Boeiend en vermakelijk duel tussen periodekampioen Jong Brabant en VV Riel

In Wedstrijdverslagen door 013voetbal0 Comments

Wedstrijd van de week. 


Zondag 10 november, weer een nieuwe ronde in de competitie. Een heerlijke zondag, wel wat fris in de schaduw, maar in de zon was het aangenaam vertoeven. In onze voorbeschouwing gaven wij al aan, heel erg uit te kijken naar de wedstrijd van de week, afgelopen weekend was dat Jong Brabant-VV Riel. Bij thuiskomst is het alleen maar te beamen, het was een waar spektakelstuk in Berkel Enschot.


Onder behoorlijke belangstelling, werd om 14:30 uur afgetrapt op het kunstgras van Jong Brabant. Met in de kantine ook nog de nodige mensen, die Willem II-PSV belangrijker vonden, dan hun plaatselijke helden te bewonderen. Jong Brabant is bezig aan een sterke serie, en is nog ongeslagen, de ploeg van trainer Boy v/d Bogaard speelt aantrekkelijk en verzorgd voetbal. Dat gaf vandaag de mogelijkheid om de eerste periodetitel te pakken, en zich al te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Het begin was voor Jong Brabant, dat het betere van het spel had, en goed kan voetballen, als de tegenstander net iets teveel ruimte weggeeft. VV Riel begon wat tam aan de wedstrijd, en kwam vaak te laat. Daarbij waren de aanvallers van VV Riel slordig aan de bal, ze leden snel balverlies, waardoor VV Riel-doelman Dave van Berkel een aantal keren goed handelend moest optreden. Met veel beweging van Zeger Vugts, Daan Roeffen, en Luc Spierings werd VV Riel de nodige keren getest. Het was een vermakelijk duel in de eerste helft, en voor de vierde klasse in een hoog tempo de wedstrijd zich afspeelde. Het kan dan ook niet altijd goed zijn, maar des te boeiender is het wel en verveelt het geen moment. VV Riel kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, met de grootste kans voor Robbert Swinkels op slag van rust. De bal van Robbert Swinkels vloog naar de bovenhoek, richting kruising, maar ging net over.


Ruststand 0-0


Na rust was de eerste beste aanval raak voor Jong Brabant, matig verdedigen van VV Riel werd afgestraft door Daan Roeffen:1-0. Jong Brabant dus op voorsprong, in eigenlijk een wedstrijd, waar beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. VV Riel herpakte zich, uit een goed aansneden corner was het Bram Rutten die de 1-1 binnenkopte. Vanaf dat moment, werd er veel strijd, passie en energie op de mat gelegd. Wel of geen buitenspel, er werd intens meegeleefd door beide banken en de aanwezige toeschouwers. Wat Jong Brabant siert, is dat het een ontzettend sportieve vereniging is, nooit verwensingen naar een scheidsrechter, altijd positief naar elkaar en naar hun tegenstander. Verslaggever E.van Hoek wil Jong Brabant en VV Riel een compliment geven, zo hoort voetbal te zijn. Beide ploegen leken af te stevenen naar een gelijkspel, ware het niet, dat wederom Daan Roeffen zorgde voor een doelpunt: 2-1. Bij VV Riel waren er vraagtekens, of de scheidsrechter dit doelpunt goed had moeten keuren, maar dit deed uiteindelijk wel. De scheidsrechter van deze middag, leek met momenten op Bas Nijhuis, hij liet veel voetballen, maar trad niet altijd consequent op, waardoor er verwarring ontstond. Jong Brabant leek af te stevenen op de overwinning, maar daar dacht de sterk spelende Willem van Riel anders over. Hij zorgde voor de late gelijkmaker: 2-2, en dat was ook de uitslag van deze wedstrijd. Jong Brabant pakte door dit gelijkspel, wel de periodetitel, omdat OVC’26 verloor, en GSBW gelijk speelde. VV Riel nestelt zich in de middenmoot van de vierde klasse D. Jong Brabant trainer Boy v/d Bogaard en VV Riel trainer Nick van Vugt hebben twee leuk voetballende ploegen, en als verslaggever van 013voetbal.nl was het genieten in Berkel Enschot.E.van Hoek

 

 

Plaats een reactie