Column E.van Hoek | ‘Het G-voetbal timmert aan de weg.’

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

Column.


Op het moment van typen is het een dag met veel storm en regen. Trainingen zijn afgelast, de voorspellingen voor komend weekeinde zijn nog slecht en wisselvallig. Waarschijnlijk zijn we weer op weg naar de nodige afgelastingen. Wel de gelegenheid om weer een ander onderwerp aan het daglicht te stellen, namelijk het G-voetbal…

Hoe kom je als 013voetbal-verslaggever bij het G-voetbal?
Met momenten kom je toch het G-voetbal tegen. Op een dag kom ik als verslaggever van het voetbal, een aanvaller van OVC’26 tegen, die speelde in het tweede elftal van het G-voetbal. Zo ontstond er een gezellige sfeer, en was ik als verslaggever benieuwd…Hoe werkt het bij het G-voetbal? Hoe gaat het er aan toe?
Op uitnodiging van Marco v/d Wiel, spits van OVC’26 G2, werd er een kijkje genomen bij een wedstrijd.

OVC’26 G2-DVVC G1
DVVC G1 was de beter ploeg, meer kwaliteit, OVC’26 G2 zorgden voor een goede weerstand en functioneerde als team. Wat is voetbal betrekkelijk! Er werd een bal in het gezicht geschoten van een dame van DVVC, het duel werd stil gelegd. En ook de bezorgheid van OVC’26-spelers om deze dame…Het was een prachtig moment. Positieve trainers/coaches, spelers/speelsters, iedereen mag er zijn..En opvallend nooit gevloek en irritaties…Wat een rust, wat een sfeer! Dat DVVC won, het is zo, niemand die daar om maalt…

Zo heeft SVG, een mooi verhaal. Waar SVG al 3 G-teams had met heren, zocht het nog een team met vrouwen. En die kwam er, SVG werd vol in beeld gebracht bij Johnny de Mol. Down met Johnny. Veel vrouwen wisten de weg te bewandelen naar SVG G4…Dat er dan wat speelsters afhaken, kan en mag. Een positief en leuk vrouwenteam is ontstaan, op welk niveau…is totaal niet belangrijk. 

SVG 4 (vrouwen) werd bij OVC’26 G2 ingedeeld…Wederom een positieve wedstrijd, heel gezellig, elke speler/speelster op het veld is begaan met elkaar. De één is beweeglijker dan de ander. OVC’26 kreeg kans op kans, ze waren veel beter, maar bij het vrouwenelftal stond een sterke doelman in het doel. Deze keeper hield alles tegen. SVG 4 won met 2-0. Het G-voetbal heeft mensen met een beperking, zoals Marco v/d Wiel.. Marco stond in deze wedstrijd wissel, en viel in, en zei:
‘Ik blijf hier tegen de doelpaal staan, dan overzie ik het spel’.
 
Stil, ontzettend stil werd ik, zo puur. OVC’26 clubvrouw Dorien Bierings is zo begaan met OVC’26 G1 en G2…VV Viola is inmiddels samen met VV Gilze in het G-voetbal, en zo hebben meerdere clubs een positieve swing.

Het G-voetbal is prachtig…

E. van Hoek

Plaats een reactie