Indrukwekkend Jong Brabant wint van RKDVC en bekert door.

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

DISTRICTSBEKER | Jong Brabant heeft door te winnen van RKDVC de volgende van de districtsbeker bereikt. 

Verslaggever E.van Hoek bezocht op zaterdag een leuke wedstrijd, namelijk die tussen SVG-Waspik, deze wedstrijd had echter geen belang meer. Beide ploegen waren uitgespeeld in de KNVB beker, maar daarom niet minder leuk om naar te kijken.

Op zondag wel een een wedstrijd met belangen. In Berkel Enschot ontving Jong Brabant, RKDVC. Beide ploegen haalden in twee wedstrijden zes punten, met wel de melding dat RKDVC een beter doelsaldo heeft dan Jong Brabant. Dus de ploeg van trainer Boy v/d Bogaard moest winnen om eerste te worden in de poule en door te bekeren.

Een prachtige zomerse dag, veel publiek langs de kant onder het genot van een drankje en twee ploegen die aantrekkelijk voetbal spelen. Om 14:30 uur werd er afgetrapt in Berkel Enschot. Vanaf het begin af aan, was het tempo ongekend hoog, het spel golfde op en neer. RKDVC komt uit in de derde klasse, en voetbalde makkelijk in het begin. Jong Brabant komt uit in de vierde klasse, en is zeker gezien de afgelopen seizoenen, en ook dit seizoen weer kanshebber voor het kampioenschap. Het zou een mooie beloning zijn, voor een ploeg die vol talent en ambitie zit om zich dit seizoen eens te belonen. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van RKDVC, maar de bal werd net voorlangs gekopt. Jong Brabant ging knap mee in het hoge tempo van RKDVC, en werd ook een aantal keren gevaarlijk. Na een kwartier viel uit het niets, de 0-1, de buitenspeler van RKDVC krulde vanuit de rechterhoek op het veld, de bal knap binnen. Eigenlijk kwam de 0-1 uit de lucht vallen, de wedstrijd ging gelijk op. Na de 0-1, werd Jong Brabant sterker, en liet zien, dat het ongelooflijk goed kan voetballen, met sterk positiespel. Op slag van rust de verdiende gelijkmaker, via knap voorbereidend werk, was het Luuk Robben met de 1-1, en dat was tevens de ruststand.

Na rust een sterker Jong Brabant, dat het doelpunt voor rust zichtbaar goed had gedaan. De ploeg schuwde de duels niet, en RKDVC had er toch een tik door gekregen. Kijkend naar deze wedstrijd, en zo ook wedstrijden het vorige seizoen, hoort Jong Brabant zeker in de derde klasse, maar nu is het de kunst om dit goede spel lang vast te houden. Dat was het vorige seizoen het probleem. Het goede spel van Jong Brabant, werd beloond met een doelpunt, Bart Mooren scoorde de verdiende 2-1. Na de 2-1, probeerde RKDVC het nog wel, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Door deze overwinning, bekert Jong Brabant door, het wint de poule.

Knap werk van Jong Brabant en trainer Boy v/d Bogaard, nu kan de competitie starten volgende week. Jong Brabant gaat dan op bezoek bij WSJ.

Plaats een reactie