RKDSV als enige amateurclub eerste tegenstander Willem II

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

DIESSEN | RKDSV zal op zaterdag 29 juni, net als de afgelopen jaren, gastheer zijn voor de eerste oefenwedstrijd van de profs van Willem II. De Tilburgse voetbalclub zal spelen tegen een combinatie-elftal van spelers uit zes clubs, die ieder enkele spelers van de selectie afstaan. De aftrap op sportpark De Alsie in Diessen is om 16.00 uur.

Foto:©Nick van Hees

Al jaren opent Willem II het nieuwe voetbalseizoen in Diessen. De ploeg uit Tilburg eindigde afgelopen seizoen op een knappe 10e plaats in de Eredivisie en liep daardoor net de play-offs voor Europees voetbal mis. Net als vorig jaar bouwt Willem II weer aan een nieuw elftal. Mattijs Brandenhorst vertrok na een huurperiode bij NEC naar de club in Nijmegen. Elmo Lieftink vertrok transfervrij naar Go Ahead Eagles en de contracten van Jordy Croux en Kristófer Kristinsson werden niet verlengd. De gehuurde spelers van afgelopen seizoen, Renato Tapia en Alexander Isak, keerden terug naar hun eigen club. Marios Vrousai werd voor 1,5 jaar gehuurd en blijft komend seizoen dus nog bij de Tilburgers. Een andere Griek, Vangelis Pavlidis, werd gekocht na zijn huurperiode van afgelopen seizoen. De tweede aankoop van dit nieuwe voetbalseizoen is Mats Köhlert. Deze aanvaller kwam transfervrij over van Hamburger SV. Aanvaller Ché Nunnely is aankoop nummer drie. De snelle rechtsbuiten komt over van Jong Ajax en tekende vorige week een contract tot 2022. Om het team compleet te maken zal Willem II nog meerdere spelers aan gaan trekken.

Vorig jaar won Willem II met 0-10 van het combinatie-elftal van RKDSV, dat bestaat uit afgevaardigden van zes verenigingen.

Diessense selectie

RKDSV: Nick Reijrink, Tijn Janssen, Raoul Iselin, Rik van Luffelen, Gijs Neggers, Kevin van Oort, Thom Schepens, Martijn Timmermans, Melvin Timmermans, Rens Timmermans, Siem van Doormaal en Mark de Brouwer.

Hilvaria: Nick van de Wal ,Frank Kolen en Jannes van Trier.

Beerse Boys: Giovanni de Vrij, Rob van Bijsterveldt en Bart den Otter.

TuldaniaPieter Abrahams en Wiebe Verboven.

EDN’56: Luuk van Doormaal en Bram Donkers.

SVSOSSep Hesselmans.

De entree bedraagt €8,- voor personen boven de 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar betalen €3,-.

Plaats een reactie