OVERZICHT | SVSSS en VV Riel ruiken kampioenschap, Sarto wint, degradatiezorgen voor OVC’26.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

OVERZICHT | SVSSS en VV Riel ruiken kampioenschap, Sarto wint degradatieduel, VOAB wint op bezoek bij koploper, OVC’26 verliest en heeft degradatiezorgen en nog veel meer in het overzicht van zondag 12 mei 2019. 

Overzicht zondag 12 mei 2019

Alverna-FC Tilburg 3-0
FC Tilburg won vorige week overtuigend bij het Zand, waar het Zand nog de nodige spelers miste. Met vertrouwen werd er vandaag afgereisd. Zo anders is het een week later. Eerder dit seizoen eindigde het in Tilburg in 2-2, ook waar FC Tilburg het veel moeite kostte om een resultaat te halen tegen Alverna. Alverna was voetballend veel beter, maar op wilskracht leverde het toch een gelijkspel op. FC Tilburg speelt nog thuis tegen Prinses Irene, dat degradeert, en uit bij Woezik. Trainer Sofus de Rooij wil simpelweg twee keer winnen, om weg te  blijven van de nacompetitie voor degradatie. Vandaag vergeten en op naar nog twee finales!

FC Tilburg trainer Sofus de Rooij:

‘Vandaag hebben we verdiend verloren. In de organisatie stond het niet goed, en dat kan niet tegen Alverna’.

‘Ik ga graag door bij FC Tilburg, de selectie sprak het vertrouwen uit naar mij. Volgende week thuis tegen Prinses Irene, we gaan dan voor de 3 punten.’
SC ‘t Zand-Rhode 2-1
Het seizoen van SC ‘t Zand was teleurstellend en te wisselvallig, elk seizoen is niet te vergelijken qua spelers. Onder trainer Jan de Hoon was het te wisselvallig, de trainer gaat toch nog een seizoen graag door, en ziet veel mogelijkheden bij SC ‘t Zand. SC ‘t Zand was vandaag beter dan Rhode, en beloonde dat met een doelpunt door Steven van Riel met de 1-0. Net vóór tijd viel de 1-1. Armin Alibasic maakte de winnende voor SC ‘t Zand,…SC ‘t Zand is definitief veilig en kan zich straks gaan opmaken voor het treffen met VOAB voor de REGIO 013-CUP finale op vrijdag 31 mei.

Sarto-Hoeven 1-0
Vorige week was het niet om aan te zien, Sarto ploeterde, en er was geen erkenning op het veld. Veel irritatie, frustratie, en dat voor de grootste club van Tilburg. Sarto had het vorige seizoen nog de kans om te promoveren, maar dat lukte niet. Wat kan het in een seizoen veel verschillen, Sarto was dit seizoen ondermaats, maar vandaag werd er door een doelpunt van Tim Dominicus toch gewonnen en pakte de ploef van trainer Werner Cools hele belangrijke punten voor rechtstreeks lijfsbehoud in deze tweede klasse E.

Unitas’30-VOAB 1-2

OVC’26-TSC 0-3
Dat OVC’26 het zwaarste programma had, was op voorhand wel bekend. Waar TSC niet gaf thuis tegen VV Gilze, was het vandaag de betere tegen OVC’26. De thuisploeg deed tot en met de 0-1 nog aardig mee. De ploeg van Rob v/d Kaaij weet het niet meer. OVC’26 wacht nog een zwaar programma, en staat nu één-na-laatste. Degradatiezorgen in Tilburg-Zuid….

SVSSS-SCG’18 3-1
SVSSS speelde weer eens een competitiewedstrijd thuis tegen SCG’18. Uit werd er met 2-1 verloren na een dubieuze strafschop. SVSSS kwam goed uit de startblokken, en kwam al snel op 1-0 via Ramon Dekkers. Na een kwartier viel de 1-1. Stefan Dekkers maakte al snel de 2-1, een verdiende voorsprong. Stefan Dekkers scoorde al snel de 3-1, al weer zijn 14e van het seizoen. SVSSS won verdiend, volgende week gaat het op bezoek bij VCB, dat knokt tegen degradatie en dan thuis tegen BMC. SVSSS stevent af op het kampioenschap….

 
Nieuwkuijk-VCB 4-1
Frans van Helvoirt krijgt het niet aan de praat bij VCB. Met de nodige consequenties, het heeft degradatiezorgen op dit moment en krijgt het nog SVSSS in eigen huis, en Taxandria uit. Vandaag was het kansloos bij Nieuwkuijk, een tegenstander waar je op voorhand de punten tegen moet pakken. Volgende week de beladen pot tegen SVSSS. Kan Frans van Helvoirt het nog redden?…

Jong Brabant-TSV Gudok 2-1
TSV Gudok haalde al een periodetitel, en kan zich richten op de nacompetitie voor promotie en het afscheid van trainer Hans Staps. Jong Brabant was zondagmiddag met 2-1 te sterk. Via Thomas van Esch kwam Jong Brabant op voorsprong 1-0, Joep Melis deed nog wat terug, 1-1. Christan v/d Linden zorgde voor de 2-1 en de verdiende overwinning van Jong Brabant. TSV Gudok kan zich gaan richten op de nacompetitie.

Elshout SC-VV Viola 1-1
Door dit puntje blijft VV Viola in de vierde klasse. Elshout kwam nog op voorsprong, maar via Tim de Jong werd het nog 1-1. Volgend seizoen mag trainer Richard de Beer van het huidige EDN’56 aan de slag bij VV Viola, zoveel jaren Frans Tekath waren geweldig en met successen.

Tuldania-VV Riel 2-3
Je bent trainer, je maakt keuzes, bewust voor een club, waar je voelt dat het past. Trainer Nick van Vugt maakte de overstap van FC Tilburg 2 naar VV Riel 1. Zijn stap voelde goed, een trainer op eigen benen. En wat pakt het goed uit, VV Riel presteert onwijs goed, werkt voor elkaar als team, en wordt ook hoogstwaarschijnlijk de terechte kampioen. Zondagmiddag werd het al snel 0-1 via Robbert Swinkels… Na rust werd er twee keer gescoord, twee keer door de talentvolle Jesse v/d Corput… Het werd nog 2-3, maar VV Riel is op weg naar het kampioenschap… Gloria UC uit, Ollandia thuis en dan feest op sportpark de Krim?….


Foutje gezien?
Mail ons via info@013voetbal.nl 

Plaats een reactie