Ercument Metin stopt bij VV ZIGO: ‘Veel spelers maken een andere keuze, ik word voor het blok gezet’.

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

TRAINERSNIEUWS | Ercument Metin gaat niet verder bij VV ZIGO. De hoofdtrainer voelt zich voor het blok gezet en kan niet verder…

Foto: Selectie VV ZIGO
Ercument Metin (vlnr, links)

Ercument Metin gaat na één seizoen bij VV ZIGO opzoek naar een nieuwe uitdaging elders. De voornaamste reden is dat te veel spelers een andere keuze gaan maken. Liefst 15 selectiespelers komen het nieuwe seizoen niet meer uit voor VV ZIGO of in ieder geval niet meer voor de selectie. De klik tussen de spelers en het bestuur was/is er niet, over welke onderwerpen dit precies ging/gaat, is niet duidelijk. Zo verkassen spelers naar SC ‘t Zand, een aantal naar WSJ en een 6-tal spelers gaan een zaterdagteam vormen bij VV ZIGO. Later in ons ‘transferoverzicht’ leest u terug wie dit zijn en waar ze hen voetbalcarrière voort gaan zetten.

De oefenmeester is niet te spreken over de keuze die veel spelers gaan maken en voelt zich voor het blok gezet.

‘Ik ben naar VV ZIGO gegaan met een bepaald doel. Het doel was om met de selectie die er stond, met veel kwaliteit, en met wat aanvulling van buiten, te gaan bouwen en te achterhalen wat het plafond van de selectie zou zijn. Dat was de doelstelling. Deze doelstelling valt natuurlijk in duichen als er ongeveer 15 selectiespelers voor komend seizoen een andere keuze maken en word ik als het ware voor het blok gezet. Dat is natuurlijk, op zijn zachts gezegt, niet fijn! Voor mij is er geen reden om verder te gaan en opnieuw te bouwen naar een nieuwe selectie. Dat zie ik niet zitten! Nu ga ik een nieuwe uitdaging zoeken die beter bij me past en beter aanvoelt’. 

Ercument Metin eindigde met VV ZIGO afgelopen seizoen met 28 punten op de 9e plaats in de derde klasse B. Naar verluidt zal Rob van Belkom de nieuwe hoofdtrainer gaan worden van VV ZIGO, dit is echter nog niet officieel bevestigd. 

Plaats een reactie