Regio 013-CUP heren en vrouwen + jaarlijks evenement | Hoe nu verder?

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Foto: Finale 013-CUP seizoen 2018/2019.

De persconferentie van het kabinet liet gisteravond niets aan de verbeelding over. Het seizoen 2019/2020 zit er op. Ontzettend jammer, maar gezondheid gaat boven alles.


013-CUP heren

Iedereen zal begrijpen dat het onmogelijk wordt om de 013-CUP  af te maken zoals we gepland hadden. We zijn wel op zoek naar een alternatief. De trainers/teamleiders en/of contactpersonen van de ploegen die nog actief waren in de 013-CUP zijn gevraagd een keuze te maken uit een aantal opties middels een enquete. 

Vrijdag 10 april verzamelen we de antwoorden en besluiten we of/hoe de 013-Cup hervat wordt in de maand augustus. 

We hebben de volgende opties voorgesteld. 
(LET OP: de genoemde data zijn fictief en bedoeld om duidelijker weer te geven wat er bedoeld wordt met de speeldata):

– Het toernooi wordt NIET hervat;
– Het toernooi wordt in augustus op vier verschillende dagen gespeeld: Bijvoorbeeld op 4 augustus de achtste finales, op 8 augustus de kwartfinales, op 12 augustus de halve finales en op 16 augustus de finale;
– Het toernooi wordt in augustus op één dag gespeeld in de vorm van een mini-toernooi. Bijvoorbeeld op 16 augustus het gehele resterende programma afwerken met wedstrijdjes van bijvoorbeeld 2×15 minuten;
– Het toernooi wordt in augustus in twee dagen gespeeld in de vorm van een mini-toernooi. Bijvoorbeeld op 15 augustus de achtste- en kwartfinales in wedstrijden van 2×20 minuten en op 16 augustus de halve finales en finale met wedstrijden van 2×20 minuten.

Nogmaals: bovengenoemde data zijn fictief en puur bedoeld om duidelijker weer te geven wat het plan is.

Mocht het kabinet besluiten dat er in augustus ook nog niet gevoetbald kan/mag worden, dan zullen ook bovenstaande opties komen te vervallen.


013-CUP vrouwen ‘pilot’

Hoe we het verder gaan afsluiten met betrekking tot de 013-CUP voor de vrouwen is nog niet bekend. De vrouwen waren in januari gestart met een ‘pilot’ van 2 poules van 4 teams. De meeste wedstrijden waren al gespeeld. Of we hiervoor ook een aantal opties voor het vervolg gaan voorstellen of definitef het toernooi schrappen is nog niet bekend, een optie zou zijn, om eventueel dezelfde speeldagen zoals hierboven geschetst voor de heren te gaan hanteren. Ook hiervoor zullen we de trainers/teamleiders en/of contactpersonen vragen naar hun mening.

Meer informatie over de 013-CUP vrouwen volgt zsm. 


Evenement zaterdag 30 mei 2020 afgelast en mogelijk verplaatst. 

Ons jaarlijks evenement waarin de finale(s) wordt gespeeld van de 013-CUP en waarin we onder andere de ‘013’ voetbalverkiezingen houden is uiteraard afgelast, maar wordt mogelijk verplaatst. Als de 013-CUP in een bepaalde vorm, zoals hierboven in een aantal opties geschetst, alsnog afgewerkt wordt, dan zal tevens ook het evenement op de finaledag worden georganiseerd. Vanzelfsprekend zullen dan voor het seizoen 2019/2020 de ‘013’ voetbalverkiezingen komen te vervallen. In plaats daarvan zal als activiteit op deze feestavond de loting poulefase voor het nieuwe seizoen 2020/2021 voor zowel de heren als de vrouwen plaatsvinden. De locatie voor de hierboven geschetste opties zal SvSSS blijven, mits dit ook organisatorisch daar mogelijk is, hierover worden na uitkomst van de enquete gesprekken over gevoerd. Indien het bij SvSSS om wat voor reden dan ook, niet mogelijk is, gaan we direct opzoek naar een andere locatie. 

Rest ons nog om jullie het allerbelangrijkste toe te wensen in deze bijzondere tijd: sterkte, succes en gezondheid voor jullie, jullie team en jullie familie.

Namens de gehele organisatie. 

Plaats een reactie