Scherper DAW Schaijk verslaat SvSSS

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

TWEEDE KLASSE H | Na twee overwinningen verloor de ploeg van trainer Cemal Yilmaz zondagmiddag van een scherper DAW Schaijk. 

Foto: Archieffoto SvSSS
©Peter Santegoets

De eerste beste kans voor SvSSS vroeg in de wedstrijd was voor Ramon Dekkers, die vanuit een ingooi zichzelf prima vrijspeelt, maar zijn inzet binnen het zestienmetergebied voorbij het doel ziet gaan. Na dit moment was SvSSS slordig in de passing en hanteerde men vaak de lange bal, waardoor DAW in hun spel kwam (snel omschakelen van balverlies naar balbezit). Na een half uur kwam het dan ook op een verdiende 0-1 voorsprong. Balverlies op het middenveld wordt razendsnel en succesvol afgerond. SvSSS gaat gelukkig met een kleine achterstand de rust in!


Na rust veranderde er weinig aan het spel van SvSSS. Teveel spelers die hun niveau niet haalden, passing niet best en verliezen van duels verloren alsmede de afvallende bal was voor DAW. Het was eerder wachten op de 0-2 dan de gelijkmaker. Dit gebeurde dan ook een kwartier vóór tijd. Wederom balverlies op hoogte van de middellijn wordt succesvol afgerond door de bezoekers uit Schaijk, 0-2. Hierna ging SvSSS alles op alles spelen. Schoten op doel van Stefan Dekkers, Jim de Laat en de beste kans voor Stijn van den Brand werden niet benut. Toch komt het in de 88e minuut op 1-2 na een mooie volley van Stefan Dekkers. De pressing in de slotfase mocht niet baten en verliest SvSSS zijn eerste wedstrijd in deze klasse. Volgende week mag het zich gaan meten koploper Vianen die nog de volle buit hebben.


Trainer Cemal Yilmaz:

‘We begonnen goed, maar daarna werd het spel alleen maar slechter. Lange ballen hanteren i.p.v. positiespel over de flanken en juist waar DAW in gespecialiseerd is, spelen wij ze in de kaart. In de rust nogmaals aangekaart, maar teveel spelers waren niet bij machte om tot een goede uitvoering te komen. Niet in paniek raken, maar wel leren van onze fouten (spiegel voorhouden van wat heb ik goed/ niet goed gedaan en hoe ga ik dat de volgende keer beter oplossen).’

Plaats een reactie