Sterk VV Rijen wint en werkt toe naar de nacompetitie voor promotie.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

TWEEDE KLASSE E | VV Rijen won in eigen huis met 2-0 van Zundert en werkt langzamerhand toe naar de nacompetitie voor promotie.

Foto: Serdar Gul (VV Rijen) in actie.

Het voetbal in de regio ‘013’, elke week is er weer volop te beleven, en zeker nu het einde van de competitie nadert. Kampioen worden, een periodetitel behalen, nacompetitie voor promotie of degradatie, of nog veel erger degraderen.Als verslaggever van 013voetbal.nl is het daarom ook een uitdaging, om elke ploeg die onder ‘013’ valt, eens een keer aan het werk te zien. Dat maakt het makkelijker, voordat er een mening of een oordeel komt.

Daarom was vandaag het moment om eens af te reizen naar Rijen, waar VV Rijen het opnam tegen Zundert. Een heerlijk zonnetje, redelijk veel publiek, het andere deel volgde de eredivisie in de kantine, dus ideale omstandigheden voor een prachtige pot voetbal. En als liefhebber, hebben we toch in de regio veel mooie sportparken, ook sportpark de Vijf Eiken ligt fraai in de natuur. VV Rijen heeft al een periodetitel op zak, en kan zich dus gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie, iets wat een heel mooi toetje is voor VV Rijen en trainer Max Raeven. Trainer Max Raeven stopt veel tijd en energie in de club, en heeft veel voetbalkennis, en maakt spelers duidelijk beter.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt tussen VV Rijen en Zundert. VV Rijen begon goed aan de wedstrijd, het was vanaf het begin af aan, de betere, Zundert zakte in, en liet VV Rijen aan de bal. VV Rijen loopt over van kwaliteit, speelt goed vanuit de organisatie, heeft veel fysiek, en veel beweging in de voorhoede. De eerste kansen waren voor VV Rijen, waar het zichzelf al had mogen belonen, na tien minuten voetballen. Niet veel later, werd een fraaie bal binnen gekopt, het leek 1-0 te worden voor VV Rijen, maar hij werd afgekeurd voor buitenspel. Een doelpunt kon niet uitblijven, na een kwartier, werd het verdiend 1-0, een goede steekbal werd binnen getikt door Paul Andrik. VV Rijen speelde het eerste half uur fenomenaal, het dicteerde de wedstrijd, Zundert mocht blij zijn, dat het bij de 1-0 bleef. Op slag van rust, kreeg VV Rijen een penalty, Wim Kas kreeg rood bij Zundert, maar de penalty werd matig ingeschoten. Zo bleef het bij rust, 1-0. Een verdiende 1-0 voor VV Rijen.

VV Rijen bracht twee wissels in de tweede helft, onder andere Serdar Gul kwam erin. Ondanks de vele ruimte, die VV Rijen kreeg tegen de tien van Zundert, had het er zichtbaar moeite mee. Het had uiteraard meer de bal, was veel beter, Zundert geloofde het wel, maar was behoorlijk slordig in de kansen en balbezit. Gedurende de wedstrijd, met mijn correspondent overlegt, die ook met me meeging naar Gilze-TSC, wat is het toch genieten van ploegen die zo goed en makkelijk voetballen, zoals Gilze tegen TSC, en VV Rijen tegen Zundert in het eerste half uur. Want Thomas Dols, Luc Haagh, Rutger v/d Heuvel, Serdar Gul, het zijn maar wat namen, uit een kwalitatief goede selectie van VV Rijen. VV Rijen had het lastig tegen de tien van Zundert, maar kwam wel op een knappe 2-0, wederom via Paul Andrik.. Na de 2-0, ging Zundert verder met negen man, twee domme gele kaarten zorgden voor rood, ondanks dat de bank van Zundert, maar met name de toeschouwers van Zundert afgeven op de goed leidende scheidsrechter. Maar met nog twee wedstrijden voor het einde, is het voor Zundert, nog knijpen, qua doelsaldo gelijk aan WSC Waalwijk en Hoeven, en met het programma tegen Zeelandia-Middelburg thuis en Madese Boys uit is het nog lastig zat. VV Rijen won verdiend vandaag van Zundert, en gaat volgende week op bezoek bij Hoeven en eindigt thuis tegen SC Kruisland. En dan vol op de nacompetitie, want wat is er mooier dan trainer Max Raeven belonen, voor de tijd en passie die hij gaf aan VV Rijen door misschien wel te promoveren.

Nog een kleine kanttekening: een ploeg als VV Rijen, met zoveel voetballende kwaliteiten, verdiend wel zeker in eigen huis een prachtig grasmat. Want deze grasmat kan niet….
Geschreven door E. van Hoek

Plaats een reactie