weer om-en-om genomen. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat dus niet meer.


REGIO 013-CUP
2019/2020
Vorig seizoen hanteerde de organisatie van de REGIO 013-CUP al deze versie van de starfschoppenserie, dit zal voor dit seizoen niet anders zijn. Dus ook in dit bekertoernooi geldt in de knock-outronde weer om-en-om genomen strafschoppen. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort…..

 

Bron: KNVB.NL 

 

Plaats een reactie