In gesprek met…Sander Coehorst (WSJ): ‘We voelden ons niet gerespecteerd bij VV ZIGO’

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Zoals beloofd zou ons redactie zeker nog terugkomen op VV ZIGO en de grote leegloop van afgelopen zomer. We spraken kort met één van de vertrokken spelers, Sander Coehorst, maar laten we eerst even terugblikken op de club VV ZIGO en het eerste elftal in de derde kasse.


Het was één van de eerste verhalen op onze website in 2017.  In het verleden woonachtig in een dorp, en een gewaagde stap naar de stad. Die tot op het heden heel goed uitpakt. In Tilburg was VV ZIGO, de eerste club, waar met regelmaat een bezoekje aan gebracht werd door onze verslaggever. 

VV ZIGO, een grote club in Tilburg, staat goed op de kaart. Op een prachtig sportcomplex D’n Haaikant speelt VV ZIGO de thuiswedstrijden. Het is een grote club, wat organisatorisch goed in elkaar zit. De club heeft veel jeugd en seniorenelftallen, en blijft elk jaar weer groeien, iets wat ontzettend positief te noemen is. Daarbij hangt er in de kantine altijd een geweldige sfeer, ongeacht het resultaat van welke ploeg dan ook. in 2018 hebben ook ons eerste eindfeest mogen vieren bij VV ZIGO, en werd er gastvrij ontvangen in een geweldige sfeer.

Aan de start van ons voetbalplatform 013voetbal werden de wedstrijden bezocht van VV ZIGO, met toen nog ‘de huidige trainer van VV Gilze Jeremy Buchly’. VV ZIGO speelde aantrekkelijk voetbal, uitgaande van de kwaliteit van de spelers die binnen handbereik waren. In 2016 promoveerde VV ZIGO heel knap van de vierde naar de derde klasse. Met in 2016 een prachtige eindklassering, VV ZIGO eindigde als vierde in de derde klasse. Jeremy Buchly had het maximale uit de selectie gehaald, en koos na overleg met het bestuur van VV ZIGO voor een nieuwe avontuur. Bij VV Gilze doet trainer Jeremy Buchly het ontzettend goed. Het stokje werd overgenomen door de huidige trainer van Haarsteeg, Ercument Metin, die het bij VCB ontzettend goed had gedaan. Als spelersgroep kan je aanvoelen, wat er in zit, en wat je kan, zo maakte Paul Brok halverwege de overstap naar Belgie. De selectie had onwijs veel kwaliteit, maar heeft er zeker niet het maximale uitgehaald onder trainer Ercument Metin.

De mensen achter de schermen van 013voetbal.nl zijn in de zomerstop altijd druk bezig, met transfers voor het nieuwe seizoen. De grootste lijst kwam afgelopen zomer van VV ZIGO, wat zowat compleet is leeggelopen. Onder andere twee spelers maakte de overstap naar SC ‘t Zand voor het sportieve. Maar buiten deze twee talentvolle spelers volgden er veel meer, een zorgwekkende situatie voor VV ZIGO. Een gezellige, gemoedelijke, sfeervolle club, maar een leegloop van elf á twaalf spelers..? 

WSJ-aanvoerder Sander Coehorst maakte de overstap naar WSJ, op de vraag wat de voornaamste reden was van de leegloop, was zijn antwoord als volgt: 
De reden is dat we het al 3 jaar niet eens waren met het bestuur. We voelden ons niet gerespecteerd. Er vertrokken een paar mensen, en toen volgden er veel meer. VV ZIGO is mijn club, maar zolang deze voorzitter er zit keren er weinig mensen terug denk ik.’
VV ZIGO heeft in trainer Rob van Belkom een echte clubman gehaald, maar als je halve selectie wegloopt, mag als grote club zijnde, je hand in eigen boezem steken. En heel bij zijn met een trainer als Rob van Belkom, die de uitdaging graag aangaat. Handhaven in de derde klasse is het grootste doel voor VV ZIGO.


E.van Hoek 

Plaats een reactie