OVC’26 gaat op eigen veld hard onderuit tegen SV Reeshof | 2-6

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Vierde klasse D.


Vandaag stonden er in de vierde klasse D een aantal mooie wedstrijden op het programma. Te beginnen met het degradatieduel tussen Viola en Audacia (3-3). Maar ook bovenin de competitie werden échte krakers afgewerkt. GSBW nam het in een thuiswedstrijd op tegen Jong Brabant en verspeelde dure punten in aanloop naar het kampioenschap (0-1). Ook in Broekhoven bij OVC stond er een leuke pot op het programma. Daar nam de ploeg van trainer Rob van der Kaaij het op tegen het goed voetballende SV Reeshof van Jurgen Bouwens.


De wedstrijd tussen OVC en SV Reeshof ging vandaag echt om de knikkers. Na 15 wedstrijden staan beide ploegen op exact evenveel punten, namelijk 29. Alleen het doelsaldo van SV Reeshof is een stuk beter. Voor beide coaches was er dus veel aan gelegen om een overwinning uit het vuur te slepen. Voor Reeshof misschien nog een tikkie meer, want alleen bij een winstpartij nemen zij de koppositie weer over in de 2e periode. Spoordonkse Boys won namelijk thuis met 4-1 van Riel.


Goed. Om klokslag half 3 ging dan eindelijk het balletje rollen. Niet in het Willem II-stadion maar paar honderd meter verder in de Matterhornstraat op het voetbalcomplex van OVC. Het weer zat niet echt mee, maar OVC en Reeshof hebben al eerder bewezen dat de onderlinge duels vaak gepaard gaan met veel spektakel. Zo won OVC eerder dit seizoen op pure wilskracht bij Reeshof met 2 4. Reeshof stond in de rust nog met 2-0 voor, maar zwijnde in de tweede helft. De messen zijn geslepen en je zag aan beide ploegen dat er veel op het spel stond.


De beginfase was toch wel voor SV Reeshof. Zij kwamen om te voetballen en wilde direct hun stempel drukken op de wedstrijd. OVC liet dan ook de bal aan Reeshof en probeerde via een aantal lange ballen gevaarlijk te worden. Reeshof stond vaak goed opgesteld om die lange ballen onschadelijk te maken. Ook was de beginfase af en toe wel een beetje slordig. Veel ballen werden zomaar ingeleverd. Misschien toch de spanning die deze wedstrijd met zich meebrengt. Maar toch was het SV Reeshof dat via goed combinatiespel een aantal keer dreigend werd voor de goal. Daar waar Tim Snijders en Dani van Schijndel vorige week nog in de basis stonden thuis tegen Audacia, stonden vandaag Tom Siliakus en Niels Mutsaers weer opgesteld. Laatstgenoemde nam in de 15 e minuut een corner vanaf links. Hij krulde de bal voor en helemaal niemand raakte hem aan, ook geen keeper. Op een merkwaardige manier belandde de bal in de goal, maar hierdoor kwam Reeshof wel op een verdiende 0-1 voorsprong.


Na die goal combineerde Reeshof lekker door. Ze zetten hoog druk, om de bal al op de helft bij OVC te veroveren. Maar OVC beschikt over een aantal goede individuele spelers, die makkelijk in de kleine ruimte kunnen voetballen. Daar lag dan ook het gevaar voor SV Reeshof, de razendsnelle counter van OVC. En in de naam van Corné Akkermans hebben ze natuurlijk een ervaren rot voorin, die gemakkelijk een bal kan afmaken. Toch bleven de kansen voor OVC redelijk spaarzaam en was Reeshof de meest dreigende ploeg. Ze hadden OVC aardig in de tang.


In de 30 ste minuut maakte linksback Jim een aardige rush over het veld en slingerde de bal voor de goal. Goaltjesdief Koen van Otterlo stond weer eens op de juiste plek en kegelde de bal tegen de touwen. 0-2 voor SV Reeshof. Deze tik kwam toch wel aardig binnen bij OVC. Ze zakten helemaal weg en het was wachten op de 0-3. En die werd ook gemaakt. Of toch niet? Het was een heel apart moment, waar de scheidsrechter in eerste instantie een goal toekende aan SVR, gooide de OVC-vlagger zijn vlag in de lucht. De scheidsrechter ging in gesprek met de assistent en keurde de goal af. Dit was toch wel een dubieus moment in de wedstrijd. Uiteindelijk ging SV Reeshof wel met een verdiende 0-2 voorsprong de rust in.


De eerste helft was heerlijk om naar te kijken. Een lekker tempo, 2 ploegen die wilde voetballen, dus dat voorspelt veel goeds voor de 2 e helft. En dat bleek ook zo. We waren goed en wel bezig en Reeshof kwam op een comfortabele 0-3 voorsprong door Tom. Voor Reeshof niks meer aan de hand zou je zeggen, inpakken en wegwezen. Maar weer was het OVC dat veerkracht toonde. Na een aantal tactische omzettingen van Rob en het brengen van spits Koen, werd OVC gevaarlijker en gevaarlijker. Vooral Koen zorgde met zijn snelheid voor veel dreiging. Reeshof kreeg wat minder grip op de wedstrijd.


In de 65 ste minuut was het Corné Akkermans, wie anders, die OVC via een hutsekluts goal terugbracht in de wedstrijd. Hij verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, maar dit bewijst eens te meer dat hij altijd op de goede plek staat. En OVC wou meer en rook bloed. Amper 5 minuten later lag de 2-3 er al in. Reeshof was even het spoor bijster en OVC groeide in de wedstrijd. Ook was er nog genoeg tijd voor OVC om de aansluitingstreffer te maken. Reeshof, met de rug tegen de muur, verdedigde fel en compact en het besef was er dat er vandaag absoluut niet verloren mocht worden.


In een vlijmscherpe counter was het Koen, ditmaal de spits van Reeshof, die notabene op zijn verjaardag de bevrijdende 2-4 binnen schoot. De emoties bij de centrale verdediger van OVC liepen even iets te hoog op en door fel protest tegen de scheidsrechter ontving hij de rode kaart. Vanaf dit moment zat de wedstrijd eigenlijk in het slot, maar wat was het heerlijk om naar te kijken. OVC liet het nu helemaal lopen en de eerdere doelpuntenmakers Niels en Koen bepaalde de definitieve eindstand op 2-6.


Al met al was het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Met alles erop en eraan. Reeshof die de wedstrijd al veel eerder in het slot had moeten gooien. OVC dat op pure veerkracht terugkwam in de wedstrijd. Al deze ingrediënten zorgden voor een waar spektakelstuk. Uiteindelijk trekt Reeshof aan het langste end. Gezien de kansenverhouding ook wel terecht. Nu zet de ploeg van trainer Jurgen Bouwens een ontzettende belangrijke stap in de 2 e periode en slaan zij een gat van 3 punten op OVC. Volgende week staat er voor SV Reeshof weer een kraker op het programma. Dan ontvangen zij in een thuiswedstrijd de nieuwe koploper Spoordonkse Boys. Dat gat is nu 4 punten, maar kan Reeshof dat terugbrengen naar 1 punt? Mocht dat lukken dan zijn zij zeer zeker één van de favorieten voor de titel.


SV Reeshof-trainer Jurgen Bouwens:

‘Ik heb vandaag echt genoten van de beleving en de inzet van mijn team. Wel jammer dat we de wedstrijd niet eerder in het slot hebben gegooid. OVC kwam nog goed terug, maar bij ons was er vandaag ook echt het besef dat verliezen geen optie was. Uiteindelijk ben ik heel blij met een 2-6 overwinning. Dit biedt handvatten voor volgende week. We hebben nu één finale gespeeld en gewonnen. Volgende week gaan we er alles aandoen om het gat met Spoordonk te verkleinen tot één punt. Dan moeten we met dezelfde beleving de wedstrijd ingaan als vandaag!’

Plaats een reactie