SC’t Zand wint zonder overtuigend spel

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

SC ‘t Zand won vandaag het tweede bekerwedstrijd in de poule met 3-1 van zaterdag tweedeklasser Almkerk.

De eerste minuten van de wedstrijd waren rommelig met veel balverlies van beide partijen. Almkerk probeerde ‘t Zand onder druk te zetten waar de thuisploeg niet meteen op kon reageren. De thuisploeg had moeite met opbouwen en speelde veel de lange bal op spits Armin Alibasic. Toch was het de thuisploeg dat na 10 minuten op voorsprong kwam. Michael Boelen speelde zich knap vrij door een combinatie met Rico Geeroms en zette Yannick Burleson met een lage voorzet voor het doel. Yannick werkte beheerst af: 1-0. Dezelfde Michael Boelen zette na 28 minuten spelen wederom Yannick Burleson voor het doel met een bal achter de Almkerkse verdediging. Yannick herhaalde het kunstje: 2-0.

Na rust verschenen dezelfde 11 aan Tilburgse kant. SC’t Zand probeerde in de tweede helft meer het initiatief te nemen. Dit resulteerde in de 50ste minuut op de 3-0 en tevens de beslissing. De goed spelende Michael Boelen liep goed door op een lange bal van Jordy van der Minne, een te korte terugspeelbal van de Almkerkse verdediger wist Boelen wel raad mee.

Michael Boelen zorgt voor de 3-0.

Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld. Dit was ook te merken in het spel van beide ploegen. Aanvallend konden de bezoekers geen vuist meer maken en SC’t Zand werd nog een aantal keren gevaarlijk in de omschakeling. Invaller Giovanni Andjole kreeg nog een grote kans om de score te vergroten maar zag zijn inzet naast het doel gaan. In de allerlaatste minuut scoorde Almerk nog een schitterende eretreffer, na knap combinatiespel in het strafschopgebied schoot de spits snoeihard binnen.

Eindstand 3-1.

SC’t Zand staat na vandaag met 4 punten bovenaan in de poule. WSC Waalwijk staat met evenveel punten op de tweede plaats. Het doelsaldo maakt het verschil.

Volgende week zaterdag speelt SC’t Zand de laatste bekerwedstrijd in de poule, uit bij Terneuzense Boys.

Plaats een reactie