Overzicht zondag 16 februari 2020 Heren.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Overzicht.


 

Woezik-SC ‘t Zand 1-2
Een belangrijke uitwedstrijd voor SC ‘t Zand. SC ‘t Zand kent tot op heden een moeizaam seizoen, en blijft onderaan bungelen in de eerste klasse. Er was maar één taak vandaag, winnen in de uitwedstrijd bij Woezik. Al snel kwam SC ‘t Zand op voorsprong; Steven van Riel scoorde al na twee minuten. SC ‘t Zand kon al snel de voorsprong uitbreiden, Michael Boelen maakte de 0-2. Een veilige marge voor SC ‘t Zand, na de rust viel nog de 1-2, maar SC ‘t Zand kon eindelijk weer eens drie punten bijschrijven. Zondag 1 maart mag SC ‘t Zand een wedstrijd inhalen thuis tegen NEC.

SC ‘t Zand trainer Jan de Hoon:
‘Je krijgt wat je verdiend.’
We hadden de score in de eerste helft moeten uitbouwen’
 

JEKA-VOAB 0-2 
Storm Dennis speelde de hele wedstrijd mee, waardoor deze storm voor een winderig duel zorgde. Vooral in de tweede helft speelde hij zijn eigen wedstrijd. Maar aan het einde van de wedstrijd kon VOAB de overwinning inpakken. JEKA 1 werd in blessuretijd door Mustapha Houba op 0-2 gezet na een goede actie van Stijn van Laarhoven. In de eerstel helft zorgde Tim Spijkers voor de 0-1.  VOAB nam de volle buit mee naar Goirle.Cluzona-FC Tilburg 2-0

Ook in deze wedstrijd, was het weer puzzelen voor de afscheid nemende trainer Sofus de Rooij. Al gedurende het seizoen kampt FC Tilburg met veel blessures. En dan mag je op bezoek bij het goed presterende Cluzona. In de eerste helft werd niet gescoord. Na rust vielen de 1-0 en de 2-0 en verloor FC Tilburg wederom. FC Tilburg speelt op 1 Maart thuis tegen TSC. Kans op eerherstel.
FC Tilburg trainer Sofus de Rooij:
‘Cluzona was de verdiende winnaar over de hele wedstrijd.’Ik hoop dat er wat jongens terugkomen van blessures na het carnavalsweekend.’
 
Roosendaal-Sarto 0-1
Na de winterstop gaat het moeizamer met Sarto, het verloor thuis tegen VV Rijen. Dus was het noodzaak, dat er weer eens gewonnen zou worden, en zeker tegen concurrent Roosendaal. Roosendaal draait keurig mee in de top van de tweede klasse. De andere concurrent Cluzona liet in hetzelfde week als Sarto ook punten liggen, dus winst tegen Roosendaal zou een goede stap zijn richting het kampioenschap. Gedurende het seizoen, is doelman Nick Frits een hele belangrijke schakel binnen Sarto. Zou ook tegen Roosendaal, maakte Frits weer belangrijke reddingen. Mick van Schijndel maakte het enige doelpunt voor Sarto. Sarto speelt op 1 Maart thuis tegen WSC.

Sarto trainer Max Raeven:
‘Ik ben heel blij met de drie punten’. ‘Het was een moeizame wedstrijd, ik denk dat we vandaag het geluk van een koploper hebben gehad.’
 
VV Rijen-SC Kruisland 1-4
VV Rijen was bezig aan een zeer sterke serie en leek niet te kloppen. Winst tegen DESK, Sarto en VOAB. Nu kwam het vervelend SC Kruisland op bezoek. Een ploeg waar geen peil op te trekken is gedurende het seizoen. VV Rijen begon goed aan de wedstrijd, het kwam op voorsprong, Glenn van Riel scoorde. Voor rust werd het 1-2, en na rust kon SC Kruisland uitlopen naar 1-4. Er was berusting bij VV Rijen. Zondag 1 maart gaat VV Rijen op bezoek bij de Madese Boys.
VV Rijen trainer Freddy Kruijs:
‘We hebben te weinig gebracht.’Na vijf zeges een keer verliezen is niet erg.’
 
Hilvaria-Beerse Boys 3-2
Twee ploegen die het zwaar hebben in de tweede klasse en strijden om niet te degraderen. Twee ploegen die over veel voetbal beschikken, maar het er niet uitkomt als het om het echt gaat. Na twaalf minuten kwam de Beerse Boys op voorsprong, een benutte penalty zorgde voor de 0-1, Ruud Willems scoorde. Aanvoerder Joeri van Rijswijk maakte de 1-1. Het was een aparte wedstrijd, waar beide ploegen veel last van de wind hadden. Dezelfde Joerie van Rijswijk wilde na een blessure de bal terugspelen op zijn eigen keeper, maar door de wind kon Niels van Heerbeek scoren, 1 2. Hilvaria rechtte de rug, via Daan v/d Wiel werd het 2-2. In de blessure tijd werd het nog 3-2 voor Hilvaria.
Beerse Boys trainer Hans Staps:
‘De 3-2 was een pupillenfout.’Een grote fout tussen de keeper en zijn achterhoede.’
 
Hilvaria trainer Henri v.d Braak:
‘De opluchting is erg groot, de drie punten hebben we hard nodig.’
VV Gilze-Irene’58 2-1
Als het op één veld kan spoken qua weer, is het wel op het prachtige complex Verhoven in Gilze. VV Gilze blijft knap in de achtervolging op VV Bavel, dat de koploper is in de derde klasse B. VV Gilze speelt heel het seizoen al heel aantrekkelijk en verzorgd voetbal, en is zeer lastig te kloppen. Nog steeds is verslaggever E.van Hoek van mening dat VV Gilze na dit seizoen promoveert. Willem van Eijck opende de score; 1-0. Voor rust scoorde Stan de Kock de 2-0. Irene’58 deed nog wel wat terug, maar VV Gilze was de verdiende winnaar. VV Gilze heeft nog twee inhaalwedstrijden, en kan tot twee punten van Bavel komen. De eerste is op 1 Maart als VV Gilze op bezoek gaat bij Groen Wit.


VV ZIGO-Be Ready 2-3
Verslaggever E.van Hoek bezocht VV ZIGO-VV Bavel, en was duidelijk zichtbaar dat VV Zigo het dit seizoen zeer zwaar gaat krijgen in de strijd tegen degradatie. Dat is ook geen schande, het heeft veel kwaliteit ingeleverd. Al snel kwam VV ZIGO op achterstand, aanvoerder en belangrijke schakel Tim de Bont zorgde voor de 1-1. Net na rust viel de 1-2 en net voor het eind de 1-3. Christiaan Wouters  zorgde nog via een penalty voor de 2-3. In reacties aan de kant van VV ZIGO, was er commentaar op de scheidsrechter. Maar  het is simpelweg een gebrek aan kwaliteit, wat zeker niet erg is. VV ZIGOgaat op zondag 1 maart op bezoek bij TSV Gudok.
VV ZIGO trainer Rob van Belkom:
‘Ik blijf positief, we hebben goed gespeeld, maar zitten weer zonder punten.’
 
Blauw Wit’81-VCW- 5-2
Ze krijgen op ons platform nog te weinig aandacht. Maar we staan graag stil bij het goed presterende Blauw Wit’81 uit de Moer. De kampioen in deze klasse is wel bekend, RWB,  maar Blauw Wit’81 presteert al seizoenen heel goed in de vierde klasse. Zo ook dit seizoen, ook al neemt trainer Joey Verhoeven afscheid, en neemt Sofus de Rooij volgend seizoen het stokje over. Blauw Wit’81 was heer en meester tegen VCW, en won overtuigend. Via Winston van Dijk werd het al snel 1-0, en Thimo Netten 2-0. Bart van Laarhoven maakte de 3-0. VCW deed nog wel wat terug, maar Bas Jansen en Thoby Netten maakte de 5-2 compleet. De andere ploeg die valt onder ons platform Berkdijk is door een 6-2 nederlaag wel uit de vierde klasse gedegradeerd.


Jong Brabant-WSJ- 2-2
De ploeg met ambitie, de ploeg die wil promoveren naar de derde klasse. Maar de klad is er in gekomen, Jong Brabant heeft veel vertrouwen in trainer Boy v/d Bogaard, maar de machine hapert momenteel. Om er maar eens een lijstje bij te pakken met punten verlies: Gesta uit 2-2, RKDSV thuis 0-1, SV Reeshof thuis 0-3 en nu dus 2-2 tegen laagvlieger WSJ 2-2. WSJ maakte in de voorbereiding veel indruk, maar blijft onderin bivakkeren. Het kwam wel op een 0-1 voorsprong via Abdel. Via Gijs van Zeeland werd het op slag van rust 1-1. Na rust was het Tjark Oeben met de 2-1. Mohamed Albaki scoorde de 2-2. Zondag 1 maart gaat Jong Brabant op bezoek bij VV Viola, WSJ ontvangt Were Di. En om even stil  te staan op de reactie van de WSJ trainer, gelukkig werd er gevoetbald. Afgelastingen maakt het alleen maar lastig, in een overvol programma.
Jong Brabant trainer Boy v/d Bogaard:
‘We wilden wel, maar het lukt niet.’We raken nog twee keer de lat, we moeten zorgen dat we hier snel uitkomen.’
 
WSJ trainer Frank de Brouwer:
‘Ik moet zeggen, dat ik het belachelijk vind, dat de KNVB deze wedstrijd laat doorgaan.’Fijn om een punt te pakken.’
 
Were Di-VV Viola 1-3
Ze waren begraven en afschreven, VV Viola zou degraderen in de vierde klasse D. Na de winterstop is het anders, trainer Richard de Beer blijft nog een seizoen, de ploeg speelt meer vanuit de organisatie en is collectief. Ook het goed voetballende Were Di verslikte zich daarin. Were Di verloor dit seizoen nog maar drie keer, en staat keurig op plek zes. Were Di was wel gewaarschuwd, want VV Viola verloor maar nipt bij GSBW. VV Viola kwam op voorsprong door Tim Oomen, 0-1 Were Di ging al snel alles of niets spelen, en dat kwam VV Viola ten goede. Na rust was het Tim de Jong met de 0-2. Were Di kwam nog terug tot 1-2, maar Justin Meeuwsen zorgde voor de 1-3. Op zondag 1 maart speelt VV Viola thuis tegen Jong Brabant, Were Di gaat op bezoek bij WSJ.  Door deze winst gaat Viola over Audacia en Tuldania heen en is ook buurman VV Chaam in het vizier.
VV Viola trainer Richard de Beer:
‘Ik ben deze week 50 jaar geworden, dit was een verjaardagscadeau van de groep.’Het gaat al weken goed, en nu eindelijk met de punten.’
GSBW-OVC’26 2-2
Wat een prachtige strijd om het kampioenschap. GSBW speelde gelijk tegen OVC’26, Spoordonkse Boys won bij Audacia. In het aantal punten staan beide ploegen gelijk, het kampioenschap gaat tussen deze ploegen. GSBW kwam op voorsprong door een eigen doelpunt 1-0. Andrew v/d Wouw zorgde voor de 1-1 al snel. Na het doelpunt kreeg een OVC’26 speler een rode kaart, nog een hele lange periode in de wedstrijd. Iets wat er schijnbaar er moeilijk uit te krijgen is bij OVC’26. Na rust was het Luuk Becker met de 2-1, maar het was uiteindelijk Corné Akkermans met de 2-2. RKDSV-GSBW zondag op 1 maart, OVC’26 ontvangt Gesta. 
GSBW trainer Dennis de Bruijn:
‘De 2-2 is uiteindelijk wel terecht.’

OVC’26 trainer Rob v/d Kaaij:
‘Wat is Corné Akkermans toch een voetbaldier, iemand waar je altijd op kan rekenen.’
 
EDN’56-Pusphaira 1-5
In de vijfde klasse D, staan we ook even stil, in deze klasse komen EDN’56 en SVSOS in actie. EDN’56 heeft in trainer Frans Tekath een oude bekende. Hij zorgde voor het succes bij VV Viola, en koos nu voor een club wat qua reisafstand dichterbij is. De verschillen in de vijfde klasse zijn klein, en de resultaten zijn leuk meegenomen. EDN’56 kwam op voorsprong door Stan Loonen, en dat was de ruststand. Na de rust werd EDN’56 overklast. Casteren ontvangt EDN’56 op zondag 1 maart. Kans op eerherstel Frans Tekath.
EDN’56 trainer Frans Tekath:
‘We vergeten ons te belonen in de eerst helft.’We hadden moeten uitlopen naar de 2-0′.
 
SVSOS-Knegelse Boys 0-1
Trainer SVSOS Johan v/d Pas blijft nog een seizoen bij het gezellige SVSOS. Er zit nog veel potentie in SVSOS, maar het doet zichzelf vaak tekort.. Ook tegen de Knegelse Boys verloor het pijnlijk. Binnenkort komt er een column van E.van Hoek over zijn ervaringen bij SVSOS.
SVSOS trainer Johan v/d Pas:
‘We verloren van het weer, de gelukkigste ploeg won.’

Plaats een reactie