Sterke competitiestart voor Were Di na winst op SV Reeshof

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

VIERDE KLASSE D  | De ploeg van trainer Ivo Bouckaert  won vanmiddag in eigen huis met 3-1 van SV Reeshof. 

De competitie is weer gestart, boeiende wedstrijden, beleving, strijd, passie, en doelstellingen van ploegen. Het maakt een seizoen in het amateurvoetbal leuk om te volgen. Zo heeft elke vereniging zijn eigen verhaal.

Vorige week bezocht verslaggever E.van Hoek sportpark Westend, en zag Sarto winnen van Uno Animo. Beide ploegen vallen onder ons platform in de regio ‘013’. Gezien de vele regenbuien vandaag, ging verslaggever van Hoek niet ver van huis , en wel naar het mooie sportpark Moerenburg. Were Di ontving daar SV Reeshof. SV Reeshof won de eerste wedstrijd van RKDSV, Were Di pakte knap een punt bij de Spoordonkse Boys.

Om 14:30 uur werd afgetrapt op sportpark Moerenburg. Gezien de herfstachtige omstandigheden, was het relatief rustig met toeschouwers langs de kant, wat te begrijpen valt. Veel mensen verkozen Willem II op TV, in plaats van hun helden te zien schitteren op het prachtige veld van Were Di. Vanaf het begin, was het een boeiend duel, die veel strijd en passie op de mat legde. Het spel golfde op en neer, met in de beginfase een licht overwicht voor SV Reeshof. Ondanks het zware veld, en omstandigheden, leverde het over en weer, goede kansen op, waar zichtbaar werd dat Were Di beter en beter werd. Reeshof liet veel ruimte tussen de linies, waardoor Were Di kon laten zien, dat het heel goed kan voetballen. Iets wat het vorige seizoen, ook al te zien was, toen onder trainer Coen Vos. Al blijft de wisselvalligheid wel in de ploeg zitten. Een goed lopende aanval, zorgde voor de terechte 1-0 voorsprong voor Were Di. Opmerkelijk was na de 1-0, dat Reeshof als team uit elkaar viel, de voorste linie, verzuimde mee te verdedigen, tot ergenis van de achterhoede. Nog werk aan de winkel voor trainer Jurgen Bouwens. Were Di was de eerste helft beter, en bouwde de voorsprong uit naar 2-0. De 2-0 viel heel simpel, Reeshof verdedigde zwak, de ploeg krijgt ook teveel doelpunten tegen, waardoor het elke keer weer een uitdaging is om een wedstrijd te winnen. 2-0 was de ruststand.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, Were Di, de betere ploeg, domineerde, Reeshof hoopte op counters. Al vrij snel in de tweede helft mocht Reeshof verder met tien man, een ontzettend smerige trappende beweging, werd terecht bestraft met rood.

De tweede helft, was verder weinig boeiend qua kansen. De omstandigheden werden zwaarder, en dat kwam het spel niet ten goede. Were Di geloofde het wel, Reeshof was deze middag niet in staat, om de wedstrijd te doen kantelen. Het verkeerd inschatten van de bal, werd Reeshof fataal, en de 3-0 werd gescoord. De wedstrijd kabbelde door, en via een corner, kopte Lars Temminck nog de 3-1. Het is nu aan de nieuwe trainer Ivo Bouckaert om van Were Di een stabiele ploeg te maken, en mee te doen om de prijzen. Aan trainer Jurgen Bouwens van Reeshof de uitdaging, om te sleutelen aan zijn verdediging, want vorige week werd er wel gewonnen met 6-3, nu verloren met 3-1…en als verslaggever E.van Hoek vergeet je de 7-6 winst op VV Viola van het vorige seizoen niet. Reeshof krijgt simpelweg teveel doelpunten tegen. Volgende week Reeshof tegen Jong Brabant, Were Di ontvangt RKDSV, maar eerst mag er gevoetbald worden om de 013-CUP as dinsdagavond, SV Reeshof ontvangt dan VOAB. Were Di komt later weer in actie om de 013-CUP.


Verslaggever E. van Hoek

Plaats een reactie