Nemelaer op trainingskamp in aanloop naar tweede seizoenshelft

In 013voetbal, Specials door 013voetbal0 Comments

SPECIAL


Al enige tijd leefde bij Nemelaer het idee, om op trainingskamp te gaan. Echter krijg je bij een club als Nemelaer niets voor niets en dus staken de spelers hun handjes uit de mouwen. Er werd een Spaanse feestavond georganiseerd, er vond een loterij plaats en de spelers deden klusjes. Zo werd er onder andere gevakkenvuld in de winkel van de hoofdsponsor, Albert Heijn Haaren. Langzaam maar zeker kwam het einddoel in zicht en met behulp bijdragen van sponsoren, kon de reis geboekt worden. 

Op vrijdag 10 januari was het dan zo ver: de spelers van Nemelaer verzamelden zich al vroeg op sportpark ’t Walzaadje. Met eigen auto’s vertrokken de spelers richting Brussel Airport om vervolgens enige tijd later voet op Spaans grondgebied te zetten. Na de landing in Barcelona, vertrok de selectie naar Platja d’Aro – een toeristisch stadje aan de Costa Brava – voor een heus trainingskamp.

Strandtraining

Diezelfde vrijdag stond er ‘s-middags een strandtraining op het programma voor de mannen van trainer Theo van Geffen, die onlangs zijn contract bij de eersteklasser verlengde. In de avond werd er op het veld getraind en er werden kleine partijtjes gespeeld tegen de eerste selectie van Club ARO, een club die uitkomt in de Tercera Catalana (derde niveau van Catalonië). Er werd op twee veldjes gespeeld, 7 tegen 7, 2x 25 minuten. In totaal waren alle vier de kwarten voor Nemelaer: 4-3, 3-1, 3-0 en 4-0. Die overwinningen moesten goed gevierd worden en dus besloot de selectie op stap te gaan en de kannetjes uit Charlie’s Bar, onder de Platja d’Aro-gangers ongetwijfeld bekend, smaakten prima!

De dag erna, zaterdag 11 januari, werd begonnen met een uitgebreide strandwandeling van bijna tien kilometer. Onder een stralend zonnetje, genoten de mannen van Nemelaer van het mooie uitzicht en de aangename temperaturen. In de avond stond er een échte wedstrijd op het programma, van 2x 45 minuten. Een échte wedstrijd… dat werd het dus niet. Nemelaer won met maarliefst 1-7 van de beloften van Club ARO. De Spanjaarden kwamen weliswaar op 1-0, maar Jorg Schapendonk, Giel van de Ven, Pieter Vugts, Wouter Molenaar, Teun Verlouw, Gijs van Baast en Wouter van der Mee bezorgden Nemelaer uiteindelijk een zeer ruime overwinning (bron: de Twitterpagina van Toeterjan, want ook de grootste fan van Nemelaer is er bij in Spanje!).

Zondag reisde de selectie naar Barcelona om de laatste volledige dag nog te spenderen in de stad waar Frenkie de Jong momenteel zijn centjes verdient. Daar werd wederom aan teambuilding gedaan. Een geslaagd weekend was het al..

Nemelaer is overigens nog in de race om volgend seizoen wéér op trainingskamp te gaan, want bij minimaal een gelijkspel tegen Trinitas Oisterwijk voor de 013-CUP, plaatst de Haarense club zich voor de 1/8-finale van de 013-CUP. De winnaar van het toernooi, mag dankzij hoofdsponsor trainingskampen.nl met de gehele selectie op trainingskamp.


Plaats een reactie