Mathieu v/d Steen: ‘We hopen boven de middenmoot te gaan spelen’

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Mathieu van der Steen maakte de overstap naar VCB. We spraken de trainer over de overstap, de competitie-indeling en de doelstellingen bij zijn nieuwe club.

Foto:Matieu van der Steen(rechts)
©2019 Voetbal Club Biezenmortel.

Waarom de keuze voor VCB?
In de winterperiode had ik zeker nog niet het gevoel dat ik weer hoofdtrainer moest worden. Ik heb toen wel met één club gesproken en met één club contact gehad, maar dit was voor mij niet zo nodig, maar gedurende de 2e seizoenshelft had ik wel het gevoel dat ik naast het werk als Hoofd Jeugdopleiding bij VV DESK toch graag weer een team wilde trainen. Toen er via via gepolst werd of ik openstond voor een gesprek met de club, heb ik aangegeven dat ze altijd mogen bellen. Na het eerste gesprek ben ik eigenlijk wel erg enthousiast geraakt  door de mensen met wie ik om de tafel heb gezeten. We hebben enkele zaken ook duidelijk naar elkaar uitgesproken en dat bleek van beide kanten toch dicht bij elkaar te liggen.


In het verleden heb je bij VV Riel gewerkt als hoofdtrainer, en met succes…
Nu weer een dorpsclub, een stadsclub geen optie voor je
Het is inderdaad weer een dorpsclub,  net als VV Riel, maar dat is denk ik toevallig. De club waar ik afgelopen winter mee gesproken heb, kwam wel uit de stad en in het verleden ben ik ook in de jeugd trainer geweest bij SC ‘t Zand. Bij een dorpsclub is over het algemeen niet zo’n groot verloop van spelers em dat vind ik wel prettig, want ik ben geen trainer die spelers benaderd voor een club.


Wat vindt je van de competitie indeling?
We spelen meer in de regio Den Bosch, dat is jammer. We hadden graag in de klasse rond Tilburg gespeeld, waar ook de meeste clubs in de omgeving in spelen.


Wat is de doelstelling met VCB?
We kennen de ploegen niet en zij ons ook niet. We hopen boven de middenmoot te gaan spelen. Maar dat is natuurlijk koffiedik kijken.


Je staat bekend als een trainer, die ook de jeugd de kans geeft..
Heeft VCB mogelijkheden in de jeugd?
Ik weet niet of ik een trainer ben die jeugd graag een kans geeft. Ik ben wel een trainer die gaat werken met de beschikbare spelers, om ze beter te maken en/of dat dit jeugd is of al wat langer in de selectie spelen, zichzelf ontwikkelen, beter worden en zodoende in aanmerking komen om de stap naar  het 1e elftal te maken.

Ik ben wel een trainer die oog heeft voor de gehele vereniging, graag iets doe voor de jeugd en als ik daar spelers een podium in hun ontwikkeling kan bieden om bijvoorbeeld vervroegd door te schuiven naar de selectie, ben ik daar zeker voor in. Maar natuurlijk staat daar wel het club en het individueel belang voorop. Het resultaat is dan op korte termijn niet altijd heilig als je op de lange termijn meer winst kan boeken. Er komen dit seizoen bij VCB verschillende jeugdspelers door naar de selectie. Ik moet gaan ondervinden wat het niveau is, omdat ik op een later tijdstip ben ingestapt, moet ik bekijken wie van die jongens ook daadwerkelijk meteen de stap naar het eerste elftal gaan zetten en wie nog wat langer de tijd nodig heeft om te wennen aan het seniorenvoetbal.


VCB al eerder op de voet gevolgd?
Niet specifiek, ik vond het wel knap hoe een kleine club als VCB toch enkele jaren het goed heeft volgehouden in de 3eklasse.


Lucas Mallens en Teun Verlouw, de bepalende spelers van VCB in de afgelopen seizoenen zijn vertrokken, dus weer een nieuwe start voor Mathieu v/d Steen en VCB?
Lucas en Teun zijn inderdaad vertrokken, we leveren daar geloof ik 30/35 doelpunten mee in. Maar afgelopen seizoen was het team daar ook op afgestemd. Doordat die spelers zijn vertrokken bied dit ook weer de mogelijkheid voor andere spelers die op moeten gaan staan en dat die het voortouw moeten nemen. Dat is natuurlijk weer een nieuwe start voor de ploeg, maar aan de ander kant ook mooi om als trainer een nieuwe speelstijl op aan te laten sluiten.


 

Plaats een reactie