OVERZICHT | SC ‘t Zand en VOAB komen niet verder dan een gelijkspel, TSV Gudok wint eerste wedstrijd.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

OVERZICHT | VOAB en SC ‘t Zand kwamen niet verder dan een gelijkspel. TSV Gudok , VV Riel en GSBW wisten de eerste wedstrijd te winnen. Bekijk een selectie uit de wedstrijden van zondag 22 september 2019. 

Foto: Stijn van Laarhoven (VOAB).
©Roel van Gorp

SC ‘t Zand-Eindhoven AV 1-1
Na de degradatie van FC Tilburg, is Sc ‘t Zand de enige Tilburgse ploeg die nog uitkomt in de eerste klasse. Omdat Nemelaer ook meedoet met onze REGIO 013-CUP, volgen we deze ploeg uiteraard ook op de voet. Kijkend naar de voorbereiding dit seizoen, is dat ook het beeld van de laatste seizoenen. Uiterst wisselvallig, zo acteert het in de eerste klasse. Grote club, vol ambitie, het staat bekend om de goede jeugdopleiding, het haalt talentvolle spelers weg bij andere clubs, maar het is niet altijd terug te zien in de resultaten. Tegen Eindhoven kwam het al snel op achterstand, maar kort na rust kwam het via Rens van Hout op 1-1. Met één punt, gaat SC ‘t Zand volgende week op bezoek bij Best Vooruit. Een nieuwe uitdaging voor de ploeg van trainer Jan de Hoon.

VOAB-Beek Vooruit 2-2
De eerste helft was er één van gemiste kansen, waarbij VOAB de boventoon voerde. Maar na vier minuten scoorde Boye Snoek, uit een knap genomen vrije trap in de rechterbovenhoek, eerst de 0-1. De wedstrijdklok stond op 90 minuten, de blessuretijd brak aan en toen gebeurde er van alles. Verdediger Guus Baart had in de 80e minuut de verdiende gelijkmaker binnen geschoten. VOAB ontwikkelde in de laatste tien minuten een slotoffensief, forceerde diverse hoekschoppen, maar de bal wilder er niet in. In de 90e minuut scoorde Loek Schalk, na een snelle uitbraak, de 1-2, ogenschijnlijk de winnende treffer, maar in blessuretijd ontstond er na de 6e hoekschop voor VOAB een scrimmage voor het doel van Pim Vincenten van Beek Vooruit waarin Stijn van Laarhoven uiteindelijk de gelijkmaker binnenwerkte (2-2).

FC Tilburg-WSC Waalwijk 0-3
Het vorige seizoen speelde beide ploegen ook tegen elkaar in een oefenwedstrijd. Toen had FC Tilburg al veel moeite met WSC uit Waalwijk, het eindigde in 2-2. De voorbereiding van FC Tilburg is zeer matig verlopen, ondanks dat het in wedstrijden wel een veldoverwicht had, verloor het een paar keer kansloos. De degradatie is hard aangekomen bij FC Tilburg, van de eerste naar de tweede klasse. Wel met oog om weer wedstrijden te kunnen winnen, in de tweede klasse. Alleen kwam het tegen WSC bedrogen uit, de ploeg van trainer Sofus de Rooij verloor kansloos van WSC met 0-3. Volgende week gaat FC Tilburg op bezoek bij Roosendaal, kans op eerherstel en een vollediger selectie…?

RKVVO-Hilvaria 6-1
Wat een deceptie in de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. Daar Hilvaria trainer Henri v/d Braak zich wel iets anders van voorgesteld. Al snel kwam Hilvaria achter, maar via Tom van Beers terug in de wedstrijd. Nog voor rust werd het 3-1 en was de wedstrijd gelopen. Kort na rust viel de 4-1 en mocht RKVVO uitlopen naar 6-1.

Trainer Henri v/d Braak was ook niet te spreken, over het optreden van zijn ploeg:

Het was slappe hap, en ben er echt ziek van.’                          

Bavel-VV ZIGO 4-0
Aan de voorbereiding van VV ZIGO was al te zien, dat het een heel lang en zwaar seizoen zou gaan worden. Een enorme uitdaging voor trainer Rob van Belkom, met een bijna nieuwe selectie. Bavel speelt al seizoenen in de derde klasse, en weet wat er gevraagd wordt, om goed te draaien in de derde klasse. ZIGO bleef het vorige seizoen met veel moeite in de derde klasse, en zal heel hard moeten knokken om een resultaat te halen. Na een 2-0 ruststand, liep Bavel nog verder uit in de tweede helft, 4-0.

VV Gilze-Dubbeldam 1-5

De grootste verrassing kwam in de eerste speelronde uit Gilze. Hoe goed de ploeg kan voetballen, liet het in de, voorbereiding zien, de ploegen waren kansloos tegen Gilze. Een eerste wedstrijd op je eigen mooie sportpark, tegen Dubbeldam. VV Gilze had een complete off-day, door fouten, kon Dubbeldam profiteren. Remco van Hoek redde nog de eer voor VV Gilze, maar het was voor VV Gilze en trainer Jeremy Buchly een wedstrijd om snel te vergeten.


TSV Gudok-RCD 3-1
Ook de eerste wedstrijd voor de nieuwe trainer van TSV Gudok, Ronald Boudewijn. RCD had meer balbezit, TSV Gudok was effectiever. Joost Obbens opende de score, gevolgd door doelpunten van Jeffrey Vos en Sjors van Egeraat, en dat allemaal binnen het half uur. Joost Obbens kreeg 2x geel, en eindige TSV Gudok met tien man, maar het startte knap met drie punten.

VV Viola-GSBW 1-2
GSBW is zeker een geduchte outsider, de ploeg is nog jong, een ploeg in opbouw, maar kan zeker meedoen voor een periode, of een goede rangschikking. Een lastig begin dus voor VV Viola, GSBW kwam al snel op voorsprong via Simon Brand. Aanvaller Justin Meeuwsen maakte de 1-1, Denzel van Houtum maakte de 1-2. VV Viola miste nog een penalty, en de kans op 2-2. Is er na de nederlaag dan geen positief nieuws te melden over VV Viola? Dat zeker, want aanvaller en doelpuntenmaker Niek van Hoek is weer in training bij VV Viola, na eerder even kort gestopt te zijn.

VV Viola trainer Richard de Beer:

‘Over de tweede helft ben ik tevreden. Jammer van de penalty die we misten.’

 

VV Riel-Gesta 2-1
Het zijn één voor één prachtige wedstrijden in de vierde klasse D, Riel,Gesta, Viola, Chaam, het levert spektakel op gedurende het seizoen. VV Riel kende een aardige voorbereiding, van Gesta wisten we als 013voetbal nog weinig. Dat de verschillen klein zouden zijn, was wel bekend. Het werd uiteindelijk een overwinning voor VV Riel, dat via Bram en Bart Rutten op een 2-0 voorsprong kwam. Het werd nog wel 2-1, dus de eerste 3 punten zijn een feit voor trainer Nick van Vugt.

Advendo-Gloria UC 0-8
Soms vraag je jezelf af, waarom sommige ploegen starten aan de competitie. Advendo is zo’n ploeg, 25-0 tegen Gilze, en nu 8-0 tegen Gloria UC. Via 3x Daan Rossi, Roy Bernaerts 3x, Brent Soentken en Jarne Moeskops was een makkelijke middag voor Gloria UC.

Gloria UC trainer John Janssens:           

‘We werden slordig, anders hadden we de score verder uitgebreid.’

Plaats een reactie