Hilvaria in slotfase alsnog langs VV Gestel

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

013VOETBAL | Via een strafschop kwam Hilvaria vijf minuten vóór tijd op een 2-1 voorsprong, deze werd niet meer uit handen gegeven.

Foto’s: ©Nick van Hees / Nicksfotografie.nl 
Verslag: Hilvaria

​Een zeer zwak begin van Hilvaria zorgde ervoor dat men in de thuiswedstrijd tegen vv Gestel al na 40 seconden tegen een 1-0 achterstand aan keek.  De bekenaren hadden veel moeite met de snelle en behendige buitenspelers van vv Gestel. Daarbij was het in balbezit erg slordig en onrustig waardoor het geen grip kon krijgen op de wedstrijd. Na ruim een kwartier spelen veranderde het spelbeeld. Meer duels werden  gewonnen en men wist elkaar beter te vinden op het veld. Veel kansen  vielen er echter niet te noteren. In de 35e minuut wist Hilvaria dan toch op gelijke hoogte te komen door een kopbal van Daan van de Wiel. Kort voor rust kreeg de thuisploeg via Joerie van Rijswijk nog een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de voet van de Gestelse doelman voorkwam dit.

Na rust werd de wedstrijd nog wat feller, maar de goed leidende scheidsrechter had hier prima de grip op waardoor de wedstrijd niet ontspoorde. Hierbij had vv Gestel misschien wel het beste veldspel, maar de bezoekers wisten geen uitgespeelde kansen te creëren. Al waren ze wel dicht bij een doelpunt met twee kopballen die gelukkig voor Hilvaria over en langs het doel gingen. Hilvaria was te vaak slordig in de passing en de aannames waardoor het vaak onder druk kwam te staan, maar doordat men hard bleef werken hield het zicht op een goed resultaat. Hoewel deze wedstrijd misschien geen winnaar verdiende bleven de 3 punten toch in HIlvarenbeek. Joerie van Rijswijk werd in het strafschopgebied onderuit gehaald waarna Daan van de Wiel zijn tweede van de middag liet aantekenen uit de toegekende strafschop. In de laatste paar minuten gooide vv Gestel nog alles op alles om een punt uit het vuur te slepen, maar de verdediging van Hilvaria kon niet gekraakt worden.

Komende zondag een beker/inhaalronde waarbij Hilvaria niet in actie hoeft te komen. De competitie wordt hervat op 18 november met een uitwedstrijd tegen Mierlo Hout.

 

Plaats een reactie