Overzicht zondag 8 december | GSBW wint derby, VOAB toont veerkracht en Sarto is weer koploper

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Overzicht zondag 8 december 2019.Foto: Archiefbeeld VOAB

VOAB – Madese Boys 2-2
In de 4e minuut van de wedstrijd en in de 4e minuut na de rust scoorden de Madese Boys (MB). Eerst ontsnapte de snelle Björn de Bruijn op links en verraste ie keeper Robin van Iersel met een lage schuiver (0-1), De tweede goal kwam van de schoen van Jens Verschuren. Hij knalde vanaf de 16 keihard de 0-2 binnen. VOAB had een dik uur nodig om de aansluitingstreffer te scoren. Die kwam in de 65e minuut van de voet van Maarten Immink, na een assist van Stijn van Laarhoven (1-2). Stijn scoorde zelf in de 81e minuut de gelijkmaker, vlak nadat VOAB de 15e hoekschop had verwerkt. (2-2). Het beeld van de wedstrijd was er één van aanvallend VOAB en een verdedigende ploeg uit Made. Na de 0-2 ging VOAB verwoed op jacht naar de aansluitingstreffer met het hiervoor beschreven resultaat. De thuisploeg had het meest balbezit maar moest oppassen voor uitvallen van de MB. Zo schoot Dennis Marijnissen gevaarlijk op doel. Zijn schot kon net worden gepareerd. Björn de Bruijn ging erop links alleen van door en schoot vervolgen over het doel van Robin. VOAB had dus veel balbezit, forceerde maar liefst 15 hoekschoppen, het scorend vermogen stopte bij de twee gemaakte doelpunten. De doelpunten van MB waren dikke tegenvallers voor de thuisploeg. Wel is te waarderen, dat tegen het verdedigend MB, een gelijkspel werd afgedwongen.


VV DESK-Uno Animo 1-2
Een prachtige derby tussen VV DESK en Uno Animo. Maar wel met twee totaal verschillende belangen. Uno Animo met trainer Kees van Loon is zeker geen hoogvlieger in de tweede klasse E, staat negende, maar is zeer wisselvallig. Er mag uiteraard meer verwacht worden, van een grote club als Uno Animo. VV DESK promoveerde knap uit de derde klasse, maar het wacht nog op de eerste overwinning in de tweede klasse. Ondanks dat de resultaten uitblijven in de tweede klasse, gaan VV DESK en trainer Tom Heijkoop nog een seizoen met elkaar door. Als je kijkt naar de uitslagen van VV DESK gedurende de eerste seizoenshelft, zijn de nederlagen nipt, en heeft het zich zeker een aantal keren tekort gedaan. Rico Rises zorgde voor de 0-1, en na dit doelpunt werd het beter. Na rust was het Rick van Loon met de 0-2 voor Uno Animo. Rick van Loon kreeg rood, na twee keer geel, Koen van Baardwijk scoorde nog wel de 1-2, maar het kwam te laat voor VV DESK. VV DESK raakte nog wel de paal en de lat, VV DESK gaat volgende week op bezoek bij VV Rijen.


Sarto-SC Kruisland 2-0

Wat gaat het goed met Sarto. Sarto is een ploeg, waarvan de winterstop nog wel even weg mag blijven. De ploeg van trainer Max Raeven speelt aantrekkelijk en verzorgd voetbal, en weet dat de momenten wel een keer komen, ook als het een keer wat minder is. De nummer drie SC Kruisland kwam op bezoek, een zeer lastige tegenstander, maar Sarto was geduldig. Tim Dominicus maakte de 1-0, de aanvaller van Sarto is de laatste tijd weer goed op dreef, en een belangrijke schakel voor Sarto. Niels Bijl zorgde voor de 2-0 en de zeer belangrijke drie punten voor Sarto. Mede door de winst van Cluzona blijft het bovenin heel spannend. Sarto gaat volgende week op bezoek bij TSC en zal graag als nummer één de winterstop ingaan.


Groen Wit-VV ZIGO 3-0

Groen Wit is een ploeg uit Breda, dat zeer wisselvallig presteert. VV ZIGO heeft een jas uitgedaan en heeft veel kwaliteit ingeleverd. Hoe mooi is dat dan, dat VV ZIGO trainer Rob van Belkom nog één seizoen blijft bij VV ZIGO. Winst tegen RCD, een punt tegen SC Emma, het leek weer aan de beterende hand voor VV ZIGO. Tegen Groen Wit was het kansloos, al snel werd het 1-0, met een 2-0 ruststand. Na rust werd het 3-0, en eindigde VV ZIGO de wedstrijd met tien man. Door deze nederlaag is VV ZIGO weer de rode lantaarn, want UVV’40 en Irene’58 wonnen. Volgende week komt oud trainer Jeremy Buchly op bezoek, VV ZIGO ontvangt dan het sterk presterende VV Gilze.


Bavel-TSV Gudok 2-4

Bavel, eindigde het vorige seizoen als vijfde in de derde klasse B, dus wat er tot op heden gebeurde, was ongekend. Bavel stond eerste, maar het is zeker niet een ploeg die daar aan het einde van het seizoen zal eindigen. Na het bezoek aan VV Gilze-TSV Gudok, kun je alleen maar veel bewondering hebben voor beide ploegen, die een ongekend hoog tempo spelen met goede voetballers. Dat Bavel verloor van TSV Gudok, is ook zeker geen verrassing. En het maakt de spanning alleen maar boeiender in de derde klasse B.


VV Gilze-Virtus 4-0
Bavel verloor van TSV Gudok, VV Gilze won van Virtus. Zal het dit seizoen dan toch gaan gebeuren? Een nacompetitie plek, of wie weet promoveren? VV Gilze beschikt over alles, om dat te realiseren. Een prachtig complex, een trainer die VV Gilze aantrekkelijk laat voetballen, en supporters die graag komen naar VV Gilze. Willem van Eijck zorgde voor de 1-0, en dat was tevens de ruststand. Tom van Gestel scoorde de 2-0, Remco van Hoek maakte de 3-0.  Rick van den Dungen maakte het feest compleet en zorgde voor de 4-0.
1. VV Bavel-25 punten
2. VV Gilze-23 punten
3. TSV Gudok- 22 punten

Wat een spanning…


OVC’26-Jong Brabant 2-4

Twee ploegen die meedoen voor het kampioenschap. De laatste weken lieten beide ploegen de nodige steken vallen, waardoor GSBW de koppositie over kon nemen. Voetballend is Jong Brabant zeker de betere, en dat beloonde zich deze wedstrijd ook. OVC’26 heeft nog aardige voetballers erbij lopen, maar heeft ook spelers zien vertrekken, die het verschil maakte in de vierde klasse. Iets wat de ploeg van Rob v/d Kaaij nu mist. Trainer Boy v/d Bogaard wil met Jong Brabant promoveren, en wie weet wel kampioen worden. Een goede stap was de overwinning op OVC’26. Voor rust was het Zeger Vugts met de 0-1. Na rust was het Daan Roeffen met de 0-2, gevolgd door de 0-3 van Luuk Robben. Thijs van Lisdonk scoorde de 1-3, Niek van Weerden met de 2-3. Luc Spierings bezorgde Jong Brabant de drie punten; 2-4 Jong Brabant staat nu derde met 22 punten, achter GSBW en Spoordonkse Boys met 23 punten.


Wedstrijd van de week.
VV Riel-GSBW 0-4
Een prachtige derby op zaterdagavond. Al was de locatie in Goirle, op sportpark d’n Kuil. Het gaat heel goed met GSBW en de afscheidnemende Dennis de Bruijn. GSBW was oppermachtig, en overklaste VV Riel. VV Riel heeft zich tot op heden meerder malen tekort gedaan in wedstrijden. Maar een verlies bij Viola (3-0) en nu (4-0) doen toch wel pijn, en dan in derby’s. Rick van Amelsfort zorgde voor de 0-1. Tymen van Loon maakte de 0-2. Denzel van Hautem met de 0-3 gevolgd door de 0-4 van Simon Brand. Dat het nog heel lang gezellig bleef in de kantine bij GSBW en natuurlijk bij Café d’n Brands in Goirle was te verwachten. Dan is het resultaat zo vergeten. VV Riel gaat op bezoek bij Were Di volgende week, GSBW speelt thuis tegen SV Reeshof.

Plaats een reactie