Prachtig spektakelstuk in degradatiekraker tussen VV Viola en Audacia

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Vierde klasse D.


Op het mooie sportpark Alpheim te Alphen, stond de degradatiekraker op het programma in de vierde klasse D. VV Viola ontving Audacia uit Moergestel. Eerder dit seizoen won Audacia met 4-2 van VV Viola, nu een doelpuntrijke gelijkspel….

In onze voorbeschouwing keken we al vooruit op deze wedstrijd. Beide ploegen hebben veel kwaliteit ingeleverd, en het verklaart dan, dat deze ploegen onderin de vierde klasse D staan. Audacia won dit seizoen tot op heden twee keer, en staat laatste, VV Viola won drie keer, en staat tweede van onder. Voor zowel VV Viola als Audacia de kans om zich te herstellen van vorige week, VV Viola verloor nipt van Jong Brabant, Audacia verloor kansloos van het zeer goed presterende SV Reeshof. Voor de verandering was het weer een regenachtige zondagmiddag, wat ervoor zorgde, dat veel mensen liever thuis bleven, of in de warme kantine bleven. Voor de toeschouwers die er wel waren, werd het een zeer boeiende en aantrekkelijke wedstrijd.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter van Mierlo. Beide ploegen startten afwachtend, met in het begin een licht overwicht voor VV Viola. Na de beginfase, nam Audacia al snel het overwicht over, het werd beter, en liet aardig combinatiespel zien. De ruimtes bij VV Viola werden wat groter, en liet Audacia zien, dat het aardig kan voetballen. Het lichte overwicht zorgde, dat een afgemeten voorzet, na 20 minuten werd binnengekopt: 0-1 voor Audacia. Voor VV Viola het sein, de duels wat feller aan te gaan, en meer druk te zetten op de achterhoede van Audacia. Wekelijks is aanvaller Justin Meeuwsen belangrijk voor VV Viola, hij zorgt voor creativiteit, snelheid en goede corners en vrije trappen. Zo ook tegen Audacia, Justin dribbelde richting het strafschopgebied, haalde uit, en de bal plofte fraai tegen de netten, 1-1. Beide ploegen hadden zich al verzoend, met een gelijke stand bij rust, maar op slag van rust kreeg Audacia een vrije trap. Een zeer gevaarlijke plek, op de rand van de zestien, Bram Swinkels plaatste zich achter de bal, en schoot de vrije trap snoeihard raak, achter doelman Sander van Hees.

Ruststand 1-2.

Voor VV Viola wederom het sein, om na rust meer de aanval te gaan zoeken. Daarbij zocht men heel vaak, het hoofd van de boomlange spits Tim Oomen. VV Viola drong meer aan, en wederom kwam het gevaar van Justin Meeuwsen, hij schoot de bal tegen de arm van een verdediger, een zuivere penalty. Remco Meeuwsen schoot de bal scherp in de hoek, 2-2. Het duel werd er kwalitatief niet beter op, al werd er wel heel veel strijd en inzet geleverd door beide ploegen. VV Viola knokte zich twee keer knap terug in de wedstrijd, maar VV Viola was net bij 1-2 bij de vrije trap niet slim, zo kreeg ook Audacia een penalty, waar Audacia geen kant op kon, maar de speler werd neergehaald. Gijs Outmaijer schoot de penalty fraai binnen, 2-3. VV Viola trainer Richard de Beer wisselde aanvallend, Tim de Jong kwam erbij, en zorgde voor meer gevaar. De voorzet kwam van Justin Meeuwsen, Tim Oomen maakte de 3-3. Beide ploegen bleven strijden, gezien de ranglijst was winst voor Audacia noodzaak, maar het bleef uiteindelijk bij 3-3. Een wedstrijd waarin fel gestreden werd, maar waarbij ook duidelijk werd, dat beide ploegen niet voor niets in de onderste regionen van de vierde klasse spelen. Verslaggever E. van Hoek wil beide ploegen een compliment maken, de wedstrijd was heel sportief, met veel inzet en strijd.

Volgende week: VV Chaam-VV Viola en Audacia ontvangt dan WSJ

VV Viola trainer Richard de Beer:
‘Eerste helft was Audacia de betere ploeg, we kwamen goed terug door een doelpunt van Justin. Twee keer hebben we ons goed teruggevochten na een achterstand. Complimenten voor de ploeg qua strijdlust. De strafschop van Audacia, was geen slimme actie van ons. Volgende week naar VV Chaam, alles is nog mogelijk. Jammer dat Bart Laurijssen uitviel, met een blessure.’

Plaats een reactie