Een kijkje in de wereld van…de planning van de 013-CUP!

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Nu de poulefase van de 013-CUP erop zit, is dit een mooi moment om vanuit scheidsrechters- oogpunt terug te kijken naar de voorbije maanden.


Voorafgaand aan de start van de 013-CUP hebben alle KNVB-scheidsrechters uit het district-Zuid de kans gekregen, om zich aan te melden voor de 013-CUP. Hierop hebben 27 scheidsrechters gereageerd. Deze 27 scheidsrechters zijn allemaal afkomstig uit de ruimte omtrek van de 013-regio, variërend van Breda, tot Rosmalen, tot Oirschot, tot ons eigen Tilburg. De scheidsrechters acteren namens de KNVB op niveau variërend vanaf de vijfde klasse, tot aan de Tweede Divisie. Wanneer teams onderling een speeldatum hebben afgestemd, wordt deze doorgegeven aan de scheidsrechterscoördinator. Hij kijkt vervolgens naar de klasse waarin de teams doorgaans actief zijn en op basis daarvan stelt hij een scheidsrechter aan. Daarbij wordt ook zo veel mogelijk rekening gehouden met KNVB richtlijnen (zie foto). Ook wordt er gekeken of de scheidsrechter al eerder wedstrijden van het betreffende team heeft gefloten.


Richtlijnen voor wat betreft het aanstellen van een scheidsrechter voor oefenwedstrijden tussen teams uit verschillende klassen. Er zijn 48 wedstrijden gespeeld in de poulefase. Dat betekent dat iedere scheidsrechter gemiddeld 1.8 wedstrijd heeft gefloten. Door blessures en andere omstandigheden heeft niet elke scheidsrechter gefloten, maar hun betrokkenheid wordt tóch gewaardeerd. De rapportcijfers voor – en de geluiden over – de scheidsrechters zijn louter positief. Wij willen als organisatie dan ook alle scheidsrechters bedanken voor hun inzet tot nu toe en we hopen in het verdere verloop van de 013-CUP mogelijk weer gebruik te mogen maken van jullie diensten. Voor de clubs geldt hetzelfde. De scheidsrechters zijn in algemene zin tevreden over de ontvangst en de sportiviteit van de verenigingen en daarvoor wil ik als scheidsrechterscoördinator mijn dank uitspreken. Samen zorgen we voor een goed verloop van dit toernooi, samen zijn wij de 013-CUP. Opmerkingen of complimenten over de scheidsrechters? Wij zijn blij met alle feedback die we krijgen.


Namens de gehele organisatie,

Bjorn van Osch
Scheidsrechterscoördinator Regio 013-CUP. 

Plaats een reactie