Max Raeven: ‘Ik vind Sarto de mooiste club van Tilburg’

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Verslaggever Emiel van Hoek sprak met de nieuwe trainer van Sarto over de club en de doelstelling.

Foto: Max Raeven
©KNVB

Max Raeven, overgekomen van VV Rijen, zal aankomend seizoen de hoofdtrainer zijn van Sarto. Max is daarnaast ook bondscoach van het nationaal CP-team van de KNVB. Deze zomer werd hij met zijn team achtste op het WK in Sevilla. Nu wacht Sarto, een nieuwe uitdaging, maar geen onbekend terrein voor Max, Tussen 2001 en 2004 speelde de oefenmeester zelf in het eerste elftal van Sarto.

Nu de uitdaging bij Sarto, vanwaar de keuze voor Sarto?
Ik vind Sarto de mooiste club van Tilburg. De gehele jeugd speelt op een mooi , vaak een ‘divisie’ niveau . Zelf heb ik in mijn beginjaren als trainer de C1 en de B1 getraind en ik heb er zelf een aantal jaren in het 1e gespeeld. Ik ken er veel mensen en ik heb er met plezier getraind en gespeeld.


Het afgelopen seizoen bij Sarto was moeizaam. Wat is je doelstelling met Sarto?
Er zijn 5/6 basisspelers gestopt, lager of elders gaan spelen. We gaan dit zoveel mogelijk, waar kan en past, met eigen jeugd invullen. Dat lijkt me al een hele mooie uitdaging op de meer kortere termijn. Ook wil ik met mijn staf en spelers meer publiek langs de lijn krijgen op sportpark Westend, hetgeen we o.a. gaan proberen door herkenbaar en aanvallend voetbal te spelen . 

Zoals ik hierboven al aangaf,  willen we de binding met andere spelende en niet spelende leden gaan vergroten zodat een grote club als Sarto ook zowel bij uit en thuiswedstrijden meer mensen langs de kant heeft staan. Hoe? Daar zijn we intern al druk mee bezig!

Op langere termijn willen we graag de hoogstspelende voetbalvereniging van Tilburg worden waardoor aan de ene kant veel talentvolle jeugdspelers kunnen behouden blijven voor Sarto én dat er een paar ervaren spelers die nu nog elders spelen , weer terugkeren (net als ik) naar het oude vertrouwde nest.Sarto hoort toch mee te doen om de prijzen in de tweede klasse..?
We gaan het zien. Het inpassen van jeugdspelers kost altijd tijd. Dat gaat soms sneller dan je denkt en soms door omstandigheden langzamer. Halverwege het seizoen kan ik daar iets zinnigers over zeggen. Als eerste willen het collectief dat door Werner zeker als basis is neergezet behouden door op zoek te gaan naar een juiste ‘nieuwe balans’. Vervolgens gaan we ervoor zorgen dat we individueel (en dus ook weer meer als team) onze individuele kwaliteiten gaan inzetten en met meer lef te kunnen gaan spelen. Dit laatste begint al bij training 1 en kost tijd.


Je bent als trainer ambitieus, en hebt veel kennis, maar heeft het ambiteuze geen impact op het gezin?
Er is altijd een vrouw achter de trainer. Deze vrouw staat er bij mij echter niet ‘achter’, maar centraal, evenals onze drie kinderen .  Het is niet altijd even makkelijk te organiseren , zeker als je mijn werk als bondscoach bij de KNVB er bij optelt. VV Rijen heeft daar waar nodig was, rekening mee gehouden en dat zal Sarto ook doen. Daarnaast heb ik net als bij mijn vorige club een uitstekende staf. Net als in elke relatie is het geven en nemen hè. En al met al blijft het ondanks mijn ambities gewoon maar voetbal.


 

Plaats een reactie