Gloria UC | terugblik seizoen ’17/’18

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

We blikken graag kort terug op de ambitieuze en gezellige club Gloria UC.

In Mei 2017 gaf voorzitter Paul van Wijnen aan, dat de kosten gierend uit de hand liepen en als het zo door zou gaan het bestaansrecht van Gloria UC in de problemen zou komen. De hogere energiekosten, en de baropbrengsten bleven achter, waardoor Gloria UC het erg lastig had te overleven. Voorzitter Paul van Wijnen, was duidelijk:

We willen iedereen erbij betrekken, ouders, alle leden, junioren, senioren, de dames, om duidelijk te zijn over onze situatie.

Een belangrijke schakel en mooi moment was het voor Gloria UC door het aantrekken van hoofdsponsor Camping Ponderosa, wat voor de club erg belangrijk was. Na een onrustige tijd, is het nu bestuurlijk en in de club stabiel en heeft het vertrouwen uitgesproken in trainer en clubmens Rens Peeters, het contract met de hoofdtrainer is met een seizoen verlengd. Een verloop in een dorpsclub is groot..Plezier staat toch voor alles..Want hoe je het went of keert, je wil rust binnen een dorpsclub, en werken met mensen die weten wat er binnen een club leeft. Rens Peeters kan als trainer terugkijken op een goed seizoen, met het behalen van een periodetitel, helaas zijn meerdere moeten erkennen in HHC’09, maar ook de spelers zijn lovend over deze trainer. Wat was het een sterke ploeg, met veel daadkracht, thuis wist het tegen kampioen Oisterwijk te winnen, maar liet helaas steken vallen tegen de laagvliegers. Michel v/d Broek, Leon Borburgh en Dennis van Elten werden gehuldigd, 500 wedstrijden voor Michel, 250 voor Leon en 250 voor Dennis, als clubhelden werden ze in het zonnetje gezet. Michel stopt ermee bij Gloria UC en was een ontzettend belangrijke schakel voor Gloria, die volgend seizoen gemist zal worden. Doelpuntenmaker Niels Lambregts stopt ook in verband met zijn studie, en zal Gloria UC ook in een nieuw seizoen moeten strijden voor promotie, VV Viola staat nog niet op de kalender, misschien wel een leuke confrontatie met VV Riel, dat helaas degradeerde uit de 4e klasse. En de grote clubheld Nick Peeters heeft zeker alles gevolgd in de afgelopen jaren bij Gloria UC, in voor en tegenspoed, zal hij onvoorwaardelijk de liefde van Gloria UC dragen. In ons 013voetbal-magazine 2017/2018, een prachtig verhaal met oud-teamgenoot en vriend Michiel v/d Heijning…

De magazine wordt aanstaande vrijdag tijdens de seizoensafsluiting / feestavond bij VV ZIGO gepresenteert.

 

Plaats een reactie